Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване
Политиката и политиците ни!
Аtos:
Е...Радико...извинявай, но аз лично не те разбрах какво точно искаш да кажеш или - как това писание отговаря на подобен въпрос, зададен от plcsoft?
Аз се опитах да му отговоря (според моите виждания), но не разбрах твоите?
Радико:
--- Цитат ---Всеки ден виждам работници който като излизат от цеховете им се клатят краката и едвам се дотътрят до колите си от преумора въпреки роботизацията и автоматизацията която е налична в завода. И то само защото са имали глупостта да теглят кредити от банки. И сега са в безизходица и се налага на ден да хвърлят по десет тона олово за да си заработят мизерният надник за да си погасят кредита
--- Край на цитат ---
--- Цитат ---Защото такъв е бил техния избор
--- Край на цитат ---
--- Цитат ---Защо аджеба при толкова напреднали технологии и производства, западният човек е принуден(насилван) да работи 40-50 години за едната прехрана и подслон основно.Защо?
--- Край на цитат ---
Разтълкувайте ми това оранжевото и аз ще ви разтълкувам отговора.
Що за животно е това от оранжевия текст????
Да не би да са ония дето монополните корпорации всяка година насила ги карат да почиват по 15 дни я по Тенерифе я по Ларнака я по Малдивите за да могат през останалото време да ги експлоатират. За тия ли бедни хорица става дума ми кажете, пък после ще ви обясня какво искам да кажа.
plcsoft:
:)Виждам че, докато си поливах доматите е имало дискусия тук!?
Атос напълно съм съгласен с написаното от теб!? Въпроса ми е повече риторичен! Но, не беше нужно чак толкова подробно!? За мен отговора на въпроса "Защо" е много кратък и може би неочакван за някого и е -Скритият подтекст на Демократичната Система е- декларира се свобода и се заробва. Демек всичко е камуфлаж бате! Не зависимо колко ще е развита технологията. Нищо добро не чака човека като цяло. И никога не го е чакало!? А как да бъде иначе след като Алчността, злобата и завистта са основна движеща сила на тази система.! Както искате така го разбирайте!!! Самата система, така дресира хората попаднали във мрежите и!? Това е недекларираната част от действията и!
А относно пързалките на Радико. Въобще не си в час моето момче!? Извинявай че така ти говоря, директно! Но,трябва малко да изключиш Интернет, Телевизията и да оставиш душата и Ума ти да общува с природата (детето на това прекрасно Същество нашата Голяма Майка- планетата Земя) която ни дава храна и подслон без да иска нищо в замяна и търпи диващините ни!
За Западният човек Радико имам предвид Западното общество и ценностите който се опитва да прокламира и налага. В момента се опитваме да анализираме недостатъците на тази система към която сме впримчени и ние като нация. Това е моята цел. И ако е възможно да по-променим нещичко. Че става 26 години ми дере кожата тази Декорация а, дали ще имам кожа за още 26 години? :D Вече съм на 47 години и остатъка от дни на този свят започна много да намалява като бройка! Като на всички ни де, не знам дали го осъзнавате.!? Та за това.......де, беше това лирично отклонение!? :)
Радико:
--- Цитат ---Въобще не си в час моето момче
--- Край на цитат ---
Първо благодаря за израза "моето момче" но нямам нужда от комплименти, в бъдеще спокойно можеш да ми викаш "батко" защото седем години разлика в моя полза въобще не са за пренебрегване.
А това, че не съм в час от твоя гледна точка е съвсем правилно. Да аз отдавна съм го минал този час в който си ти, даже и тази учебна година.
--- Цитат ---Западното общество и ценностите който се опитва да прокламира и налага. В момента се опитваме да анализираме недостатъците на тази система към която сме впримчени и ние като нация. Това е моята цел. И ако е възможно да по-променим нещичко
--- Край на цитат ---
Добре много добре и съм убеден, че знаеш какво трябва да се промени или поне, че смяташ че знаеш. Знаеш ли обаче как може да се постигнат промените. Защото ако не знаеш това означава, че просто си мечтаеш в писмена форма.
А и Крайно време е да се уточним кой какво разбира под някои определени термини Понеже със атос постоянно повтаряте термина робство, и че сегашните хора са роби ще си позволя да ви задам един въпрос:
Има едни обществени образувания които имат строга йерархия имат си един главен член водач и после други по надолу в както казах строга последователност на правата и задълженията. Тези обществени образувания не са човешки а са на вълци и се наричат глутници. По долните членове на глутницата безпрекословно се подчиняват на водача. Та въпроса ми е:
Това значи ли, че те са му роби.
Аtos:
--- Цитат на: Радико в Август 12, 2016, 03:20:45 pm ---седем години разлика в моя полза въобще не са за пренебрегване.
--- Край на цитат ---
Не бих го определил като "полза" :D
--- Цитат на: Радико в Август 12, 2016, 03:20:45 pm --- По долните членове на глутницата безпрекословно се подчиняват на водача. Та въпроса ми е:
Това значи ли, че те са му роби.
--- Край на цитат ---
Не, не са му роби, те са членове на обществена единица, имащи нужда от водач - никой няма да ги спре, ако искат да станат единаци! Водачът НЯМА да се опита да ги спре!
За разлика от вълците, ако тук се опиташ да станеш единак - СИСТЕМАТА те смазва (инструменти - бол)!
--- Цитат на: plcsoft в Август 11, 2016, 10:11:17 pm ---Алчността, злобата и завистта са основна движеща сила на тази система.! Както искате така го разбирайте!!!
--- Край на цитат ---
Да уточним и това - "алчността, злобата и завистта" са просто ИНСТРУМЕНТИ за управление, към които човешката психика е безпрекословно податлива!
Основната движеща сила тук е...ВЛАСТ и управление!
Дори е умишлено въведено като заблуждение, че ако "победим" въпросните алчност, завист и злоба, ще просперираме - просто ще се сменят средствата за манипулиране - перфектно!
Алтруизмът, състрадателността и хуманността също могат да бъдат използвани за манипулация - факт!
Радико, пояснявам и заради теб, понеже се правиш все на неразбрал - ЗАПАДЕН ЧОВЕК в посоченият контекст означава някой, който има по-висок стандарт от нас (за да е с относително абсолютна стойност въпроса, без да се намесват "типично българските ни тегоби"), някой, за когото не е ежедневна мисъл как ще си плати тока или как ще си напълни хладилника.
Та...въпросният ЗАПАДЕН ЧОВЕК, защо не е привилегирован да не бъхти като вол - това е!
Аз отговорих - защото има излишно създадени потребности и съответно - ограничения за задоволяването им...твоето мнение?
Грешката тук е, че се прави директен еквивалент между природните обществени формации (глутница, мравуняк, кошер, стадо, пасаж делфини) с човешкото общество, а то не е точно така!
Ако не вярваш - опитай се да внедриш потребност от...слънчеви очила за муфлоните или обувки за шимпанзетата...да видим резултата?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия