Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

генераторът на Руслан Кулабухов

<< < (45/170) > >>

Pokam:

--- Цитат на: vsl в Ноември 01, 2014, 09:23:17 am ---Аз имам направен тороид по тази технология.

--- Край на цитат ---
Сам ли го реализира? Притеснява ме разнородното отношение и от там проницаемостта. Май опита ще покаже и яко млатене ще падне ;D Това за съотношението е ясно.   Благодаря!

vsl:
Да. Проблема е парчетата са с различен размер. Не можеш да ги натрошиш еднакво. Имах един чук и му се изяде главата. Беше китайски. Отива доста материал.

vsl:
Я кажи какви размери искаш да направиш? :) Да си приготвя и аз една за експеримента. Мисля този път за две ПВЦ-та едно в друго и центровани в двата края. ;)

Pokam:
Също си мислих за пвц. тръби, размера ще е от значение разбира се - колкото по-голям, по-добре.
Напр. Ф110мм. външна и тези от улуците 70мм. вътрешна. Ще се получи 2см. стена и ако е 20см. в дължина, ще стане готино добиче ;D

Всъщност се гони сравнително голяма индуктивност с малко витки. Т.е. висок Q за по-големи мощности, иначе за опити и разни зарядки и фенерчета, става и готов от ВЧ филтъра на захранващите кабели с размер около 25-27мм. и Ф15мм.

vsl:
Това е голяма работа. Към литър обем. Трябва доста ферит. За другата седмица съм готов.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия