Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване
Политиката и политиците ни!
Аtos:
--- Цитат на: Радико в Август 16, 2016, 05:49:04 pm ---Понеже много хора сигурно си мислят, че пиша глупости ще представя на вниманието им един интересен факт, е поне на тези които живеят в София или идват често насам. Когато излизате от София в посока Варна и стигнете околовръстното намалете малко скоростта и погледнете внимателно в дясно и напред. После минете под околовръстното, намалете отново и погледнете вдясно и назад. А сега намерете седемте разлики в картинките. Е, забавлявайте се.
--- Край на цитат ---
Пак го усукваш нещо...що не говориш направо какво имаш в предвид?
През изминалата седмица 3-4 пъти минах оттам...
velko:
Juliang ,поста ти обрисува прекрасно човешката природа-винаги дърпа в своя полза и все недоволна... :)Наистина този недостиг които се експлоатира на всякакво ниво е още след грехопадението.Като християнин слушам това което библията казва за мен то е фундамент ,без значение какво казва която и да е друга личност.И в библията виждам ,че тези дефицити личностни и материялни започнаха след отделяне на човек от Бог.Дали има шанс?За отделния човек,нация...да само чрез вяра а Господ Исус,чрез тази вяра Христос ни променя отвътре навън и ни прави способни да приемем неговата мъдрост-Божието Слово и да живеем с него.Тогава има шанс за човека било обикновения или големеца..Ако сме християни ще видим ,че само този които е като Христа ще е в рая..Това са тези според притчата за десетте девици които са разумни и взеха масло в светилниците.т.е предвидиха и направиха каквото трябва....
juliang:
Велко, вярата (в тоя вид в който я описваш) също е средство за манипулация на масите. Това, че след смъртта те чака рая (ама само ако слушкаш) е начин да те накарат да не риташ толкова много срещу ръжена. Ако човек осъзнае, че живота му е само един-единствен, и някой го кара да прахосва дните и часовете от него, то този човек ще бъде много опасен. Той ще е готов да се жертва дори ако има малка вероятност да спечели свободата си. А по църковната доктрина ... "Ский с'я ... в тоя живот мое да опъваш като вол, може да си беден, може да си гладен, ма Бог ще оцени това, и на следващия левъл ще се по-добре. Трай си, слушай к'во ти пее радиото, и ще бъдеш възнаграден". Ма няма следващ левъл бе, няма. К'вот изядеш, изпиеш, изчукаш, изпушиш и изсмъркаш в тоя живот - това е. Никой няма да те пита на края на левъла как си живял - всички отиваме на едно и също място, два метра под земята и там всичко приключва завинаги.
velko:
Juliang,ако не вярваш в съществуване на Бог,живот след смърта,това е тъжно само за теб.А вяра е убдеждение в невидими неща.Радио вълните чрез които се чуваме по телефона също са невидими.Имам предвид ,че това че невиждаш душата си не значи че я няма.Бог е свръхестесвена личност като един от неговите атрибути е весдесъщност-може да е навсякъде по едно и също време.Живата вяра е взаимоотношение с Бог ,не става въпрос да запалим някоя свещ или да споменем "дяда Господа "за Великден...
juliang:
Велко, това ми прилича все едно да водим спор дали на планета в орбита около звездата Проксима Кентавър има високоразвита цивилизация...
Ти сега примерно си убеден, че там има доброжелателно настроени същества, които имат готови за полет свръхсветлинни кораби, които ще литнат и ще качат цялото население на Земята и ще го евакуират при някакъв катаклизъм. Аз твърдя, че там или няма нищо, или във вакуума се въртят безжизнени камънаци.
И к'во от това? Няма (засега) начин да проверим кой е прав и кой не. Единствения начин да се разбере е да се случи (или да предизвикаме) невиждан унищожителен кактаклизъм и двамата да седим вперили поглед в небето. Ако това се случи, който и да е прав, вече няма да има голямо значение - и двамата ще загубим много и в двата случая. Но аз не мога да приема да стоя с пръст заврян там къде слънце не ме огрява и да чакам благодат свише. Предпочитам сам да си определям съдбата - да се радвам на постигнатото, а и да плащам за грешките си.
Да, хубаво е човек да има вяра в нещо, просто за негово вътрешно успокоение. Но някой да предопределя пътя ми - не, мерси. Предпочитам да се боря срещу него, който и да е той, вместо да чакам на неговата милост и прищевки. Ма бил всесилен, бил всемогъщ - убаво. Значи ще умра, опитвайки се пробия стената с глава. Но поне ще правя това, което АЗ съм решил, а не което някой ми бил предопределил.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия