Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
генераторът на Руслан Кулабухов
coke2k:
Мите, аз все си мисля, че земята трява да бъде само към товара, всичко останало що е минус да си е на отделна шина изолирано от истинската земя.
mito_kupona:
--- Цитат на: coke2k в Ноември 05, 2014, 11:30:58 pm ---Мите, аз все си мисля, че земята трябва да бъде само към товара, всичко останало що е минус да си е на отделна шина изолирано от истинската земя.
--- Край на цитат ---
И аз така мисля, защото в патента на Капанадзе има проводник А положителен или фаза и проводник В неутрален и земята е отделно. А Тесла казва, че когато източника на високо напрежение не е заземен, а на кондензатора е заземен единия край, при всеки импулс кондензатора се зарежда, както при първия импулс, защото източника „не вижда“ кондензатора. Това съм го проверявал и е така.
А Руслан говори само глупости и постоянно си противоречи, един път казва, че качера не трябва да се заземява, друг път, че всичко трябва да се заземи, даже и резонансния кръг - тривиткова намотка, кондензатор и индуктор. Това устройство е събрано по идея на детекторния приемник. Няма да се изненадам, ако трябва да се модулира качера с честотата на пуш-пул генератора. И това ще пробвам, но след като оправя щетите, защото отново се взривих при настройките. Само качера оцеля, лабораторен токоизправител, пуш-пул генератора и още едно захранване заминаха от раз, при определена честота, а и качера го бях захранил с около 50 волта, изобщо не можах да реагирам. Все едно, че някой ме застреля с мощна електромагнитна пушка, пораженията в техниката, са огромни. Извадих късмет, че компютъра беше изключен.
Борбата продължава.........
coke2k:
Много прилича на детекторен приемник, наистина, но е различно. При радиопредаването ниска честота се модулира амплитудно във висока за да може да бъде излъчена с малко мощност и надалеко. А детектора(демодулатора) практически отделя или по скоро филтрира високочестотната носеща честота и след диода и кондензатора в слушалката се чува само ниската честота. Това става след настройка на резонансния контур на желаната честота т.е. отделяме това което искаме да чуем като резонансно се повдига амплитудата и сигнала става в пъти по силен от всички останали сигнали приети от антената. Всичко останало отива във земята. Разликата е, че в детекторния приемник не става въпрос изобщо за вълнов резонанс, а за съвсем елементарно повдигане на амплитудата на желаната от нас радиостанция.
Руслановата установка вероятно е хибрид. Предавател и приемник в едно. Схемно решение приличащо на детекторен приемник разчетен на вълнов резонанс според предавателната честота или качера в случая и усилено и демодулирано от PWM генератора. За това си мисля, че земя трябва да има само на едно място. В противен случай захранването на качера, пуш пула, и товара са общо заземени, което означава, че минусите навсякъде са изравнени демек с лявата ръка си подавам на дясната - става затворена система и СЕ няма.
krasias:
Здравей coke2k, мисля че много правилно разсъждаваш. Да би трябвало да е предавател и приемник, само че според мен има една подробност. Досега сме използвали ефира като среда за пренос на електромагнитни вълни, сега се опитваме да го използваме като източник на енергия. Така че предавателя трябва да възбуди ефира, да го модулира а приемника да го дръпне и завърти. Проблема според мен е как да задействаме ефира посредством предавателя и да го превърнем в допълнителна енергия.
mi68:
Здравейте колеги,
Продължавам с физическите процеси. Схемата на Руслан е не работеща, досега се закучват нещата, но принципа е правилен.
Да разгледаме бояджийски пистолет. Работи на следния физичен принцип Рс+Рд=константа, където Рс-статично атмосферно налягане, Рд-динамично налягане от компресор. Важно условие перпендикулярно разположение на тръбичките. При това положение се създава вакуум и имаме изтичане на "боята".
Второ, да разгледаме интерференчна картина при опита на Томас Юнг (1773-1829). В модерен вариант може да се ползват два лазера, като светлинните максимуми са с учетворени интензитети, спрямо интензитета на единичния лазер, т.е. събираме амплитуди.
Общото от двата примера е концентрация и разреждане на пространството или енергията. На това свойство учетворяване трябва да работи генератора на СЕ.
Първият случай е на постоянен поток, вторият на променлив синусоидален или вълнов процес.
Тъй като условието за кохерентност трудно се спазва, отиваме на стояща вълна, която е частен случай на интерференцията.
Почвам с техническа реализация и забележки по схема на Руслан. Използва се стандартна електроника, но трика е в "гранатата".
Навива се индуктивност, безиндуктивност, после пак индуктивност. Разстоянието от един пласт до друг е няколко милиметра. Интерференчната картина е в гигахерци, това налага наносекунден генератор, работещ на около 12v. Ако имаме високо напрежение примерно 1 000v, то може да смъкнем честотата в килохерци. Тук ползваме разлагане по Фурие и n-хармоник е с достатъчна амплитуда да възникне интерференцията.
От изложеното може да се получи друго решение на "гранатата" във вид на буква "Н". Вертикално се навиват индуктивността, хоризонтално е безиндуктивността, може и обратно. Диаметъра на вертикалните тръби трябва да е равен да дължината на хоризонталната тръба. Това е условие да имаме правилна синусоида. Получава се интерференчна картина с по-голяма дължина на вълната и по-проста електроника.
За да няма изгоряла електроника трябва да се преоразмерява за четири пъти по-голяма мощност!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия