Начало > Реални резултати от експериментите
Водата гори + схема
Радeв:
Само аз ли не виждам нищо иновационно и тайно? Мога да направя такава установката за броени минути. Но няма смисъл, това е обикновен жътл пламък. Когато се използва чиста вода пламъка е абсолютно бял, даже с леко синкав отенък.
--- Цитат ---Цветът на пламъка зависи и от температурата на горене. Например при въглерод червеният цвят обикновено означава 800 °C до 1000 °C, оранжев - от 1100 °C до 1200 °C и бял - от 1300 °C до 1500 °C. Пламъкът на обикновената свещ е с температура около 1000 °C.
--- Край на цитат ---
=> Ако се мащабира и отнесе, може да се изчисли обема на пламъка и съдейки по цвета му може да се определи и приблизителната му температура, от там да се изчисли и енергията му.
Ако искаме КПД > 1 трябва да се работи в насока - разхлабване на водната молекула. Можеби има и химични методи, но аз не съм химик и не владея материята ...
Ето какво трябва да се направи: Махни я тази сол, водата от чешмата я остави да престои за да няма хлор, комбинирай с дъгов разряд под вода /получава се хидравличен удар със хармоници в ултразвуковия спектър/. /Хем ме беше питал за тази моя установка преди време .../ Ето давам ти насоки напълно безплатно!
Но побързай, за да не те изпреваря с патентите.... 8)
Аtos:
Владо,то,че има пламък и гори е ясно.Въпросът е дали в тоя процес се отделя достатъчно обем водород за единица време,за да осъществи налягането,нужно за движение на бутало?
Не си пускал още клип на едноцилиндровия си двигател (освен да съм го пропуснал) ?
--- Цитат на: Иван Димов в Септември 01, 2014, 02:01:06 pm --- работата - това е енергията, която си вложил за да я извършиш.
--- Край на цитат ---
И това не е точно така...
РАБОТА=ПРЕМЕСТВАНЕ на тяло(да не се бърка с движение).
За извършването на работа трябва да впрегнем ЕНЕРГИЯ.
Определена работа изисква определена енергия!
ТОК (поток) означава ДВИЖЕНИЕ на електрони.А НАПРЕЖЕНИЕ= статична ЕНЕРГИЯ.
Извършената работа за единица време е МОЩНОСТ (както отбеляза Майсторът).
За пример-1 конска сила мощност е преместване на 75 кг,на 1 метър за 1 секунда.Или преместване на 1 кг. на 75 метра за 1 секунда!За целта може да се ползват различни първоизточници енергия,накрая все е механична!
Ще ме извините, ако ви се струвам педант, но това са важни неща при всяко едно обяснение на процесите!
То е все едно да кажеш,че 5746532 е голяма "цифра" , след като е число...
Аtos:
--- Цитат на: Радeв в Септември 01, 2014, 05:59:12 pm --- Ако се мащабира и отнесе, може да се изчисли обема на пламъка и съдейки по цвета му може да се определи и приблизителната му температура, от там да се изчисли и енергията му.
--- Край на цитат ---
Ето нещо,с което не съм съгласен!Обемът на пламъка може да варира даже само и от моментното съдържание на кислород във въздуха,катализатори,степен на йонизации и т.н....
Дори и точно измерена, температурата на който и да е пламък не може да даде информация за енергията му!
Ние измерваме количеството енергия само и ЕДИНСТВЕНО чрез работата,която може да свърши!
Друг открит начин до момента няма!
Единица фиксирана енергия може да загрее до бяло няколко хиляди молекули метал или да повиши с 5-6 градуса само няколко милиарда молекули от този метал!
За нас разликата е незабележима...не знам,дали ме разбрахте?
владимир димитров:
Радев ще е направиш ,след като ти показах как става много ясно ...-нали това е целта ...
Още два клипа и забравяш за патентите нали се сешташ :D
Не те познавам приятелю и нищо не съм те питал (ако за мене става дума)...
Ако имаш нещо направено покажи ...
Atos Не вярват ....като им покажа после казват че те сами го показали хахах
;))
Радeв:
atos@, прав си. Метода за който се сетих е много приблизителен, лаик съм в областта на термодинамиката.
Водата наистина гори и това се знае може би от 100 - 200 години.
http://mazeto.net/index.php?topic=7267.msg47885#msg47885
http://mazeto.net/index.php?action=dlattach;topic=7267.0;attach=31041;image
Водата наистина гори, но как енергията от "изгарянето" да е повече от вложената?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия