Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

генераторът на Руслан Кулабухов

<< < (63/170) > >>

vsl:
Браво Pokam. Един единствен въпрос, напрежението на пуш- пула ли определя напрежението на диодите или може да го регулираш с броя навивки на снемащата намотка?

x_name41:
добре би било модератора да премести "фенерчето" на колегата Покам във новата тема "вечно фенерче"

Pokam:
Валекс, запуска под различен товар е проблематичен. Иска си финното и точно сфазиране, а нямах СП-тример и с тоя логаритмик е ужас >:(

Това не е акуловото фенерче със сърцевината от ТХО. Тук няма ферити - това не е фенерче, а мини-реплика на Русланчо!
Потенциала на ус-вото е жесток, може да храни не само св-диоди, а и реотани!

http://www.vbox7.com/play:d0233aa235

Maistora52:
Pokam, някои от колегите те отричат напълно, други се интересуват от подробности.
Какво смяташ да правим с твоите разработки тук във Форума?
Имаш ли идея да отвориш своя лична тема? - където всичко да се обясни от А до Я, от теб лично.
Основната идея на Форума, казана в подтекст е, че всичко представено е под знака на т.нар. "отворен код" - без патенти, без авторски забрани, мълчание и двусмислие.
Тук вече навлиза принципа - "Ва Банк!" - или "всички карти на масата".
Вече неколцина са колегите, които го правят... всъщност за наше ОБЩО добро е...
Защото в глобален смисъл, всичко Ценно, Патентовано и Недоизказано - отива в мрачните чекмеджета и сейфове на Бандата Световни Разбойници - и дотук със СЕ - става като вид "зоологическа градина", в която сме ЗАТВОРИЛИ всякакви животни и ги мъчим отнемайки им СВОБОДАТА.
Аз съм един тези, които отварят "кода" на собствените си разработки.

Иван Димов:
   Доколкото разбирам, качерът работи подобно на Тесла-трансформатор, а снемащата черна бобина за товара е на върха на Тесла бобината (най-вдясно на видеото). Интересно ми е дали схемата може да работи без средната черна бобина, т. е. ако остане само качерът и на върха му бобината за товара (лампата). Мисля така схемата ще заприлича на "зелената кутия" на Капанадзе, прилагам предполагаема схема, дооформена по-разбираемо от мен.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия