Начало > Реални резултати от експериментите

Водата гори + схема

<< < (20/147) > >>

dymelsoft:
Здравейте. Следя темата и искам да попитам Димитров, би ли показал на клиповете, които прави, някакви измерителни уреди. Имам съмнения относно твърдението, че пламъка го постигаш само с 100W.  Първо, как измери тази мощност, с какво я ограничаваш и т.н.
Питам, защото преди повече от 4 години правих подобни експерименти (дори си пазя схемата) и сериозен пламък се получава при мощности 1000W-1500W .Пламъка развива наистина висока температура ( топи всичко), но опитите ми да го използвам за загряване на топлоносител се оказаха безрезултатни. В моите опити съм използвал наситен разтвор на обикновена готварска сол и чешмяна вода. Пробвал съм и други разтвори но при горния резултатите са най-добри, но не и такива каквито ми се искаше. Поздрави.

Иван Димов:
   HristoDimovHristov, работата - това е енергията, която си вложил за да я извършиш. Те са еквивалентни и двете се мерят в Джаули. Формулата за работата е A=F. x, т. е. силата по преместването дава работата (също и енергията). А мощността показва колко работа можеш да свършиш за единица време, т. е. P=A / t. Мощността може да се изрази и така P=F.V, т. е. силата по скоростта дава мощността.

владимир димитров:
dymelsoft постигам ниската консумация със системи за контрол... това са схемни решения, които пак сам си измислям :)
Пламъка  гори стабилно   часове ....Направи схемата която съм дал и измери консумацията...
Много ясно че схемата от последния клип не е същата,  като тази която съм дал ..(има още много неща които не влизат в кадър)... Ако исках да ви лъжа щях да ви показвам само  пламъка и да повтаряте като папагали някаква измислена схема.(както правят всички изобретатели ). Като завърша уреда ще го демонстрирам ...обаче... 2 години работа по параметричния конвертор-идеален приемник http://www.kn34pc.com/forums/viewtopic.php?f=40&t=159&sid=bb80166f19623f424c3796ae16b8fb0b и още 3 години по схемите за запалване на вода и двигател. Наготово е лесно ...започни отначало и виж как е ... :D
Поздрави...

Сега пламъка е още по голям от този  на последния клип :)

valex:
владимир димитров
Не видях система за доливане на водата. Предполагам, че за продължително време ще се изпарява. Измислил ли си как ще доливаш?

владимир димитров:
valex Всичко е измислено.. просто не мога да ви покажа всичко ...това е много труд в замяна на какво ?
Утре някой ще се бие в гърдите с моето устройство...
Ще покажа завършения продукт...

П.П
Кондензиране на парата и връщане във водата или доливане :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия