Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
генераторът на Руслан Кулабухов
mi68:
Здравейте колеги,
Дадена е принципна схема и ние гадаем и се мъчим да направим блокова схема и да схванем принципа за евентуално усъвършенстване.
Да имаме генератор трябва да имаме две условия
-баланс на амплитудите
-баланс на фазите
При електромагнeтизма баланс на фазите лесно се постига, но баланс на амплитудите трудно.
При гравитацията баланс на амплитудите лесно се постига, но баланс на фазите трудно.
Разглеждам електромагнитния генератор на СЕ. Трудно се изпълнява условието баланс на амплитудите. Това се постига чрез скаларна стояща вълна, не трябва да се бърка с електромагнитна и устройството да стане радиопредавател, енергията да бяга безвъзвратно в ефира.
За скаларна електромагнитна вълна трябва да се ползват униполярни (собствени) капацитети. Ако не се ползва заземление или сферични капацитети, то бобините трябва да са с големи размери, голям собствен капацитет.
За измерване на скаларна електромагнитна вълна, ползвам пак любителски дип-метър но датчика ми е феритна (магнитна) антена. Антената реагира на традиционни напречни електромагнитни вълни, но и на надлъжни скаларни електромагнитни вълни.
За 4-5 мХц феритната антена работи трудно, съм виждал радиоприемници на къси вълни да работят на феритна антена. Значи с дебел проводник и стъпка може да се направи и дип-метъра да работи на 4-5 мегахерца и наблюдават надлъжни вълни. Този уред според мен много помага за настройка на бобини за скаларна електромагнитна вълна.
Сега коментари, трети хармоник, резонансна бифилярка са забавления, настрои ли се на скаларна електромагнитна вълна СЕ има, най-малко се взривява установката от инплозивното нахлуване на енергия, укротяването в импулсен режим изглежда най-просто, не е пробвано от мен.
Иван Димов:
Ето още едно вечно фенерче.
http://www.youtube.com/watch?v=OAjRxPaZTrs
Прилагам схема от сайта.
Ето и едно обяснение за ферорезонанса от "Акулата".
http://www.youtube.com/watch?v=DnuXqnTlJNM
FREE ENERGY DEVICE - Akula Lantern Circuit number 4
coke2k:
Ами тази батерия защо е наобратно?
Иван Димов:
Вижте какъв резонанс получих днес. С ТУ-ТУ съм означил моя генератор, който превключва автоматично постоянно напрежение в посоката на резонанса. Стрелката с надпис ЕЛО (електронно-лъчев осцилоскоп) е сондата, която мери напрежението върху кондензатора в средата. Бобините са тип "салам" със сърцевина от множество феритни пръстени. На схемата съм нарисувал лампа, но на практика е парче реотан. На пръв поглед изходната мощност е малко по-малка от входната, но смятам тази схема за доста интересна. Прилагам файл.
mi68:
Здравей колега Димов,
Твоята схема е интересна, но на много ниско ниво. Да се получи енергия от вакуума трябва изкривявана на вакуума. Може се постигне по три основни начина:
- чрез три и повече честоти
- чрез униполярни /сферични/ кондензатори
- чрез фазово /времево/ взаимодействие.
Твоята схема основно е честотна, слабо фазова. Фазовият принцип го пренебрегвам, защото е слабо застъпен. Честотният принцип е лошо използван. При две честоти алгебричното и геометрично събиране е едно и също число, математически описвам явлението 2+2=4 и 2.2=4. При три честоти вече имаме разлика 3+3+3=9 и 3.3.3=27. При четири честоти и и нагоре ефекта е по-силен, получава се импулсен ток.
Принципът на Руслан Калабухов включва:
-униполярен кондензатор, качера на схемата
-фазово взаимодействие, резонансна бифилярна намотка със съответната електрическа схема.
Като недостатък качера работи на кратна понижена честота, може да се направи по-голяма бобина, даже палачинка и да се намали резонансната честота. Замесен е слабо честотния принцип, но той не е определящ, само спомагателен. При еднаква честота на качера и резонансната бифилярка отпада принципа.
Гениалното в тази схема е комбиниране на два принципа, несиметричното действие-противодействие и излизане от зоната на закон за запазване на енергията.
Харесва ми схемата на Руслан.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия