Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

генераторът на Руслан Кулабухов

<< < (52/170) > >>

EDM electronics:
Именно Руслан дава такова обяснение. Бифиляра представлява всъщност един безиндуктивен проводник, чийто дължина обаче съответства на дължината на излъчваната вълна на ТТ. Руслан дава примера с една крушка укъсена с един проводник. Въпреки че е укъсена, крушката светва при прилагане на импулс с определени параметри.

Т.е. стоящата вълна прави така, че напрежението в двата края на бифиляра да е максимално, а то от своя страна образува сплеск - примера горе с укъсената крушка.

anton:
Да, категорично, но си представи че не е в LC.
Само тогава има се.
Нея нея интересува изобщо, на кадето е навит проводника.
Тя пътува.Бифиляра изпълнява....

x_name41:
странно но при моите експерименти бифиляра изглежда не беше съвсем безиндуктивен ??? а за еднополярна синусоида, наистина няма смисъл от диод, а що се отнася до синусоидата на изхода на устройството, то мога само да предполагам дали е еднополярна или двуполярна (не съм стигнал още до там)

mi68:
Здравейте,
Мисля се създава стояща вълна във верига със съсредоточени параметри. В една верига с разпределени параметри имаме връх на напрежението, това отговаря на индуктивност и връх на тока, това отговаря безиндуктивна бифилярка, с добавка на кондензатор. Имаме  примерно RLCB пространствен резонанс, В-безиндуктивна бифиляка. Електрическият резонанс RLC трябва да съвпада с пространство-вълновия на RLCB. Тук е много важно диелектричната или магнитната проницаемост проницаемост на средата. Пример, както феритна антена трепти примерно 1мХц, така и жица 75м трепти на 1мХц. Първият пример е със съсредоточени параметри, вторият с разпределени.

anton:
Пълни глупости, двуполярна ,еднополярна и тн.
Еднополярна е!
Виж видеото от днес. Акула има същото Воздух 2.
Гледай внимателно. Няма качер , има СЕ !
Ми68 заслужава да го черпите една бира.
Пространствена вълна.
Ако повечето от вас си го обясняват с прозрачният кондензатор.
Във противен случай качера все едно няма земя.
Нещо го кара да се държи така.
Не мислите ли ?
 Низо , какво стана с изтриването, позаспахме ли?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия