Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

генераторът на Руслан Кулабухов

<< < (149/170) > >>

Иван Димов:
   EDM electronics, от това, че съм видял някой по-гениален от мен, няма да стана по-прост. Аз даже търся гениални хора за да си общувам с тях. Не виждам защо се дразниш на гениалните хора. Има някой някаква идея - споделя я и нека всеки си я ползва или не според умствения си багаж. Ти да не би да се опитваш да прокарваш някаква "партийна" линия, че чак започна и психически проблеми да анализираш. Ами като си забелязал у някого психически проблеми, пробвай да ги намалиш чрез културно поведение, а не да ги усилваш чрез необективните си анализи. Аз мога да ти докажа, че абсолютно всеки човек, живеещ в общество, има психически проблеми. Единствено отшелник в джунглата е напълно уравновесен психически. В момента гледам по телевизията пребития на пътя от двамата бабаити с тоягите. Смяташ ли, че това ме уравновесява психически? Свойството дразнимост е характерно за всяко живо същество, но единствено хората са способни да се дразнят по напълно безсмислен начин. Приеми, че хората са различни, поеми дълбоко дъх и издишай бавно - ще ти олекне. Показател за наличие на някакви психически комплекси е и дължината и многобройността на писанията ни във форума. За себе си мога да кажа (понеже се познавам много добре), че побеснявам, когато видя нахални и арогантни хора. И особено такива, които поставят диагнози на хора, които даже не познават. GMG например показа "вечно" фенерче и аз му вярвам. Нека който си иска да вярва или не, но съм категорично против поставянето на диагнози за психическото здраве на който и да е. Даже и на напълно лудите, защото и най-нормалният при определени ситуации може да откачи напълно - примери наблюдаваме всекидневно.
   И няма нужда да обявяваш нечии теории за абсурдни или гениални, времето ще направи това по-добре от тебе.

EDM electronics:
За тези които са тръгнали да търсят СЕ в параметричния усилвател, едната от теориите тук, за която се твърди, че нямало нищо по учебниците и преподавателите нищо не знаели за нея /а те преподавателите знаят всичко/, могат да си направят сверяване на часовника за "по-успешна" работа в това направление от тук: https://www.youtube.com/watch?v=_dPGpQlKRms

Слышно и понятно, где речь идет усиление в параметрическом усилителя.

Вече нямам никакво съмнение, че зад това се крие СЕ, убедихте ме с последните си постове, предавам се.  :D

mi68:
Здравейте,
Два са пътищата за развитие:
-интуиция
-логика
Ако първото липсва то второто може да се развие.
Електромагнитните вълни са напречни. Прaвим аналогия със звукови вълни. В твърди тела имаме напречни и надлъжни вълни. В течни и газови тела имаме надлъжни вълни. Следователно живеем в небесна твърдина, записано е в "Библията" черно на бяло.
Надлъжните вълни са сгъстяване и разреждане на средата, т.е. промяна на параметрите на средата. Промяната може да е линейна или нелинейна, зависи от амплитудата.
Как да се направи надлъжна вълна? Най-лесно с дълга линия. Лесно но практически неудобно. За това правим индуктивност, но възниква фазова разлика. Тази индуктивност най-лесно е да се възбужда по магнитен път, и хоп трансформатор. Възниква проблем действие-противодействие при трансформатора. Най-простото е да е асиметричен и ефекта е нищожен. Такъв трансформатор е създаден от Тесла. Теслов трансформатор имаме какво провим? Надлъжните вълни искат площ, най лесно е да взема лист ламарина и оп униполярен капацитет, но ни трябва ток на проводиммост. Един трансформатор ни върши работа. Ако сложим два трансформатора и ползваме резонанса, енергията се качва 1,41 пъти. Съществен недостатък макета е голям, но може се преглътне. Вместо ламарина и трансформатор да сложим палачинкова бобина. Ужас бобината реагира на надлъжни вълни! Да я направим бифилярна и да ползване на резонанса. Чудесно работи.
СЕ, че то е много просто...!?
Логиката реши задачата. Да решим задачата да направим летящо килимче! 

EDM electronics:
Колега Yoro, направиха ми впечатление разсъжданията ти, позволи ми да взема становище по тях, както го прави шеф Манчев:

1.Май тези които не са направили нищо работещо са компетентните.
Имаш пълното право на лично мнение и то може да се окаже вярно.

2.Тяхното мнение се уважава.
А защо не, те показват другата гледна точка.

3.Колеги направили работещи неща не знаят какво правят и съответно правят глупости. Затова трябва да бъдат прилежно наплюти.
Моля те посочи ги тия колеги, защо ги криеш или са държавна тайна? Ако наистина има такива и някой ги е оплюл неоснователно, ще му потърсим публична отговорност. Ще сформираме форумен наказателен съд.

4.За кои работят тези СПЕЦИАЛИСТИ които са компетентни в почти всички теми?Няма да се учудя ако са изкарали и курс за обучение за това.
Виж, това е труден въпрос. Някой не работят за никой, други пък работят примерно за КГБ или ГРУ или др. Вероятно има такива, които саботират развитието на темите за СЕ, за да се забави процеса със замяната на енергията от монополистите добиващи въглеводороди.

5.Въпреки, че не са показали нищо което си заслужава.Те знаят всичко.
Зависи какво разбираш под "заслужава", но може и да си прав.

6.Със стандартни разсъждения нищо ново няма да се направи...
Не е точно така, но пак зависи какво имаш предвид, защото "нищо ново" е много общо понятие.

7.Стандартно разсъждаващите трябва да си пишат в техен форум.
Тук вече колега си изразил в голяма степен авторитаризъм. Нали уж живеем в демократична държава и изповядваме демократични ценности. Тогава трябва да сме толерантни към хората с различно мнение. Ако искаме да им го променим, не е начина да ги изритаме от форума, това е дискриминация по религиозни причини - защото не вярвали, не са като ония дето вярват, за да се отделят сами във форума. Трябва да се научите на търпимост към опонентите ви, още повече, че те нито ви взимат хляба, нито пък с нещо ви се месят в живота. Те не ви пречат, само могат да ви помогнат. И вместо да ги гоните, по-добре ги убедете в обратното. Покажете им какво можете и какво сте направили. Така може да им промените мнението, те вероятно не са дебили. :D

8.Те никога няма да проумеят как работи нещо различно от техните представи.Хич не им се впечатлявайте.Точно те пишат глупости. :)
Не им бери грижата на тях, те могат и сами да се грижат за себе си, пък и въпрос на лично развитие. Всеки се движи по собствения си коловоз в живота, всеки си носи последствията от скоростта с която се движи по него. Дали пишат глупости нека другите преценят.

9.Дори и след като са видели лично и са правили измервания каквито си искат пак пишат.Такова животно няма. :D
Не знам някой от форума да е виждал нещо, но ако предположим, че някои са виждали, но го отричат значи това нещо не е било достатъчно убедително.

10.Никой не им е виновен, че не могат да го проумеят...
Не ми бери грижата, това си е тяхна работа, а не твоя. Не си давай помощта, ако не ти бъде поискана! - защото после ставаш виновен...

edin:

--- Цитат ---Електромагнитните вълни са напречни. Провим аналогия със звукови вълни.
--- Край на цитат ---

Това е абсолютно объркващо. Електро-магнитната вълна, има електрическа и магнитна компонента, съответно по вертикал-електрическа и магнитна на 90 градуса, по хоризонтал. Та колега Mi68, обясни ако обичаш, напреко на какво се разпространяват, електромагнитните вълни, че не ми е ясно. Напреко е на 90 градуса за протокола.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия