Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
генераторът на Руслан Кулабухов
milintron:
Тоест, обратната ЕДС която се движи във обратна посока удари вълната която идва или по точно, двете се смесят.
Дефакто издигат се нагоре, и ако това се случи на всяка полу вълна, ще имаме пъти повече от вложената.
Така ли е ?
Радико:
Така изглежда само обаче ако имаме и консуматор който не е само реактивен ами си и похапва енергия тоест превръща я я в топлина я в работа той ще преглътне по голямата доза енергия ще остави реактивният консуматор без енергия са което е необходимо през следващият полупериод той отново да се зареди и така нататък. Абе представи си десет места в редичка на всяко по една тухла = 10 тухли, или на 5 от тях по 2 тухли става по високо ама тухлите са пак 10 просто се появиха и 5 празни места.
milintron:
Ок. Нека е така !
Аз имам други наблюдения.
Dedo pop:
А сега да споделя и свойте наблюдения: Имам един револверен полу-автомат с електрическо управление. Има два режима на работа ръчен и автоматичен. При ръчния сменяш оборотите на ръка а на автоматичния оборотите на вретеното и подаването се сменят от барабан с гърбици свързан кинематично със револверната глава. При всяко завъртане на главата за смяна на инструмента се изключват/включват контакторите за управление на двигателя и електромагнитните съединители.Дълго годишната му употреба показа многократно по висока консумация в автоматичен режим а и поне 2-3 пъти на ден пада автоматичния предпазител-63 ампера.Тука СЕ няма.
Радико:
Би било добре и за тебе да споделиш твоите други наблюдения. Но по начина по който го правя аз не си мисли, че някой ще ти открадне нещо. Защото това,че наблюдаваш нещо друго означава, че или грешиш или пропускаш нещо на пръв поглед много дребно но много съществено. Това което аз съм написал по горе е абсолютно вярно и проверено не само от мене. Търси подробности в свойствата на материалите който ползваш или нещо такова, знам ли, със хитра схема няма как да стане. Върховно възгордяване е да си мислиш, че можеш да надхитриш господ в играта измислена от него. трябва да намериш това което той е предвидил, че можеш да ползваш а не да се мъчиш да го надхитриш.
А възгордяването е най смъртният от седемте смъртни гряха.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия