Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

Политиката и политиците ни!

<< < (179/255) > >>

Радико:
И при вълците системата ги смазва като се отделят. Само, че ролята на системата играе зимата. Когато обаче системата си отиде напролет глутницата се разпада. Така е и при хората никой няма да те смаже освен евентуално и най вероятно  ти сам себе си. Или снега през зимата. За вълците е показателно още едно нещо което е в действие и при хората в случая. Лова се извършва реално от 2 до 4 от най силните индивиди които реално нямат нужда от другите за оцеляването си те обаче не гонят от глутницата останалите "излишни" членове. Даже им оставят и храната "след като са се нахранили разбита се" Това е естественото поведение измислено от "майката природа" и така е и при хората. 

--- Цитат ---Та...въпросният ЗАПАДЕН ЧОВЕК, защо не е привилегирован да не бъхти като вол - това е!
--- Край на цитат ---
А защо мислиш че не е. Привилегирован е и още как. Покажи ми немец да мете улици или да чисти канализация примерно. По лесно ще е да намериш Евреин миньор. Я си погледнете календарите на компютрите и обърнете внимание, че там пише 2016 а не 1916
Когато човек АНАЛИЗИРА той сравнява, та с какъв друг модел предлагате да сравним западния модел за да опишем по точно недостатъците му.

juliang:
Атос, не си прав.
За съжаление българина има голям апетит, който не съответства на възможностите му. Има и българския тарикатлък и егоизъм.
Кажи ми ако можеш ... защо някой ще ходи за 300 лева заплата в завод или в офис? Защо изобщо има такива хора, които са съгласни да бачкат 8 часа и след това да не могат да си платят тока? Защо няма стачки, защо няма спонтанни протести, като всички са толкова умрели от глад? Имаш ли идея ако 2 млн пенсионера се съберат на жълтите павета какво ще стане? Каква друга работа имат пенсионерите с бастуните, а не излезнат да заявят, че пенсиите са мизерно ниски?

Ама не ... българина ще вземе бърз кредит с 50% лихва, за да си купи не обувки и храна, ами ... Айфон... Или Опел Астра на старо... Няма никаква идея какво ще работи след 6 месеца, но тегли заем за къща или апартамент.

@Радико - това което ми направи огромно впечатление в Германия е че на камионите за боклук се виждат само и изключително арийци - високи, русокоси младежи. Не знам защо. Да, кенефите се мият от лелки със забрадки и чичковци с бради, но специално в сметосъбирането не видях един такъв. Нямам обяснение...

Аtos:
Радико, не бъркай СИСТЕМА  с Природа!
Едното е изкуствено създадено...
Не, не е привилегирован - да не ходи на работа изобщо, а да ползва блага - няма как!
Какъв е видът на работата - съвсем друг въпрос - следвай принципната мисъл, не задълбавай в конкретиката!
Затова ти се даде пример - дори и ТОЙ блъска...защо?
И не става дума за "западен модел", а за ЧОВЕШКИ модел, разграничавай!
Точно това е идеята - да забиваш в подробностите и да ти убягва глобалното - друг похват!
Юлиане, за кое не съм прав, не разбрах?
Първо - не обсъждаме конкретно българина, затова се абстрахираме, говорейки за "западният човек"!
А и това не е в природата единствено на българина, не се заблуждавай...

--- Цитат на: juliang в Август 12, 2016, 04:47:34 pm ---Кажи ми ако можеш ... защо някой ще ходи за 300 лева заплата в завод или в офис? Защо изобщо има такива хора, които са съгласни да бачкат 8 часа и след това да не могат да си платят тока? Защо няма стачки, защо няма спонтанни протести, като всички са толкова умрели от глад? Имаш ли идея ако 2 млн пенсионера се съберат на жълтите павета какво ще стане? Каква друга работа имат пенсионерите с бастуните, а не излезнат да заявят, че пенсиите са мизерно ниски?

--- Край на цитат ---
Ако не можеш да си отговориш сам на този въпрос - жалко...
Явно не си бил притискан сериозно от живота? Даваш ли си сметка, че страхът е следващото по сила оръжие?
Страх от неяснота за бъдещето!За оцеляването?
2 млн. пенсионера да се съберат на жълтите павета...как точно да стане?
Колко би струвало на тези от провинцията подобно начинание, замисляш ли се? Не в пари, а в дни живот?
Щото...за целта трябва човекът да похарчи поне 200-300 лева за храна и престой, които трябва да събира цяла година!
И въпреки всичко...хората не са недоволни, понеже умират от глад, а защото все повече осъзнават, че са пионки в много по-голяма игра и това не им харесва!
И друго - малко ли протести и стачки имаше в последните 5 години?
И к'во?
Какво се случи на практика?
Изчакваше се протестиращите да "омалеят" и им се предлагаше "алтернативен" вариант, с неясен краен изход и удобно завоалиран контекст?
Това, за което говориш се нарича РЕВОЛЮЦИЯ!
Кой ще я оглави? Ти ли? Щото...всяка революция погубва водачите си и хората го знаят!
Отделен е въпросът, че дебнат всякакви "политически хиени" и мършояди, които чакат екзалтация на народно недоволство, за да го "яхнат" и да го подчинят на своите цели...

juliang:

--- Цитат на: atos в Август 12, 2016, 04:59:13 pm ---Явно не си бил притискан сериозно от живота? Даваш ли си сметка, че страхът е следващото по сила оръжие?
Страх от неяснота за бъдещето!За оцеляването?

--- Край на цитат ---
Точно за това сме на това дередже. Защото всеки се е вкопчил в мизерния си къшей хляб и го е страх да не го изгуби. И колкото по-мизерен става, толкова по-голям страх го гони.
Това не е робство, Атос. Това е страх. Пак казвам - не ми е ясно как хора, които буквално гладуват и мрат от липса на лекарства, ги е страх. От какво ги е страх, като буквално умират?
Скачат от прозорци, хвърлят се под влакове, палят се ... просто бягат, вместо да се препашат с един "арабски колан" и да вземат и някой със себе си. Някой, от който зависи нещата да се променят...
Така и така умираш от рак - що не фанеш да мреш пред Министерството на здравеопазването? Докато можеш да ходиш - стой там с разкапващи се меса, и всички които влизат и излизат там да им е ясно, че това е реалното положение на нещата?
Щял да си изгуби работата... ми тя тая работа не ти стига да се храниш... защо изобщо работиш като и без това си гладен?
Това е точно овчи начин на мислене. Сори, ма не мога да се съглася, че това е нормално, и че е подшушнато от някой отвън.

Толко пъти съм говорил - ако има хора, които не са стадо и имат мозък в главата може да се направят много неща. Примерно се създава една организация (може да стане от таксиметровите шофьори или от автобусните превозвачи, или от камионаджиите) и се пуска едно платено съобщение в медиите (те ще откажат, но има фейсбук, има и други начини): "От утре в продължение на 3 месеца молим никой да не зарежда във веригата ОМВ (или Еко или Шел или която си изберат). Ще се зарежда само ако цената на тази верига падне с 20% под тази на другите вериги". Тази верига има договори, има персонал, има наеми, има стока на склад. Не може да изкара 3 месеца ако продажбите й паднат с 20-30-50%. В момента в който едната поддаде - минава се на следващата. И така се "дисциплинират" продавачите.
Енергото - обявява се че всички заинтересовани да бъдат така добри точно в примерно в 19:45 да изключат ВСИЧКИ уреди у дома си. След 1 час, точно в 20:45 ВСИЧКИ да включат всичко - печки, бойлери, духалки, фурни... кой каквото има за 1/2 час. И това ще се повтаря докато цената за битовите абонати не падне с 10% примерно.
За да е по-интересно, точната минута може да се определя от първото изтеглено число от лотарията по Нова - така енергото няма да може да се подготвя предварително, ще има само минути да реагира.

Ма щяла да се скапе държавата, ще сринем енергийната система, ще фалират предприятия и ще се увеличи безработицата .... ми то това така или иначе става. Не трябва да ни е страх, че ще стане по-лошо, защото вече е достатъчно лошо за да е нетърпимо за голяма част от хората.

Защо това не се случва? Ми щот сме мизерници, егоисти... всичките българи, но не само българите ...

Радико:

--- Цитат ---@Радико - това което ми направи огромно впечатление в Германия е че на камионите за боклук се виждат само и изключително арийци - високи, русокоси младежи. Не знам защо. Да, кенефите се мият от лелки със забрадки и чичковци с бради, но специално в сметосъбирането не видях един такъв. Нямам обяснение...
--- Край на цитат ---
Предполагам, че заради манията за рециклиране са привлекли по един или друг начин студенти и други такива хора, което впрочем е много добър ход.

atos въобще не бъркам защото човек копира всичко от природата включително и системата за управление на обществото. единственото нещо което ползва човек а го няма в природата е колелото. Та "системата" си е природен закон.
Човечеството е като акулите "осъдено е" на вечно движение напред. Спре ли или даже забави ли се акулата потъва, човечеството също  Печалното е, че това вече се е случвало и може пак да се случи. Най вече заради мераците за охолен и безгрижен живот.
А относно робството и свободата:
Най голямата свобода е възможността доброволно да се откажеш от свободата си, но не знам дали има поне един човек в този форум който би ме разбрал.   

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия