Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
генераторът на Руслан Кулабухов
Pokam:
Що си коригираш поста, няма лошо да се пита, видях ;)
Да - ще падне голямо чукане ;D
По изтрития въпрос:
Не е там истината, нищо че процесите са сходни - нещата са различни.
При едните товара е ограничен, а при другите- зависи от елементната база. Така си мисля за сега, бъдещето ще покаже ;)
PyroVeso:
Що се занимавате с глупости? Чукове/ръце ще ми трошат... За целта си има измислени топкови мелници! Имам една такава с обем 5 литра, самоделка, с базалтови топчета вътре, дето си бъркам пиротехническите смеси. За няколко часа въртене феритите ви ще станат по-фини от брашно.
Епоксидна смола също не е много добра идея, щото като се понапече малко установката и ще замирише на прегорели фъстъци... 2-3% смола - не повече, и някаква пресичка след това. Има едни полиамидни смоли такива - по-високотемпературни са и по-устойчиви. Поне за бораци става идеално :)
vsl:
С такава мелница мелих въглен за електроди за суперкондезатори. Който разполага с такава мелница е добре. Но не си заслужава усилието да си направиш една. Тази която ползвах беше вертикална. Приготвих материали за една хоризонтална но не се захващам за един тороид или тръба. Търсих ферит на прах но не открих.
П.П. Модераторите могат да преместят постовете в отделна тема.
Не е необходимо, тъй като това е обмен на опит и информация за практическо изработване на компоненти при изготвянето на схемата, което си е по темата/модератор/
krasias:
А провери ли във Феромагнити Перник.
vsl:
Ще ми излезе малко скъпо да ми го пратят до Мадрид.
@PyroVeso, на какви обороти въртиш мелницата? Колко оси на въртене има?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия