Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

генераторът на Руслан Кулабухов

<< < (148/170) > >>

Bat_Vanko:
Драги ми Радико и EDM electronic, странно ми е Вашето желание за спор без спор, без да познавате същината на процесите, които протичат:
    Твърдите, че познавате гравитация, а не знаете какъв е нейният характер. Твърдите, че сте предсказали гравитационните вълни, а всъщност не знаете принципа на тяхното възникване. Измервате изменение на интензитета на гравитацията, а твърдите, че това е доказателство за вълновия и характер.
    Твърдите, че познавате електромагнитните вълни и фотоните като тяхно проявление, а не можете да обясните защо при разцепване на нормален атом се отделят точно електромагнитни вълни и защо при прескачане на електрон от една орбита на друга се излъчва фотон. Твърдите, че скоростта на светлината е предел, но не можете да кажете защо този предел е точно толкова.
    Твърдите, че енергията е проявление на материята, но не можете да обясните защо енергията получена от вакуума е милиарди милиарди пъти повече от тази на материята.
    И накрая твърдите че не може да има СЕ защото има ЗЗЕ, а дори не можете да дадете определение какво представлява всъщност енергията.
    Как може да създавате твърдения за неща, които не познавате или познавате само някои от ефектите им. Несъвършенството на всички създадени до момента теории се дължи именно на това, че описват едностранно протичащите процеси, без да отчитат взаимовръзката с другите такива. Тези теории се явяват недоносчета още при раждането си и се налага в последствие тяхното допълване и преразглеждане. Пример: Теорията на относителността, която при раждането си отхвърля етера като ненужен, а след това въвежда тъмна материя и тъмна енергия, за да обясни парадоксите.

6

EDM electronics:

--- Цитат на: Bat_Vanko в Февруари 25, 2016, 03:41:04 pm ---Драги ми Радико и EDM electronic, странно ми е Вашето желание за спор без спор, без да познавате същината на процесите, които протичат:
    Твърдите, че познавате гравитация, а не знаете какъв е нейният характер. Твърдите, че сте предсказали гравитационните вълни, а всъщност не знаете принципа на тяхното възникване. Измервате изменение на интензитета на гравитацията, а твърдите, че това е доказателство за вълновия и характер.
    Твърдите, че познавате електромагнитните вълни и фотоните като тяхно проявление, а не можете да обясните защо при разцепване на нормален атом се отделят точно електромагнитни вълни и защо при прескачане на електрон от една орбита на друга се излъчва фотон. Твърдите, че скоростта на светлината е предел, но не можете да кажете защо този предел е точно толкова.
    Твърдите, че енергията е проявление на материята, но не можете да обясните защо енергията получена от вакуума е милиарди милиарди пъти повече от тази на материята.
    И накрая твърдите че не може да има СЕ защото има ЗЗЕ, а дори не можете да дадете определение какво представлява всъщност енергията.
    Как може да създавате твърдения за неща, които не познавате или познавате само някои от ефектите им. Несъвършенството на всички създадени до момента теории се дължи именно на това, че описват едностранно протичащите процеси, без да отчитат взаимовръзката с другите такива. Тези теории се явяват недоносчета още при раждането си и се налага в последствие тяхното допълване и преразглеждане. Пример: Теорията на относителността, която при раждането си отхвърля етера като ненужен, а след това въвежда тъмна материя и тъмна енергия, за да обясни парадоксите.

--- Край на цитат ---
Bat_Vanko, никога не съм казвал тези неща, които ми приписваш, ама никога. Явно не ми четеш постовете, ами импулсивно си се раздразнил от позицията ми, та ме набеждаваш. Покажи ми мой цитат, в който аз да съм заявявал подобно нещо?

Ако приемем, че аз съм критика или "лошото ченге", то вие, оптимистите не сте нищо повече от едни теоретици-дърдорковци, защото ни един от вас не може да си докаже теориите на практика, ни един. Когато го сторите, тогава и аз ще се сниша и ще престана да бъзикам оня, който вече се чувства велик откривател и лъже нагло.

Сега, ако сте решили тук да си правите секта, нека да се разграничим. Аз при всички случаи не съм от вашата секта. Не ме интересува и не ми пука на кой не му харесвало моето мнение. Ако ще и 100 сектанта да ревнат срещу него, няма да се промени, докато някой не ме обори с практика. Само на практика, не на теория. Единият пусне една глупост - гледайте параметричния усилвател, другия щял да вади от трептящия кръг големия ток с висок Q-фактор и аз трябва да опъвам канта на тези "велики" идеи ли?

Знаете много, а никой няма идея как да станат нещата. И Майстора едно време щеше да ми трие носа и той имаше бюлюк поддръжници, но тихо под сурдинка всички се изнизаха от отговорност за приказките си.

Та такива ми ти работи. Ако искате да не чувате повече критика, вземете решение там началниците и като Майстора едно време ми забранете достъпа. Така ще направите услуга не само на себе си, но и на мен. Няма да си губя повече времето. Ще си разнасяте тука, като мантра на един и същи глас теориите за СЕ, един други ще се лъжете кой по-голямо вечно фенерче е направил.

5

Радико:
И аз като EDM electronics ще кажа - нищо такова няма, дето ми го приписваш, а по половината неща приписани и от теб, мнението ми е даже противоположно, не различно, а противоположно.
Примерно:

--- Цитат ---И накрая твърдите че не може да има СЕ защото има ЗЗЕ
--- Край на цитат ---
Откъде измисли тази глупост и ми я присади точно на мен. Винаги съм казвал:
Има свободна енергия знам точно къде е и не съм направил устройство преобразуващо я единственно по финансови причини.
Забележи, че говоря за устройство ПРЕОБРАЗУВАЩО, а не СЪЗДАВАЩО свободна енергия.
Критиките ми в тази тема са насочени, ако не си забелязал, към онези вярващи, които вярват, че е възможно и се опитват да направят устройство СЪЗДАВАЩО енергия.

13

Bat_Vanko:
Драги ми Радико и EDM electronics, критиките ми са насочени не само към Вас, а и към всички, които без да познават същността на принципите на протичане на процесите, хвърлят голословни твърдения и лепят клеймо "невъзможен принцип"! Непознаването на принципите на протичане на процесите, означава само, че ние няма да знаем как да ги използваме, а не че това е невъзможно.

--- Цитат на: Радико в Февруари 24, 2016, 10:05:22 am ---Всъщност отговора е прост всяко устройство което се основава на невъзможен принцип на работа е фейк Липсва физичното явление което да накара това устройство да работи. значи е фейк.

--- Край на цитат ---

--- Цитат на: EDM electronics в Февруари 24, 2016, 10:56:52 am ---В случая подкрепям тезата на Радико.
Щом сме в този форум, значи все пак, макар и скептицизма да е в по-голяма степен, има някаква макар и минимална надежда туй с'ичкото чудо да се окаже вряно. Но за сега както Радико подчерта, няма читава теория, за да знаем какво правим, а не да си измисляме разни явления, физични закони, елементарни частици и пр. и да ставаме смешни.

--- Край на цитат ---
Но в едно нещо съм съгласен "няма читава теория" както доказваща, така и отричаща възможността за получаване на СЕ.
И Радико на всички е ясно, че енергията е навсякъде около нас и ние трябва само да се научим да я преобразуваме в удобен за употреба вид.

EDM electronics:

--- Цитат на: Bat_Vanko в Февруари 25, 2016, 08:14:29 pm ---Драги ми Радико и EDM electronics, критиките ми са насочени не само към Вас, а и към всички, които без да познават същността на принципите на протичане на процесите, хвърлят голословни твърдения и лепят клеймо "невъзможен принцип"! Непознаването на принципите на протичане на процесите, означава само, че ние няма да знаем как да ги използваме, а не че това е невъзможно.Но в едно нещо съм съгласен "няма читава теория" както доказваща, така и отричаща възможността за получаване на СЕ.
И Радико на всички е ясно, че енергията е навсякъде около нас и ние трябва само да се научим да я преобразуваме в удобен за употреба вид.

--- Край на цитат ---
Bat_Vanko, ще се постарая по-ясно да представя позицията си по въпроса, защото не си ме разбрал.
Интуитивно, с шестото си чувство чувствам, че има такова нещо, като СИ и че принципа на Капанадзе трябва да е работещ. И аз искам да го знам тоя принцип и за мен ще е голяма работа да го знам, но уви, не го знам. Не го знаят и всички останали. Не отричам етер ли какво там да съществува, но отричам теориите които се дискутираха на последък, познати ни от конвенционалната техника. Дразнещото е, че тези които ги приказват нищо от това не са направили, а убеждават другите. Вместо да убеждават в неща в които не са сигурни, да бяха ги направили поне и да ни ги покажат на практика. Тогава ще им кажем повече от браво. Аз като имам някаква идея за нещо дето не съм правил, не я тръбя по форумите, да я изпробва някой друг, той да се набута, да си изхаби времето за борба с вятърните мелници и тогава аз тариката да се убедя дали съм бил прав или не. Такива са и нашите приятели тук - изхвърлячи. А пък ония с фенерчетата направо вземат останалите за балъци, като от 7-8 г. насам тръбят, че имали такива генератори и вечни фенерчета. Ха някой не им е повярвал, започват с обидите. Ами помислете логично, те ако имаха нещо що щат повече във форума? - да дразнят останалите ли. Търсят внимание, търсят признание тук, като не го намират в живота. Обърни внимание, че именно такива имат и психични проблеми. Хапят ги мухите яко. Не е трудно да се разбере.

Колко пъти казах, че никой специалист от тях не може да си защити абсурдните теории. И е така. Седят си у тях, мислят си теории, правят си сметките без кръчмар и като измислят нещо абсурдно но според тях "гениално"си викат - егати колко съм гениален, другите пасти яли, не са като мене. И като се появи EDM electronics да ги подбъзикне, да се усетят, два боя скачат  :D. Ами да му запушат устата на тоя EDM electronics с някаква практическа установка на теориите си.

Дано вече ми е станала ясна позицията.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия