Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

генераторът на Руслан Кулабухов

<< < (7/170) > >>

krasias:
mi68 какво означава това "схемата е на много ниско ниво", къде си тръгнал да изкривяваш вакуума. Първо си научи урока за етера и после пиши. Вакуума е свободно пространство или пространство от което е извадена материята но е останала енергията, нея трябва да се научим как да я извадим. Етера е енергия но не е електрическа енергия, но може да се превърне в електрическа енергия. Не е нужно схемата да е много сложна, за да се превърне етерната енергия в електрическа. Според мен  mito_kupona е в правилната посока що се касае до резките еднополярни импулси, тоест трябва да предизвикаш етера и да му оставиш място да влезе.

Иван Димов:
   Здравей mi68, съгласен съм, че фазовото изместване е твърде слабо и едва ли ще излезе нещо съществено. За мен е интересно, че докато в двата странични клона на разглежданата схема токът е еднопосочен в едната полувълна, то токът в средата от време на време става двупосочен в едната полувълна, което ми се вижда странно. Прилагам файл за тока в средния клон.
   А какво ти е мнението, може ли да излезе СЕ от преразпределение на магнитното поле между две индуктивно свързани бобини с еднопосочен ток в тях. С други думи, ако спрем тока в едната бобина, другата ще си усили тока, но дали при това ще получим СЕ. Аз правих такъв опит, но без успех. Обаче установката ми беше твърде слаба и маломощна та затова да не съм успял.
   И още един въпрос, гледа ли видеото на Акула, където обяснява за ферорезонанса ето тук: http://www.youtube.com/watch?v=DnuXqnTlJNM
   Смяташ ли, че по този начин могат да се изкарат по-големи мощности?

mi68:
Здравейте колеги,
Някои въпроси се зададоха. Генераторът на СЕ се състои от реална част - разбирам електрическа и  имагинерна - разбирам вълнова.
Електрическата част е позната на широк кръг читатели, за това коментирам вълновата част.
Задачата е проста: имаме енергия затворена в сфера като футболна топка или тороид във форма на автомобилна гума, "вихрови ефирни обекти" по Тесла. Тази енергия много слабо си взаимодейства на материално ниво, ритането на топка не я пука и не освобождава енергията на въздуха в нея, съответно и търкалянето на вътрешна гума. Ако се изкриви вакуума тези обекти ще си изменят обема и енергията ще се прояви, реално трябва да гръмнем топката или гумата. Реално трябва да изменим обема, а това става с надлъжни вълни, с проста електромагнитна вълна не става, просто е равнинен обект. Две равнини правят обем и различни конструкции могат да постигнат резултат.  За това формулирам принципите:
-три честоти (обем) - Стени Мар, въпрос на квадратична зависимост, на квадратите, Сърл-ефект
-сферични кондензатори, елементарен вибратор
-фазов, времеви, две електромагнитни вълни.
Всичките тези ефекти и постановки са коментирани, въпросът е да се сглоби нещо грамотно.
Схемата на Руслан, Акулата, ползват сферични кондензатори и фазовия принцип, грамотно решение. Конкретната схема може да се оптимизира, това е очевидно, на хора запознати с принципите.     

krasias:
 mi68 опитваш се да затвориш вакуума и да започнеш да го доиш, ама откъде си сигурен че с доенето идва и млекото. Или просто  трябва да стискаш много здраво. Второ: устройствата на Руслан работят и без вакуум.........

gvg:
Здравейте и от мен.
Не може ли да се вземе една схема на Руслан за базова,и да се направи пълен разбор.Кой елемент за какво служи.каква роля изпълнява в схемата.Особено навиване на бобините.посока.начало.край и какво влияние оказват върху схемата.За какво примерно се поставя паралелно кондензатор или последователно на бобините и резултата постигнат от това.Тук всеки прави нещо но няма обратна връзка м/у хората да се споделя резултат за да се избягнат излишни опити и грешки.Всеки сам открива топлата вода.Все пак нали е форум с общи усилия да постигнем някакъв резултат.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия