Начало > Реални резултати от експериментите

Водата гори + схема

<< < (7/147) > >>

PyroVeso:
Phantom, а защо точно солена вода, а не например захаросана?! Защото солта съдържа натриеви йони, които от една страна правят водата електропроводяща (включително и микроскопичните пръски, които се движат между водата и електрода), а от друга страна при възбуждане светят в жълто-оранжевата област на спектъра, което пък се възприема от неграмотния наблюдател като "пламък". Пробвайте вместо с готварска сол (натриев хлорид) да "подсолите" водата с бариев или стронциев нитрат - в първия случай ще получите зелен, а във втория - красив червен "огън"... Китайците използват подобни "оцветители" за пламък във фойерверките си откакто са открили барута (преди 10 века).

P.S. Не се занимавайте с глупости! Има храсти, от които не е ясно дали ще изскочи или няма да изскочи заекът. Но има и такива, от които СЪС СИГУРНОСТ НЯМА да изскочи. Това определено е един от тях.
По-добре обърнете внимание на хидротарана на Марухин...

владимир димитров:
PyroVeso не е огън викашшш  :D :D :D холограма..
(само че реже метал това огънче от чашката)
Мисля че на повечето им стана ясно каква е крайната цел....
Но има такива които по бавно загряват  :D  говорят ми за електролиза и браунов газ.
А не се замислят над задачката;
При условие че палим вече  водата в течна фаза ..
Жокери..
-бутало
-цилиндър
-вода
-взрив

pax:
Патент - US 4394230 A    http://www.google.com/patents/US4394230
Обърнете внимание на фиг.2 и фиг.3

Михаил Кузмов:
Владимир ! Вече изгоряхме от нетърпение ! Сега само пушим ! След като спрем да пушим, темата ще бъде забравена ! Хайде, покажи и докажи ! Успех !!

владимир димитров:
HristoDimovHristov благодаря за схемата... Само иглата не трябва да е в центъра  на чашата, изгаря за секунди....трябва да е както на схемата която съм дал по рано...
Имам малко работа сега ....
Утре или други ден трябва да снимам клип със схемата  ;)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия