Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
генераторът на Руслан Кулабухов
EDM electronics:
Ще затихва, ако се разстройва от температура и т.н. Въпросът е да работи за определен момент така, че работата да е повече от енергията на кондензаторите на платката - това доказва наличието на СЕ.
Pokam, така и така ме покани "око да види, ръка да пипне", щом като mito_kupona не може, ще се възползвам от случая, ако е валидна все още поканата да видя туй чудо. ;)
vsl:
Благодаря за отговора. Ще изчакаме видеото. От какво се влияе запускането? Вчера навих намотките, бързо става. Дано тази вечер имам възможност да си по играя малко. Как ми се иска и аз да ти дойда на гости (нищо че нямам покана) ама и аз като мито съм на същите километри.
Pokam:
--- Цитат на: vsl в Ноември 10, 2014, 04:19:23 pm --- От какво се влияе запускането?
--- Край на цитат ---
Много точен въпрос!
Не мога да си обясня, защо при т.н. "точни настройки" - при изключване и включване, трябва да се коригира тримера на честотата, след като си застава пак на същото място... местя го тук-там и после на същото място... ???
Maistora52:
Pokam е изгонен от Форума за вулгарен език и неуважително отношение към колегите.
Който мисли, че нещо може да си каже с него - следва негов имейл:
pocpoc68@abv.bg
mi68:
Здравейте,
Едно изказване на колегата Pokam" честотата няма значение". Тук става за известното явление от радиотехниката"фадинг-затихване" Основно свойство проявява се на всяка радио честота. На нас не ни трябва затихване, а усилване.
Като гледам размера качера работи на около 100кХц дължина на вълната около 3км. Разстояние между бобините около 5см. Да се получи стабилна интерференция "усилване–затихване" е трудна задача, но явно не невъзможна, като гледам клипа. Ако се ползват ферити, за разреждане на средата и намаляване на скоростта на разпространение, габаритите се намаляват и нещата ще са чудесни.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия