Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
генераторът на Руслан Кулабухов
coke2k:
Аз също мисля, че не става въпрос за резонанс в общия смисъл. Мисля, че става въпрос за капацитет. Щом има заземяване значи има достъп до едната плоча посредством забития в земята кол, а как се стига до втората плоча и как се свързва товара към нея - това е работа на самия генератор така да го наречем.
anton:
Като се загледаш във схемата, какво виждаме .
Бифиляр на земя а другият му край е към напреженовата на Пуш Пула.
Е как ще получиш половин вълна във бифа ?
ВЪЛНА , Стояша вълна ! Точно под индуктора !
От къде ще дойде ? На коя хармонична, каква е осцилограмата когато имаш стояща, и каква когато липсва стояща?
Без резонанс няма такава ! Вълнов резонанс !
А вместо земята Акула използвува дросел !
coke2k:
--- Цитат на: anton в Октомври 22, 2014, 12:31:26 pm ---Като се загледаш във схемата, какво виждаме .
Бифиляр на земя а другият му край е към напреженовата на Пуш Пула.
Е как ще получиш половин вълна във бифа ?
ВЪЛНА , Стояша вълна ! Точно под индуктора !
От къде ще дойде ? На коя хармонична, каква е осцилограмата когато имаш стояща, и каква когато липсва стояща?
Без резонанс няма такава ! Вълнов резонанс !
А вместо земята Акула използвува дросел !
--- Край на цитат ---
Добре, вълновия резонанс и стоящата вълна ясно според кратността и и възлите - така... а от къде е свободната енергия ? Само това не ми е ясно иначе си прав.
anton:
:) Много добър въпрос.
Обясних го но не станало ясно.
Енергията на стоящата вълна !!!!
За какво е цялата работа ?
Помисли !
Импулсна технология Тесла.При прилагане на колебания във един проводник се образува вълна,и лампата светва. ОК
То значи тази вълна компенсира консумираната, и при добра настройка консумираната я сваляш до минимум но не очаквай тотална 0.
При мен бифа генерира тази вълна без да товари захранването при 14.32кхц. При по ниска или по висока честота или не светва лампата или товари захранването.
Какво ще рече това, че вълната във индуктора трябва да се появи на същата честота.Малка разлика във честотата и ефекта изчезва. Все едно настройваш станция на радиото. :)
Така ли е ?
coke2k:
--- Цитат на: anton в Октомври 22, 2014, 02:41:05 pm ---При мен бифа генерира тази вълна без да товари захранването при 14.32кхц. При по ниска или по висока честота или не светва лампата или товари захранването.
Какво ще рече това, че вълната във индуктора трябва да се появи на същата честота.Малка разлика във честотата и ефекта изчезва. Все едно настройваш станция на радиото. :)
Така ли е ?
--- Край на цитат ---
Аз бях питал преди няколко поста Мито Купона дали бифиляра му товари генератора точно поради същата причина , ама още не ми е отговорил. Само че това се дължи на LC резонанса предполагам или дето викаш ти да настроиш радиото. А получаването на стоящата вълна е в пряка зависимост от дължината на проводника, а не от индуктивността и капацитета. И още нещо - на пуш пул генератора тоя кондензатор (въпросния последователно на бифиляра) по скоро е ограничител на тока при положение , че бифиляра има много ниска индуктивност в идеалния случай 0.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия