Начало > Реални резултати от експериментите

Водата гори + схема

<< < (25/147) > >>

владимир димитров:
Колеги ,аз нямам претенции че съм открил плазмения бързовар...
Говорим за начин за възпламеняване на водата ...не модулирайте темата с грешна информация .
Моляяя..

Аtos:
Аз мисля,че ако има разграждане на вода тук,няма да е нужно единият електрод да е във въздуха и по този начин да се ползва кислорода от въздуха за поддържане на пламъка,или греша?
Ако и двата електрода са потопени,ефектът ще е точно този-бързовар, който сме ползвали по студентските квартири:)
И не е нужен изправител за него, изправителят само предизвиква излишно отлагане по електродите от еднопосочната йонизация!

И тази схема не знам какво доказва?Дали бързоварът ще е 100 или 1500 вата е въпрос на личен избор.То е все едно да ми кажеш,че при първата схема водата се нагрява както с бързовара при втората???
Използвани мощности има смисъл да сравняваме САМО ПРИ ЕДНАКЪВ КРАЕН ЕФЕКТ!!!
Ако запаля клечка кибрит,температурата на пламъка ще е поне 600 градуса,значи ли това,че мога с нея да заместя ел.радиатора си,който "развива" 80 градуса?
Тъй мисли простия atos, пък ако някой ми изтъкне други доводи - ще ги приема...

владимир димитров:
Дъгата е проводима, но има свойството да компенсира част от загубите в даден кръг(тук се получава допълнително променливо напрежение, което заедно с правото разграждат водата в единия край на дъгата и тя се  запалва на момента... дъгата е генератор на хармоници възможно е получаване на параметрично усилване с цел намаляване на консумацията ....
Сигурно сте чували за старите дъгови генератори...
Процесите които протичат са различни от бързовара ....

Аtos:
Съгласен съм с това.Казах,че при бързовара няма нужда от изправител,не при твоята схема.
Въпросите, които ме (НИ) вълнуват са:
1.Как ти установи, че има разграждане на водород и кислород?Или е само хипотеза?
2.Къде видя "взрив" на водород и знаеш ли как изглежда такъв взрив, за да можеш да го сравниш с пламъка от твоята опитна установка?
3.Как можеш да впрегнеш този пламък в работа (или дори в преобразуване на енергията - топлинна,механична) ?
4.Как установи, че има "изгаряне" на вода, а не е просто изпарение в зоната на пламъка?За високата температура в локалния участък не споря - явно е, че я има!
5.Изгарянето на вода вследствие от разлагането и води до ново "образуване" на вода от атомите О и Н, къде е тая вода, успял ли си да я засечеш къде отива?

владимир димитров:
Колега знам че ти се спори, ама наистина имам много работа, а тука се върти едно и също ...
Питаш ме за неща които са очевАдни....
Моля те спри да спамиш...ще има клип ...Не говоря празни приказки -устройствата ми го доказват..

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия