Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Космология

<< < (91/103) > >>

x_name41:
"Хъбъл" в действителност е качен на самолет Бойнг 747 с инициали "SOFIA" и не се намира в орбита около земята, (преди време мисля имаше публикация тук по въпроса)

технократ:

--- Цитат на: x_name41 в Януари 16, 2019, 01:05:46 pm ---"Хъбъл" в действителност е качен на самолет Бойнг 747 с инициали "SOFIA" и не се намира в орбита около земята, (преди време мисля имаше публикация тук по въпроса)

--- Край на цитат ---

А защо тогава твърдят че е бил качен на орбита.

juliang:

--- Цитат на: atos в Януари 16, 2019, 12:56:49 am ---https://www.youtube.com/watch?v=A5XUremPhaY
Някой досега да се е запитвал защо NASA не е пуснала нито една снимка на лунната повърхност от Хъбъл?

--- Край на цитат ---

Само искам да уточня, че силата на Хъбъл не е в това. Той е направен за заснемане на изключително слабо светещи космически обекти (когато снима във видимия спектър). Такива, които от Земята не биха се виждали поради смущенията от атмосферата. На Земята има телескопи с огледала от примерно 10 метра, които могат да предоставят по-голямо оптично увеличение от Хъбъл.
А и Хъбъл не се намира кой-знае колко по-близо до Луната от Земята. Едни 500км е разликата...

--- Цитат на: x_name41 в Януари 16, 2019, 01:05:46 pm ---"Хъбъл" в действителност е качен на самолет Бойнг 747 с инициали "SOFIA" и не се намира в орбита около земята, (преди време мисля имаше публикация тук по въпроса)

--- Край на цитат ---

Това не е Хъбъл, това е SOFIA - Stratospheric Observatory for Infrared Astronomy.
https://www.nasa.gov/mission_pages/SOFIA/overview/index.html

Аtos:
Юлиане, пак забиваш на контра...
Тези лунни снимки, с такава резолюция (че даже и по-добра), може да ти направи и Хипарх с личния си телескоп! Да не говорим за стотиците земни обсерватории...
Да, разликата е 540км. но е над атмосферата, а и направен специално да снима с висока резолюция! Говорим за телескоп, който ни дава "картина" от обекти, отдалечени на 130 милиона светлинни години!
Би трябвало на лунни снимки от Хъбъл да се виждат страхотно много подробности и то в безпрецедентно ясна резолюция, а не да ни пробутват любителски снимки!

И не ми излизай с обясненията, че Хъбъл едва ли не, не може да се "фокусира" в по-близки обекти! Всеки, който се е занимавал с оптика знае, че няма телескоп, който има минимален праг на фокусиране над няколко километра...

ndm:
hyparh, тази вечер мога ли да погледна през моята тръбица луната? Отразената и светлина СЕ усилва с приближаване към пълнолуние и не е много приятно за гледане, но заради експеримента ще се жертвам. С вишечайшото ти разрешение, а и разбира СЕ с разрешението на всички космолози, мога ли да СЕ опитам да направя някакви си там мои умозаключения? То е ясно, че само като се види от кого е поста, анатемата е изречена, но обещавам да се разкая, ако само и една мисъл ми нашепне, че съм сегрешник.  Аа, да забравих, нямам намерение да споделям мисловните набези, те и без това са ВИ досадни, като знаете от къде идват. Ех и още едно забравих, тез китайчета СЕ крият от другата страна в пясъка, че и диря оставят от самия луна-ход, помоли ги да се покажат мааалко и от нашата страна, ей там в неосветената част дето температурата е….като от другата страна, да сплакнем малко грешните си очи. Благодаря! 

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия