Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Космология

<< < (93/103) > >>

x_name41:
ето тук искам много специално да обърна внимание на този акцент с телескопа Хъбъл, който е много показателен особенно що се касае за подвеждащата и измамна страна на въпроса в която е въвлечена цялата интелигенция на планетата така да се каже. Излиза, че учени, професори и много образовани и начетени кадърни хора вярват, че телескопа Хъбъл се намира в орбита около планетата, което всъщност е една голяма грандиозна лъжа и измама, защото според статията посочена тук се оказва че при по задълбочено проучване изображенията "получени" от телескопа Хъбъл в действителност идват от самолета за който се спомена по горе, което е едно на ръка защото в статията има засегнати и други меко казано скандални ключови моменти относно този въпрос. Ето защо мисля това ми дава основание да презирам дълбоко всички онези "слепци" (независимо колко образовани, начетени и кадърни) вярващи и доверяващи се на такива големи и уважавани научни институции като НАСА и т. н.

технократ:

--- Цитат на: x_name41 в Януари 17, 2019, 03:55:51 am ---ето тук искам много специално да обърна внимание на този акцент с телескопа Хъбъл, който е много показателен особенно що се касае за подвеждащата и измамна страна на въпроса в която е въвлечена цялата интелигенция на планетата така да се каже. Излиза, че учени, професори и много образовани и начетени кадърни хора вярват, че телескопа Хъбъл се намира в орбита около планетата, което всъщност е една голяма грандиозна лъжа и измама, защото според статията посочена тук се оказва че при по задълбочено проучване изображенията "получени" от телескопа Хъбъл в действителност идват от самолета за който се спомена по горе, което е едно на ръка защото в статията има засегнати и други меко казано скандални ключови моменти относно този въпрос. Ето защо мисля това ми дава основание да презирам дълбоко всички онези "слепци" (независимо колко образовани, начетени и кадърни) вярващи и доверяващи се на такива големи и уважавани научни институции като НАСА и т. н.

--- Край на цитат ---

Значи според статията която даваш, телескопа хъбъл изведен на орбита, е лъжа, и такъв не съществува, а бил качен на самолет. Аз някъде четох за такива работи, възможно ли е да лъжат и с каква цел? щом извеждат спътници в орбита, какво пречи да изведат и телескоп?

Аtos:
Не, нещата са други!
Хъбъл си е Хъбъл, той си е в орбита!
Само че...често дава дефекти, стар е вече, а ремонтите са много скъпо струващи, защото се извършват на място чрез мисии.
Затова, голяма част от снимките, които се представят за негови, всъщност са правени от земни обсерватории и подобни летящи телескопи на борда на самолети.

juliang:
Атос, направо се чудя как Хипарх търпи глупостите които говориш. Аре, аз съм лаик, ма той защо мълчи... идея си нямам. Показваш абсолютно нензние по въпроса за това как фокусира и изобщо как работи този телескоп.
1. Хъбъл НЯМА ЛЕЩИ (или поне по проект е нямал, не знам дали добавката която сложиха за да коригират производствения дефект на огледалото е от тип леща или работи по някакъв друг начин). Поставянето на лещи би довело до изкривяване на образа. Хъбъл разчита само на огледала.
2. Има физческо ограничение за това колко може да увеличава един телескоп, и то е тясно свързано с диаметъра на обектива му и диаметъра на матрицата. Ако приемем че матрицата е 0.5 мм, при 2000 милиметра диаметър максималното увеличение е 4 000 пъти. Предполагам че през 90-те години матрица 0.5х0,5 мм е силно преувеличено.
3. Камерата която снима във видимата и близката до видимата светлина е с резолюция точно 4 000 х 4 000 пиксела. Реално е съставена от 2 матрици които снимат 2 000 х 4 000 пиксела. И тези матрици са МОНОХРОМНИ - разчитат само степени на осветеност, не цветове.
Има набор от филтри, които се поставят пред матриците за да се направят снимки в точно определена честота (или цвят ако искаш го наречи). След това тези снимки се комбинират и се получават цветните снимки, които всички сме виждали.

За трети път го казвам - Хъбъл не е направен за увеличение на дребни детайли. Той е направен за улавяне на светлина (или друго лъчение) от ИЗКЛЮЧИТЕЛНО СЛАБО светещи обекти. В това е неговата сила. Понякога Хъбъл "се вторачва" неподвижно в определена точка в продължение на 48 ЧАСА за да събере в 2.5 метровото си огледало нищожната светлина която пристига от отдалечените обекти. Това че на теб ти се иска да снима Луната или Слънцето ... този уред не е за това. Той няма чак такава голяма увеличаваща способност. Ако приемем че увеличенето дори е 5 000 и насочиш този телескоп към Земята, ти ще получи образ еднакъв с това което ще виждаш ако летиш със самолет на 100 метра височина. Това, че ти си представяш че ще можеш да четеш вестника в ръката на някой седнал на стол пред кафенето е силно преувеличена илюзия, породена от незнанието за това какво представлява този апарат.

Сам можеш да си направиш сметката какво ще виждаш на Луната (на 400 000 км) при увеличение 5 000 пъти. Ще виждаш това, което виждаш гледайки с просто око Бургас от Варненското пристанище ... :)

Vanhow:
Голяма комедия в тази тема ;D Хипарх, покани хората в астро форума да се образоват.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия