Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване
Политиката и политиците ни!
juliang:
Изгледайте това клипче от миналата седмица:
https://www.youtube.com/watch?v=5x_SsUhLf9g
на руски е, надявам се да схванете какво се случва.
Мислите, че на тоя пич не му трябва книжката за колата? Че не бърза? Че няма друга работа освен да се прави на интересен? Ми не ... човека е разбрал, че докато всеки един не почне да се бори с безобразията в държавата, никога няма да изплуват от тинята. И го прави въпреки неудобствата. Който му се гледа - в канала му има стотици такива клипове. Били са го, арестували са го ... но той продължава да го прави. И то в Украйна, където има доста други бакии.
Радико:
Ами в България нещата също се случват и то успешно но по малко по различен начин. В провинцията не знам какво точно се случва но в София за последната половин година има покачване на заплатите от 50% до двойно безработицата по официални данни е 7% като това не се дължи по мой наблюдения на подем в икономиката както се опитват да го изкарат управляващите а на огромен емигрантски отлив на работна ръка. Вече не е виц изявлението, че за българите имало два изхода от кризата:
Автогара София и терминал 2.
Аtos:
Юлиане, не съм казал, че това трябва да е нормално, но е ФАКТ, нали!
Въпросните противодействия са възможни само при кошерно съзнание с централизирано управление!
В генетиката (хардуера) на мозъка ни е заложено да не сме единни и самопожертващи се за другите - оттам и невъзможност за реализация на прекрасните ти идеи:)
Именно - страх! Основното, което ни заробва! Страх=подчинение=робство!
И в екстремни условия всеки иска да спаси СЕБЕ си, не съседа, нали?
Егоизмът е плавно изродената идея за инстикта на самосъхранение, макар и в по-висша форма!
Ами...подвластни сме на него, повече от колкото ни се иска понякога...
Щото...представи си следната ситуация:
За да живеят по-добре 100 човека, ти трябва да жертваш живота си - ще го направиш ли?
НИКОЙ, ДОРИ И ДА Е ОБРЕЧЕН, НЕ СЕ ОТПИСВА КАТО ЖИВ, докато още диша...
plcsoft:
Отсъствах два дена и виждам че, във форума е продължила дискусията!
Първо Радико извинявам се че, съм те подмладил. :) Но, би трябвало след като си по-възрастен от мен по-добре да разбираш какво се опитвам да кажа. И така до този момент не съм получил смислен отговор от теб. Въпреки годините ти! А аз ти зададох конкретен въпрос и дори ти дадох пример от собственият си житейски опит. Със фрапираща разлика. А именно, как така дядо ми с едногодишна заплата си осигурява подслон за цял живот и дори след него а, аз неговият внук трябва да бъхтя 30 и кусур години за същото нещо.!? Как така!? Нали би трябвало да е обратното! Ако дядо ми е работил една година за къща то, би било логично аз да работя Един месец. Иначе за какво ми е цялата тази Технология!? Тя е безсмислена в огромната си част!? Разбираш ли, или не искаш да разбереш!? За това и колегата Елпунто ще продължи да влага огромни средства за нещо което няма възвращаемост и ще живее с илюзията че, си осигурява комфорт. Но, това е негово право!? Така е решил човека!?
За какви глутници говориш за какви природни закони след като в човешкото общество нищо не е изградено според природните закони или е така деформирано че,,,,,, майка плаче, грамофон свири!?. Напротив със всеки изминал ден със всяка изминала година ние хората се опитваме да променим природните закони в наша угода. А това повярвай ми, ще доведе само до катастрофа и катаклизъм!
Моята гледна точка е много близка до тази на Атос. Може би нашата сетивност за нещата който стават в днешният свят е много близка и следователно и разбиранията ни за устройството на света съвпадат. Но, така е било писано!?!?
И последно, момчета не знам дали това което пишете е просто замаскиране и замитане на въпроса който задавам. Но, ако внимателно сте чели постовете ми не вярвам да не сте разбрали какво питам и в какво дередже сме 99% от хората. В тези 99% съм напълно сигурен защото всеки един от нас в една или друга форма е укаушен(затворен) от Системата(Матрицата) и тя тотално ни контролира. Отново давам пример.
През 2009 година останах без работа.Тогава направих съзнателен избор,вследствие на болестите който ме налегнаха от двете десетилетия непрестанен труд и не възможността да намеря за себе си и семейството си изход от банковото заробване. Имах наследен от дядо ми и доразработен от мен семеен пчеларски бизнес. Та вследствие на създалите се тогава обстоятелства реших, да намаля стреса и да възстановя до колкото мога здравето си, психическото си равновесие като се занимавам с пчеларство и изследвам свободната енергия. Да, ама не! Тръгнах по банковите институции да търся по-изгодни и облекчени условия за кредитиране и може би се досещате че, такива не получих. Оказа се че, всички банки са си плюли в устите и държавни и частни и условията в тях са едни и същи разликите бяха незначителни. И така не само че, не получих облекчени условия а тегобите ми станаха повече. Пчеларството не вървеше вследствие на ГМО културите който започнаха да се садят, болестите ми продължиха да се множат а, като капак на всичко и егоистичната ми жена поиска развод. Защото вече не можеше да разчита на благополучието и жизненият стандарт който и осигурявах до този момент АЗ!?!?
Оказах се в капан и лично изпитах всички тегоби и издевателства на който е способна системата. Повярвайте ми нещата са много, ама много зле!? Тогава започнах да си задавам поредица от въпроси като - Нали по-масмедиите се прокламира че, всичко което се прави е за доброто на ЧОВЕКА! Тогава ЗАЩО е такава настройката? Къде беше доброто за Мен!? Нали по-конституция човешкият живот е неприкосновен! Нали тази система би трябвало да функционира за добруването на човека!? Да, ама не!? Оказа се че, за да си дадеш дори миг почивка за да си възстановиш здравето е невъзможно!? Точно така, невъзможно е!? И тогава за какви закони конституции и добруване на човека говорим!? За какви!? Няма такива, дами и господа!? Просто това е химера за да ни точат жизнената сила и енергия!!! Не, може да става въпрос за никаква свобода на личен избор ако, това не е от полза за самата система. Разбирате ли, ние хората сме буквално дойни крави който трябва да си стоят в обора в който са родени и да зобят храната която им дава системата. И като благодарност да отдават живота си за благото на системата. Нима това е човешкият живот!? Да работя за нещо което е настроено срещу мен. До там сме я докарали!? Е разбира се, има и такива екземпляри между нас и те са мнозинство който им е безразлично дали ще ги доят или не, стига постоянно да им се осигурява зобец. Но, тогава не си ли задават следният въпрос!? За какво им е даден този живот??? За да робуват на вещи!!! Който сме приучени да ползваме и който ако, живея природосъобразно въобще не са ми необходими! Ама въобще!?
От горе изложеното по-естествен път възниква въпроса!? Как аджеба да променим нещата че, поне малко да облекчим мизерният живот който водим!? А той наистина е мизерен!? Не, вярвате ли!? Опитайте да водите природосъобразен начин на живот и да не зависите от системата!? Просто опитайте да живеете "свободно"(не казвам отшелнически или бунтовно) една година!? Свободно означава без да се съобразявате със запрограмираните си задължения!? Просто година, не повече!?!? И картинката ще ви се изясни!? И роденият като слепец ще прогледне!? :D :D :D
Не смятам да поддържам повече тази безсмислена за мен дискусия така че, ако модератора реши може да изтрие коментарите ми!?!?
Радико:
plcsoft
--- Цитат ---И така до този момент не съм получил смислен отговор от теб.
--- Край на цитат ---
Получил си го и то поне три пъти. Проблема ти е, че ти не приемаш нищо различно от твоето мнение. поради което не виждам смисъл да отговарям и четвърти път. За какво ти е моят отговор ти си имаш твоя и нищо друго не признаваш. Подозирам, че причината да не те удовлетворява моя отговор е, че той за разлика то твоя не снема то теб отговорността за проваления ти живот.
Свободата е на 2 крачки от теб, но няма кой да ги направи вместо теб самия.
А за дядо ти:
Къща като тази направена от дядо ти, ти не знам но аз мога да си купя заедно със 5 декара двор само с 3 месечни заплати. Заплати на обикновен строителен работник. Ти разбира се ще кажеш
Ааааа не искам такава искам хубава. Сори вече е по ценен друг вид труд не физическия. Пролетариата е същият изчезващ мастодонт както и буржоазията защото е неделима част от нея. Опита ти да се върнеш назад към семейният бизнес е бил неуспешен точно защото това е било крачка назад а не напред. Крачка в посока противоположна на посоката в която се движи света.
Спирам защото няма смисъл от всичко това ако си готов и сам ще намериш пътя ако не си и роман като "Война и мир" да ти напиша пак няма да има полза.
Атос отново използваш думата заробване, но май има малко прогрес:
--- Цитат ---Основното, което ни заробва! Страх=подчинение=робство!
--- Край на цитат ---
Да страх който е вътре в нас, нищо друго освен това в нас не ни заробва.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия