Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

генераторът на Руслан Кулабухов

<< < (119/170) > >>

dymelsoft:
club56d, ако се поразровиш в текущата тема ще намериш доста схеми на "качер". Виж тук и моето предложение. Изпитано и работещо без проблем. Стабилна честота при натоварване и т.н. Схемата е по сложна но е с високо КПД. Транзистора работи и без радиатор.

http://mazeto.net/index.php/topic,9119.msg66808.html#msg66808
Отговор #466

Между другото ето схема на един от новите варианти на Руслан
Поздрави.

mito_kupona:
dymelsoft Всички тези схеми ги имам направени пуш-пул с ФДЧ, управляем ТТ, синхронизация, но нещото не работи. Вече съм 100% сигурен, че Руслан няма работеща установка.

dymelsoft:
mito_kupona, тази схема е от 20-тина дена и поне чисто технически е вярна, за разлика от предходните такива, в които имаше доста странни решения, да не кажа бутафорни грешки. При тази схема нещата са доста различни. Ако все пак си пробвал точно тази схема ОК. Това, че тази схема е технически вярна не я прави работеща между другото или по скоро не генерираща СЕ. Ще ми бъде интересно да споделиш снимки на твоето изпълнение, както и какви диоди използваш за изправител на изхода. Може и на лични. Все пак е добре да се сверят часовниците и да не повтаряме еднакви неща. Поздрави.

GMG:

--- Цитат на: mito_kupona в Февруари 14, 2015, 04:23:09 pm ---Всички тези схеми ги имам направени пуш-пул с ФДЧ, управляем ТТ, синхронизация, но нещото не работи. Вече съм 100% сигурен, че Руслан няма работеща установка.

--- Край на цитат ---

Може би не правиш нещо както трябва. Преди питах - не отговори!
По коя точно схема събираш управляемия ТТ? Защото са няколко и
не всички работят коректно!

А по-прост начин за модулация от този за сега не съм измислил:

mito_kupona:
Може и да греша някъде, но ако това нещо работеше щеше да покаже поне малко наченки на правилна работа и от тази база да се изцеди максималното. Качвам схемата на Акула на управляем качер със синхронизацията, в която има грешка, но е отбелязана с червено, която съм направил и работи перфектно. Друга таква схема от Руслан, която върши същата работа. Също схема на преръивателя на Акула, която също съм направил и работи, но трябва да доправя синхронизацията с пуш-пула. Диодите, които ползвам за греца , са RHR15120  15A  1200V.
     Каква е идеята на всички тези синхронизации, да се удари точно на максимума на синосуидата на пуш-пула с пачка високочестотни импулси от качера, което според Руслан дава прибавката на енергия.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия