Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
генераторът на Руслан Кулабухов
nizo:
milintron, нищо не ти се разбира. Какво животно е солитона? Как се създава той в електрическа верига?
--- Цитат ---солитона носи във себе си енергия превъзхождаща вложената
--- Край на цитат ---
Какъв експеримент доказва този извод?
--- Цитат ---Диелектрика за него е прозрачен.
--- Край на цитат ---
Какъв експеримент доказва този извод?
--- Цитат ---Срещайки втория, двата зареждат диелектрика за части от мили секундата, със енергия пъти, пъти над тази която си вложил.
--- Край на цитат ---
Противоречиш си. Уж за солитона кондензатора бил прозрачен, а сега като имаме 2 солитона, то вече имаме хипер заряд. Как се случват тези неща?
milintron:
Спомни си видеото на Акула.
Това видео, дето обяснява как като, закачи земята и честотата пада.
Във един момент , показва осцилограма на къдраво напрежение.
И , вот какая красата, цитирам неговите думи.
Вот какая красата, какие красавцы.
Солитони
Във синусоидата имаш синусоиди.
Солитони.
Магнитен градиент, от връх до връх на малките синусоиди имаш периода за тяхното образуване.
А на видеото на Руслан са 3, или 4. На върха.
Честотата е видна. Но се вижда и друго.
Колкото повече стават се гасят.Последния е вече равен по амплитуда.
При лазера с ЦО2 е задължително гасене на солитон вълната.
Защото удря кондензатора който е заземен.
И винаги го чупи откъм земя.
Както е и във природата.
Светкавицата излиза от земята , а идва от небето.
Усилена във пъти.
milintron:
Реактивката е важна за неговото сформиране.
Но, Акула казва, че предстои да го направи на железен траф.
Искам да видя как. Къде са зоните на налягане и под налягане.
И как ще се случи това.
Капанадзе е къде по напред и не може.
Хармоничната на солитона е 50 hz, вярно.
Но на железяк, кадето солитона поляризира желязото точно когато не трябва.
Малко е абсурдно. И аз смятам, че въздухът е най - добрата среда.
mito_kupona:
На път съм да си мисля, че всички фокуси на Руслан, са измама или, ако нещото работи то той ни води в заблуждение с неговите обяснения. Проведох множество експерименти и резултата засега е нулев. То не беше качер със синхронизация, инвертор с ФДЧ, преръйвател и ТТ и т.н. Едно е ясно, а именно, че в устройството трябва да се създаде висок потенциал спрямо земята и през товара и кабела на заземлението да протече голям ток. Сега няма да обяснявам, какво мисля, че става в бобините, а искам да конкретизирам крайния резултат, да протече голям ток към земята. При мен проблема е, че съм на 4-тия етаж и се връзвам за радиатора на парното и може би заради това не се получава нищо. Защо си мисля, че е така, защото всички демонстрационни филми на Капанадзе, са правени на нивото на земята, а не по етажите. Тези дни ще изляза на полеви условия и ще пробвам всичко отново, да видим, какво ще се получи. Има и друга възможност, да се постави един метален лист, да речем метър на два с дебелина 5мм под масата на, която се работи и този лист да се използва, като земя, обаче масата на този лист трябва да е поне десет пъти по-голяма от масата на всички бобини, които участват в устройството, но аз нямам тази възможност.
Първия признак, че нещата се получават е, когато кабела на заземлението започне да се движи и гърчи от преминаващия през него ток.
dymelsoft:
Мито, здравей. В предишни мои писания по темата, споделих моето мнение, че тези устройства много приличат на електронни помпи. За целта се нуждаят от истинско, много качествено земно. Виждам, че и ти си стигнал до този извод. Няма да повтарям принципа на работа според моите виждания, вече съм го правил тук, само искам да споделя, че използването на водопровода или отоплителната инсталация в сградите за земно е невъзможно по простата причина че на много места главните тръби са полимерни. Ако са метални то снадките на тръбите се правят от полимерни или други уплътнители (калчища както им викат :) ).
Или заземяване в тръбите на каквото и да е, няма.
По добре да използваш наличната нула в контакта. Ако протече ток през нея, това няма да се отчете от електромера, но поне ще ползваш безплатно изграденото земно от ЕРП-то. Вчера аз забих два метални кола за земно в двора. /излязоха ми мазоли на ръцете :) :) въпреки мократа земя/. Надявам се до няколко дена да намеря време, да продължа опитите. Успех и на теб. Мисля че си на път да се изненадаш в положителен смисъл надявам се :).
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия