Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
генераторът на Руслан Кулабухов
mi68:
Здравейте,
За мен схемата на колегата Димов трябва да е по еднопроводна схема, както е по лекциите на Тесла или да има безиндуктивна бифилярка, от последни теоретично-практически резултати.
Колегата Pokam показва последователно навиване на бобини на тръба с цел хубава интерференция.
Подхода на Руслан да се навиват една наддруга бобини е тегав за настройка, заради високата честота, съответно малка дължина на вълната. Индуктивното съпротивление на прав проводник е достатъчно да прехаби хубавата работа.
Сега навивам последователно бобини, индуктивни и безиндуктивни, да изследван по-задълбочено интерференцията.
prp:
--- Цитат на: Pokam в Ноември 10, 2014, 08:00:14 am --- Копирах идеята и схемата на Руслан само че в мини вариант.
--- Край на цитат ---
След като си направил копие на схемата на Руслан защо работи само около минута? Или и неговата работи толкова?
vsl:
Много ми е интересно защо не можем да приемем че в НАШИЯТ форум има хора или поне един който е постигнал резултат. Нека го приемем най после. Наистина е вярно че Pokam се държи малко дръпнато, но пък кой от нас му отправи градивен въпрос.
Преди време имах същата постановка. Ползвах качер като върху него имаше навита една сваляща намотка, една бифилярна и първичната на качера. Проблема е че не получавам по-голямо напрежение от 1,5 волта. Вместо отделен генератор използвах импулсите които генерираше транзистора на качера. Не знам дали ме разбирате.
Pokam, в какви граници на честотата работиш?
Поздрави
mito_kupona:
--- Цитат на: vsl в Ноември 10, 2014, 11:41:18 am ---Много ми е интересно защо не можем да приемем че в НАШИЯТ форум има хора или поне един който е постигнал резултат. Нека го приемем най после. Наистина е вярно че Pokam се държи малко дръпнато, но пък кой от нас му отправи градивен въпрос.
Преди време имах същата постановка. Ползвах качер като върху него имаше навита една сваляща намотка, една бифилярна и първичната на качера. Проблема е че не получавам по-голямо напрежение от 1,5 волта. Вместо отделен генератор използвах импулсите които генерираше транзистора на качера. Не знам дали ме разбирате.
Pokam, в какви граници на честотата работиш?
Поздрави
--- Край на цитат ---
Защото много сме лъгани, затова е трудно да повярваме. Какво му коства на Pokam, да направи едно видео, да стартира устройството с батерия, след това да я махне, да покаже, има ли нещо в тръбата, отдолу на платката, така както работи да се разходи с него по улицата или да се повози в асансьора, ако не използва заземление и т.н. Аз специално и на перфектно видео не се хващам, защото има всякакви магьосници, винаги си имам едно на ум. Най добре е да видя с очите си на живо.
mito_kupona:
--- Цитат на: Pokam в Ноември 10, 2014, 03:01:04 pm --- Предоставих тази възможност на някои от форума, ако искаш - заповядай!
--- Край на цитат ---
Благодаря за поканата, но съм на 3700 километра от теб и засега просто няма, как да стане.
Оставял ли си това устройство да работи няколко часа или дена, за да видиш, дали няма да затихне процеса от само себе си? Аз имах подобни разработки и тъкмо си мисля, че съм хванал дявола за опашката и процеса затихва след определено време.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия