Начало > Реални резултати от експериментите

Водата гори + схема

<< < (26/147) > >>

Аtos:
Хич не ми се спори, да ти кажа честно - споровете ме уморяват:)
Ще чакаме клипа...и дано е реално работещо устройство)

Михаил Кузмов:
Владимир ! Би ли пояснил терминологията която ползваш, че аз балъка нищо вече не вдявам ?? Що е то "течна фаза", "проводима дъга", която "компенсира загубите в кръга", "параметрично усилване", "начин за възпламеняване на водата" ! И редица други ! очевАдни !
Чакаме клипа ! Дано не останем без очи !!
Бъди здрав !

владимир димитров:
В търсачката ..пишеш едно по едно има обяснение...
Поздрави...

nizo:
Аз подозирам, че процеса не е толкова прост. Може би покрай електролизата имаме и като бонус термолиза. Тази термолиза взема топлина, но после я връща. Това като процес може и да е балансирано, но получаваме едно много интензивно движение в пламъка, което чрез триене да затопля металите.

От друга страна не знам защо смятате, че няма нищо в тази работа. Тренчев казва, че КПД е очевидно над 1. Един друг майстор от Велико Търново твърди КПД от рода на 3,5. Друг човек съм виждал, че се топли с такава печка и твърди, че е супер евтино.

Преди да спорите е редно да покажете вашите постановки, вашите измервания и вашите КПД-та.

Иван Димов:
   Имаме един конец, закачен за пирон на стената. В долния му край закачаме силомер и опъваме до скъсване. Нека в момента на скъсването на конеца силомерът да показва 10 килограма. Правим втори опит като сега сме закачили за конеца освен силомера и още една тежест, да речем 6 килограма. Опъваме и виждаме, че конецът се къса, когато силомерът показва 4 килограма. Значи, конецът по-лесно се къса, когато е натоварен с някаква тежест. Тя силата на скъсване е една и съща, но висящите 6 килограма са като "катализатор", облекчаващ късането. По подобен начин става и нашата електролиза на водата. За да разложим дестилирана вода е нужно много високо напрежение (голяма сила), но като сложим NaCl или NaOH, разлагането става при по-малка сила (напрежение). Ако сложим във водата не NaOH, а катализатора на Стефан Найденов, въобще няма да ни е нужно да добавяме някакъв ток. Тогава "конецът" ще е предостатъчно опънат за да се къса от самото горене. В нашия случай сме сложили малко по-калпав катализатор и се налага да добавим и малко напрежение за да стане електролизата и горенето. Но при това горенето ни дава цялата си енергия, а ние влагаме като ток само част от тази енергия. С други думи, ние си получаваме от горенето 10 единици енергия, но влагаме само примерно 4 единици, защото другите 6 единици са от катализатора, който е "опънал" водата-конец предварително. Това е моята теория.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия