Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

генераторът на Руслан Кулабухов

<< < (118/170) > >>

milintron:
Не става въпрос за възгордяване.
Правил съм различни опити, и ротовертер и бифилярен вълновод и какво ли не.
Мнението ми е такова, че немога да се съглася.
Взимаш, импулсен генератор, връзваш бобина към него, когато наситиш бобината и разкачиш генератора идва искра а ако го оставиш, бобината скача и грее.
Просто като 2 ст.
И много хора говорят за "токовъй удар".
Руслан Кулабухов, и Роман Карноухов правят нещо много съществено.
АПЧФ , сравнява ток и напрежение. Следи реактивната по фаза.
Но двата сигнала са отместени на 90градуса.
Можеш да пробваш сам. Усилване по ток и напрежение няма когато са във фаза, две амплитуди.
Това че не показвам, не е фактор за възгордяване.
Съгласявам се че си прав, смятам че е грешка да отричаш вече проверените физични закони.

nizo:
milintron, само разводняваш темата, която е посветена на Руслан Кулабухов и генератора му. В случай, че си открил принципите и искаш да споделяш, то заповядай. Кажи в прав текст, че Руслан прави това и това, защото така и така. Ако искаш да си развиваш някакви не проверени теории, то мисля, че не му е мястото в тази тема. Направи си нова тема в раздел "Теории и хипотези, физични опити" и вече там си говори с недомлъвки колкото си искаш.

club56d:
Здравейте колеги,
Искам да попитам можeли някой да ми постне схема на качер за който той сам се е убедил, че работи (а не препоръки от нета без да са пробвани)?
Гледам на 1 страница mito_kupona приложил негови снимки с качер.

Боря се с този качер все още ! 
Благодаря.

mito_kupona:
Това е проверена схема, която работи, но в последните си видео обръщения Руслан обяснява, че качера трябва да бъде управляем. Ако всичко е направено правилно и схемата не тръгва, трябва да се разменят местата на кабелите на индуктора с цел правилна сфазировка на индуктора и повишаващата бобина.

Velektra:
Моя пък работи по тая схема, но с транзистора на втората картинка. Вторичната ми е от многожилен проводник 0.12мм2.
Транзистора тук е най-важното. Той понася всички "удари". Работи в неестествен за него режим.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия