Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
генераторът на Руслан Кулабухов
milintron:
Минута 13.46 "Вот они красавци" !!!!!!
https://www.youtube.com/watch?v=-rALEpvBQig
И от там на сетне , вълнов резонанс. Солитона пържи земята !
x_name41:
прилагам коригираната схема от предния пост :)
това е аналог на последната схема на Руслан, процеса който протича във схемата е следния: Когато във резонансния кръг протича ток токовия трансформатор подава положително напрежение (логическа 1) към единия от инверторите, сигнала се инвертира и става (логическа 0), след това има един логически елемент "И" изграден чрез два логически елемента "ИЛИ", на входа на този логически елемент се подава входа от единия инвертор и от осцилатора на пачки импулси изграден чрез 555. Идеята е когато през кръга протича ток (процес на зареждане) на изхода на неинвертиращия логически елемент да има (логическа 0) независимо от състоянието на другия вход за генератора на пачки, чак когато приключи процеса на зареждане, на входа на инвертиращия логически елемент се подава (логическа 0) а на изхода му (логическа 1) това е разрешаващ сигнал, който позволява да се формират пачки от импулси на изхода на втория логически елемент "И", които служат за управление на NPN транзистор задействан чрез (логическа 1). Процеса на снемане на енергията е много кратък затова трябва да се настрои генератора на пачки импулси
milintron:
Аз, написах във горните постове.
Мито Купона потвърди че е опитал, все възможни варианти.
Айде сега да се събудим !
СТАВА ВЪПРОС ЗА РЕЗОНАНС ВЪВ РЕЗОНАНСА !
Казано на друг език. Солитони в синусоидата. Или Резонанс и собствени колебания.
СОБСТВЕНИ КОЛЕБАНИЯ !
Може да звучи не еднозначно. !!!!
vsl:
--- Цитат на: milintron в Декември 10, 2014, 07:53:03 pm ---...СТАВА ВЪПРОС ЗА РЕЗОНАНС ВЪВ РЕЗОНАНСА !
Казано на друг език. Солитони в синусоидата. Или Резонанс и собствени колебания.
СОБСТВЕНИ КОЛЕБАНИЯ !
Може да звучи не еднозначно. !!!!
--- Край на цитат ---
И аз мисля че това е процеса. Милитрон можеш ли да защитиш мнението си с устройство? Остава само да си защитим мнението. Поздрави
milintron:
Солитон !
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия