Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

генераторът на Руслан Кулабухов

<< < (17/170) > >>

anton:
Изобщо не става въпрос за LC , все едно настройваш КСВ енергията трябва да си е на мястото при определена честота.
С Гридип мера мериш резонансната и проверяваш на лампа. Между другото, захранването на генератора трябва добре да е филтрирано. Има ли затихващи синусоиди има проблем !

anton:
Стояща вълна се нарича вълната, която възниква в резултат от интерференцията на падаща и отразена вълна, разпространяващи се в противоположни посоки.

coke2k:

--- Цитат на: anton в Октомври 22, 2014, 03:32:49 pm ---Стояща вълна се нарича вълната, която възниква в резултат от интерференцията на падаща и отразена вълна, разпространяващи се в противоположни посоки.

--- Край на цитат ---
Да де аз нали това казах , че е в пряка зависимост от дължината на проводника не от LC и според кратността има възли или ако е 1:1 дължината на проводника е дължината на вълната.
Нека изчакаме и Мито Купона да се включи, интересно ми е и при него как се развиват пробите.

coke2k:
    До колкото знам аз и мито купона действаме, ако има и други не знам....

mito_kupona:

--- Цитат на: coke2k в Октомври 22, 2014, 03:11:15 pm ---Аз бях питал преди няколко поста Мито Купона дали бифиляра му товари генератора точно поради същата причина , ама още не ми е отговорил. Само че това се дължи на LC резонанса предполагам  или дето викаш ти да настроиш радиото. А получаването на стоящата вълна е в пряка зависимост от дължината на проводника, а не от индуктивността и капацитета. И още нещо - на пуш пул генератора тоя кондензатор (въпросния последователно на бифиляра) по скоро е ограничител на тока при положение , че бифиляра има много ниска индуктивност в идеалния случай 0. 

--- Край на цитат ---
   Още не съм стигнал до включването на бифиляра към пуш пул генератора. В момента още се занимавам с качера и настройките му спрямо честотата на бифиляра. При мен бифиляра е навит с 36 метра проводник 4 мм2 и резонансната честота се получава по сметките 2,083 MHz, но реалната честота със заземлението е около 2,250 MHz. А индуктора е навит с 18 метра от същия проводник. Руслан казва, че честотата на качера трябва да е третия хармоник надолу от реалната честота на бифиляра със захранването или около 750 KHz в моя случай. Да, ама не, при мен лампата светка при честота от около 630 KHz със заземлемието, а като го махна свети съвсем слабо. Друго нещо на антената включвам генератор на правоъгълни импулси и на два от каналите на осцилоскопа включвам бифиляра и индуктора. Като подам сигнал от генератора двете бобини резонират едновременно на честота два пъти по-висока от тази на качера около 1,250 MHz. Според мен пуш пул генератора трябва да работи на някаква кратна честота на на тази, да речем 12,5 или 25 KHz. При мен генератора работи на 12 волта, просто подготвих трафа на пуш пул генератора, така и сега не ми се пренавива. Това е за сега.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия