Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване
Политиката и политиците ни!
plcsoft:
--- Цитат на: Радико в Август 14, 2016, 09:41:02 am ---plcsoftПолучил си го и то поне три пъти. Проблема ти е, че ти не приемаш нищо различно от твоето мнение. поради което не виждам смисъл да отговарям и четвърти път. За какво ти е моят отговор ти си имаш твоя и нищо друго не признаваш. Подозирам, че причината да не те удовлетворява моя отговор е, че той за разлика то твоя не снема то теб отговорността за проваления ти живот.
Свободата е на 2 крачки от теб, но няма кой да ги направи вместо теб самия.
--- Край на цитат ---
Извинявай, но пак се опитваш да шикалкавиш!? Не е достойно!? Ще пренебрегна личните нападки, не ме интересуват!?Просто ти пожелавам, вечно благополучие и постоянни сполуки в живота ,явно си ачъкгьоз :) !? Дано никога да не я докарваш до моето положение!?
И понеже съм си упорит и наивен ще ти задам въпроса за четвърти и последен път(за мен това е изключение, по-принцип правя три опита и от там нататък........). Та, основният въпрос който ме гложди е !!! Внимание!!! Защо аджеба при толкова високо развита технологизация на съвременното западно общество е необходимо човек да работи толкова много(почти през целият си съзнателен живот). Давам пример!!!! След като примерно будиските монаси без да работят живеят по-150-160 години!? Защо???
Айде и жокер!? :) За какво ни е тази технологизация!? След като тя ни убива по-бързо???
Ако забелязваш, ти давам постоянно жокерчета!? Не вярвам да не си забелязал!?!? ;D ;D
Май Атос ще се окаже прав!? Ти си като жените, никога няма да излезеш достойно от капана който сам си заложи!? :) :) :) :)
Радико:
--- Цитат ---Внимание!!! Защо аджеба при толкова високо развита технологизация на съвременното западно общество е необходимо човек да работи толкова много(почти през целият си съзнателен живот
--- Край на цитат ---
--- Цитат ---Защо аджеба при толкова напреднали технологии и производства, западният човек е принуден(насилван) да работи 40-50 години за едната прехрана и подслон основно.Защо
--- Край на цитат ---
Забелязвам известна разлика в предния и сегашния въпрос и не ми подавай жокери а се опитай да вникнеш в това което аз пиша така както аз се опитвам да вникна в това което ти пишеш.
--- Цитат ---За какво ти е моят отговор ти си имаш твоя и нищо друго не признаваш.
--- Край на цитат ---
--- Цитат ---За какво ти е моят отговор ти си имаш твоя и нищо друго не признаваш.
--- Край на цитат ---
--- Край на цитат ---
Ти дори не си прочел и асимилорал какво ти пиша в предния пост за това ти го цитирам три пъти. дано го прочетеш този път.
Не ми се прави на даскал АКО ДЕКЛАРИРАШ ЧЕ ДОПУСКАШ ВЪЗМОЖНОСТТА НЕ ТИ ДА СИ ПРАВИЯ В ТАЗИ ДИСКУСИЯ БИХ Я ПРОДЪЛЖИЛ. За теб това явно е някакъв урок или лекция в която ти си лектора. На мен обаче тази лекция ми тъпее защото аз от личният си опит съм се убедил че приказваш глупости. За теб може и да не са, но от моята камбанария света не изглежда толкова мрачно място.
GreenHulk:
Според мен отговора беше даден - свободни и независими икономически хора по-трудно се управляват. Според мен това е една от основните нещата при така наречения "социализъм" средствата за производство, земята, външната търговия и валутните операции да са монопол на държавата. Защото ако може да произвеждаш, да търгуваш и пда обменяш валута ставаш малко или много независим от държавата.
Не си мислете, че на "Запад" нещата са много по различни - има научно изследване, доказващо, че СAЩ са олигархична държава, а не домокрация.
А консуматорската култура е била специално развита с масови психологически манипулации с участието на племенника на Фройд - Едуард Бернайс - https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D0%B4%D1%83%D0%B0%D1%80%D0%B4_%D0%91%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B0%D0%B9%D1%81 / https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B5%D0%B9%D1%81,_%D0%AD%D0%B4%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%B4 , преди това американците си купували предимно само това, което и колкото им е било нужно, а това може да значи, че не се продава много :o! Бил е специално нает от определени среди да им "хакне софтуера" на американците - и май се е справил със задачата, което предполагам че му е донесно много тежка карма разбира се.
Разбира се, ще има корекции. Нещата няма да продължават само така - ще дойде момент, в който много хора няма да издържат на новите енергии, които идват на Земята. Ще има нов вид естествен подбор - духовно енергиен. Сега в хората доброто и злото е смесено, но в бъдеще добрите и лошите хора ще са ясно отделени групи и ще им личи дори на лицето. Много хора ще започнат да виждат духовно и това ще промени не само науката, но и социалните отношения. В процеса ще имат влияние и огромни планетарни катаклизми, от които населението на Земята силно ще намалее.
Аtos:
Хълк, отговорът беше даден, но от мен, а беше поискано мнението на Радико-неговият поглед!
Радико...
"Атос отново използваш думата заробване, но май има малко прогрес:"
Прогресът е в теб, понеже явно трябва да резюмирам до прости словесни уравнения мисълта си, та да я разбереш!
Разлика забелязвал, разбираш ли ("известна разлика в предния и сегашния въпрос") ? ? ?
Разлика НЯМА!
Единствената разлика е, че започваш да схващаш какво те питат вече!
Питат те за конкретно становище, ти - общи приказки (пролетарии, буржоазия и дрън-дрън).
Никой не те пита КАК Е сега - това всички го знаем, питат те - Защо ти лично мислиш, че е така, как си го обясняваш?
Ако не си си поставял този въпрос, никой няма да те съди, не се бой!
Просто кажи - не ми е хрумвало да го осмислям и...толкоз!
kd_dinev:
Атос-определено не си прав!Човека просто иска да доминира по някакъв начин!Няма значение дали ще обижда,дали ще засяга опонента,ще подменя темата на спора,ще шикалкави по всевъзможни начини,ще пробутва мненията си така,че да са най неразбираеми,за да може впоследствие да триумфира,кат евентуално реши да ги разясни на дивящата се публика...Какво да се прави-за съжаление,това не е манталитет-по скоро пролича на диагноза...ААА забравих да спомена,че кат не му отърва се скрива под предлог,че видиш ли сега хич няма време да налива акъл и да сипе бисери,защото в най-скоро ще ни осени с неговата блестяща идея за най най свободната енергия...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия