Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

генераторът на Руслан Кулабухов

<< < (53/170) > >>

dymelsoft:
Здравейте и от мен. Позволявам си да се включа в тази тема, поради факта, че и аз като вас работя експериментално над различни решения включително и тази на Руслан. Причината да влагам усилия и средства е най-вече идеята за получаване (добиване) на СЕ. Според мен принципа на получаване на СЕ в този случай и в подобните на него е, че тези устройства много приличат на "електронни" ПОМПИ. Знаейки от класическата физика, че земята е практически неизчерпаем източник на електрони, достатъчно е да създадем положителен (електростатичен заряд) и еднопосочен ключ с който да извличаме отрицателния заряд на земята и да използваме този поток за захранване на товар. Припомнете си физика за 8-ми клас раздел (електростатика). ТТ по принцип създава електростатично поле с голям интензитет. Идеята е чрез ТТ да се извлече от земята електронен поток и да се ускори до няколко хиляди eV (електрон волта), след това чрез бифилярна намотка и индуктор под формата на (решетка) ключ, същия да бъде трансформиран в поток с нисък потенциал (V) от високо енергийни електрони. Принципа на ускорителя на частици в ЦЕРН е същия само, че там за ускоряване се ползва магнитно поле, а в случая електростатично поле генерирано то ТТ, а източник на частици (в случая електрони) е земята. Споделям това с Вас защото съм почти на 99% убеден, че точно така се получават нещата. Изобщо не става дума за резонанс и каквито и да било процеси свързани с резонанс, а по скоро с много прецизно синхронизирана електрона помпа. Аз засега работя в тази посока, ще споделя с Вас само, ако постигна някакви реални резултати. Ще ми бъде интересно, ако и някой друг споделя тази идея.

anton:
Ок.
Нека успокоим страстите.
Nizo, ще вземе решение.
Аз , съм написал моето.
Но ме фрапира това че, правиш нещо а не знаеш дори какво се случва и очаква.
Кораб без маршрут.Без капитан.
Този кораб няма успех.
Трябва точно и ясно планиране.
Показах видеото ,защото вие очаквате да заредите неко ,което не се зарежда по този начин.

Руслан казва така,тук на Акула диоди стят.
Ок . А при него какви стаят.
Бутафория.

Пълна бутафория, аз смятам че феритния траф нетрябва.
И утре ще пробвам без него.
100% съм убеден. Този траф е проблемен при повдигане на мощностти.

anton:

--- Цитат на: dymelsoft в Ноември 04, 2014, 09:30:18 pm ---Здравейте и от мен. Позволявам си да се включа в тази тема, поради факта, че и аз като вас работя експериментално над различни решения включително и тази на Руслан. Причината да влагам усилия и средства е най-вече идеята за получаване (добиване) на СЕ. Според мен принципа на получаване на СЕ в този случай и в подобните на него е, че тези устройства много приличат на "електронни" ПОМПИ. Знаейки от класическата физика, че земята е практически неизчерпаем източник на електрони, достатъчно е да създадем положителен (електростатичен заряд) и еднопосочен ключ с който да извличаме отрицателния заряд на земята и да използваме този поток за захранване на товар. Припомнете си физика за 8-ми клас раздел (електростатика). ТТ по принцип създава електростатично поле с голям интензитет. Идеята е чрез ТТ да се извлече от земята електронен поток и да се ускори до няколко хиляди eV (електрон волта), след това чрез бифилярна намотка и индуктор под формата на (решетка) ключ, същия да бъде трансформиран в поток с нисък потенциал (V) от високо енергийни електрони. Принципа на ускорителя на частици в ЦЕРН е същия само, че там за ускоряване се ползва магнитно поле, а в случая електростатично поле генерирано то ТТ, а източник на частици (в случая електрони) е земята. Споделям това с Вас защото съм почти на 99% убеден, че точно така се получават нещата. Изобщо не става дума за резонанс и каквито и да било процеси свързани с резонанс, а по скоро с много прецизно синхронизирана електрона помпа. Аз засега работя в тази посока, ще споделя с Вас само, ако постигна някакви реални резултати. Ще ми бъде интересно, ако и някой друг споделя тази идея.

От земята, вярно, хиляди пъти вярно.
Но как ще заредиш свързан кондензатор с земята.
Та нали се досещаш как на физиката и се вдигат краката.

--- Край на цитат ---

coke2k:
@Антон , какво си показал колега ?? Един качер и то много лошо настроен , аз от такъв качер с 12 волта вадя 4 см стример и паля 150 вата ЛНЖ от 30 см с приемник, също с такъв качер и с диоден мост без земя пълня 200 миктофарада  капацитет 1000 волта (Благодарение на  Пировесо - добре , че има хора като него) и комутирам по 300А ток  през дросел  естествено за около 100 милисекунди. И друго ще ти кажа - колекторен мотор от ъглошлайф с помоща на три кондензатора и качер през самия колектор на двигатея комутирам кондензаторите и го въртя от качера само - ама не се изхвърлям като теб, защото не съм си повярвал като теб и мисля обективно и най важното  - много добре си помисли кога да кажеш ХОП.
До колкото разбирам имаш  още 1 час и 15 минути да се лигавиш с потребителите на форума. ДЕРЗАЙ!

coke2k:

--- Цитат на: anton в Октомври 27, 2014, 08:45:34 pm ---Тази схема бачка но е проблемна.
Постоянно мърда честотата.
Ще ти кажа как да я пуснеш, на скайп от 7.30 до 15.00 часа.
Шопо е казал. Требе си видувание.
Но това е просто пример.
Много е дървена.
Капанадзе работи с преръйватель.
Там е ключа от мазето.
Дори  Роман тества с него , знае хилядите проблеми.
Преръйватель !!!!!! И...

--- Край на цитат ---
Ей тук като гледам си казал, че схема на Руслан бачка, а сега казваш, че не бачка - ти през 10 минути си сменяш обхвата бе човек...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия