Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Космология
lz1jer:
хаха, аtos, време е да минеш от WIN XP SP2 на SP3
Аtos:
Не знам, прост съм...от 2 години съм със седмица уиндоус...
Пък трябвало да се върна на ХР...ма щом трябва...
--- Цитат на: nizo в Януари 06, 2019, 07:20:05 pm --- Отиди в някоя компютърна фирма да разнищят защо не ти работи Гуглето
--- Край на цитат ---
Гениално!
Как не съм се сетил досега...?
Аtos:
https://www.youtube.com/watch?v=A5XUremPhaY
Някой досега да се е запитвал защо NASA не е пуснала нито една снимка на лунната повърхност от Хъбъл?
hyparh:
Има някои интересни хипотези, но с три от нещата категорично не съм съгласен.
1. Луната не свети със собствена светлина и това отлично се вижда с телескоп. Тя отразява слънчевата. Съвсем лекото сияние на целия лунен диск, когато месечината е тънък сърп, представлява т.нар. "earthshine" - отразената от Земята слънчева светлина осветява Луната (двойно отражение).
Виж, съгласен съм, че отразената светлина вече има други характеристики :)
2. Луната със сигурност не е плоскост - видно пак през телескоп.
3. "Лунната вълна" всъщност няма нищо общо с Луната. В случая месечината играе роля на удобен осветен фон, върху който добре изпъкват атмосферните (земни) турбуленции при голямо увеличение. Движещите се вълни представляват слоеве въздух с по-различна плътност (температура) от околния и затова се получава тази рефракция. Същото нещо може да се наблюдава и при гледане на Слънцето през 20-30 кратно увеличение по време на самия залез или изгрев.
Аtos:
О, и аз не съм съгласен с всичко, но ме радва различния поглед и разчупването на насадените "разбирания" :D
Особено...различната видима посока на осветеност при дневно наблюдение на Луната - това лично съм го виждал...и всякакви напъни за обяснения от типа - пречупен образ през земната атмосфера, не вървят!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия