Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

Политиката и политиците ни!

<< < (177/255) > >>

Радико:

--- Цитат ---:).......... от прочетеното стигам до извода че, главният въпрос "Защо" си остава без отговор!? А аз това питах! Ако искаш да ти го формулирам отново!? :) :)
--- Край на цитат ---
Явно съм го казал с много думи и за това не си ме схванал. какво да правя отплесвам се в опитите си да обясня нещата. Съвсем грубо отговора е съвсем прост и много циничен
Простия отговор е:
Защото такъв е бил техният избор.  За да бъдат склонени към този избор са били мамени, изкушавани и т.н. Но в края на краищата това е свободен избор не принуда. защото ако със същите тези средства някой те накара да убиеш това освобождава ли те от отговорност за убийство.   

бай Теню:
И аз питам защо и отовор не искам. Защо интелигентният син на столетна майка сега си джитка в Брюксел и остави  народа да плаща всеки божи ден стотици хиляди грешни пари на скъпите ни братя, които обаче не се свенят да си ги искат. Сигурно щото е далновиден политик и иска вечната връзка никога да не се скъса. Може би...

plcsoft:

--- Цитат на: Радико в Август 11, 2016, 02:24:14 pm ---Явно съм го казал с много думи и за това не си ме схванал. какво да правя отплесвам се в опитите си да обясня нещата. Съвсем грубо отговора е съвсем прост и много циничен
Простия отговор е:
Защото такъв е бил техният избор.  За да бъдат склонени към този избор са били мамени, изкушавани и т.н. Но в края на краищата това е свободен избор не принуда. защото ако със същите тези средства някой те накара да убиеш това освобождава ли те от отговорност за убийство.

--- Край на цитат ---

Не знам кой от двама ни има нужда от разширяване на съзнанието! Нищо лично, просто констатация!? Добре ще го формулирам отново въпроса на по-разбираем език. Ще дам и пример.
Живеем във век във който компютаризацията, автоматизацията, индустриализацията е достигнала невиждани до сега висоти. Демек технологията е толкова напреднала че, вече има производства който не се нуждаят от човешки труд, нали така!!! Та, питането ми е! Внимание!!! Защо аджеба при толкова напреднали технологии и производства, западният човек е принуден(насилван) да работи 40-50 години за едната прехрана и подслон основно.Защо??????????
Нали, цялата тази техногизация трябва да облекчава и подобрява живота ни!? Трябва да имаме повече свободно време за семейството и приятелите си. трябва да сме по-богати(да си позволяваме повече лукс) да работим по-малко и да живеем по-дълго. Но не става така!!! Защо??????
Ще дам само един пример с подслона. Къщата на родителите ми е построена 1959 година със едногодишната заплата на дядо ми. Бил е механизатор в ТКЗС-то карал е ДТ25(малко руско тракторче с едноцилиндров дизелов двигател). Къщата е с 4 стаи, един коридор, отделно трапезария и вътрешна баня и тоалетна. Зидарията е от тухли единички. Масивна хубава къща която е построена за една година с заплатите на дядо ми. А после подобрения са правени през годините. Но те са незначителни(гараж, стопански постройки и т.н.). Сега за да си купиш жилище(което не става без банков кредит, интересно защо) банката те заробва за 20- 30 години и ти смъква от гърба пари за още две жилища на сегашни цени. И какво излиза че, само за единият подслон ти и семейството ти трябва да работите 30 години за една панелка(става въпрос за мен и семейството ми). Говоря не само за България това е навсякъде. Но, нали имаме машини, нали има роботи, нали има заводи който бълват продукция в огромни количества има механизация!!!!! А в същото време човек трябва за работи повече(40-50 години) през по-голямата част от живота си(демек деня)  изкарва на работното място, влачи със себе си куп техногенни болести и т.н. Да не задълбавам излишно. Айде да видим как ще се измъкнеш сега!?  :) 

Аtos:
plcsoft, не вярвам сериозно, че питаш това?
Няма човек тук, който да не знае отговора, разбираш го, нали?
Какъв е смисълът - Радико да си "пречупи езика" или друго?
Щото...той си е дебела глава и няма да признае понякога, че има точно тези фактори (които ти си описал в пост #872) и те са НЕИЗБЕЖНИ, като част от софтуера на СИСТЕМАТА!
Ако "елитът" се откаже от контрола (което няма как да стане, ако някой/нещо не го унищожи), само тогава би се сбъднало подобно "благополучие" за хората (като маса).
Имаме технологиите за това поне от 100 години насам - не е цел на елита!
Точно обратното - за да е зависим и управляем някой, той трябва да е беден, безсилен и притиснат!
Първо:
Учат те на език и понятия, за да може да те "флашне" системата!
Второ:
Насаждат ти се правила на живот - морал, образование, норми на поведение (кое може и кое - не).
Трето:
Насаждат ти се критерии - добро, зло...благополучие, неудачност...стандарти за съответните критерии - калиброван си вече.
Четвърто:
След като си програмиран вече с нужните създадени необходимости, ти се предлагат вече начини за тяхното удовлетворяване - заплащане срещу работа!
Пето:
Внимателно се регулира процесът заплащане и работа, да не изпреварва задоволяването на създадените (и продължаващи да се създават) потребности.
Т.Е. ако благата са достатъчни за оцеляване - създай нови потребности, чието удовлетворяване изисква още работа и пари (зависимост)!

П.П.Пропуснах още нещо...когато нарасне стандартът, човек попада под внушението, че е "над средното ниво", карайки го да си мисли, че може и да е част от елита!
Това поражда нови потребности и нови стремежи - не може детето да не учи в Принстън/Йейл и т.н. а аз не може да не живея в триетажна къща в Манхатън и да не карам поне Мазерати, примерно...
перфектна схема!

Радико:
Въобще  няма нужда да се измъквам. Просто класата която управлява не е мръднала напред и крачка от времето на дядо ти Маркс, че даже и от по раншно време.  Проблема на тази класа е, че са научени и вярват, че всичко се измерва с човешки труд За тях парите са измерителна единица за измерване на труд. Обръщам специално внимание, че не става дума за труд положен от собственика на парите в момента. Откраднати пари значат откраднат труд Пазарната цена на стоката е заблуда всяка стока струва толкова колкото е труда положен за създаването и. Оттам нататък наличието на стоки създадени без или с много малко труд аналози на такива създадени с много повече труд предизвиква огромни диспропорции. Така както глобалното затопляне предизвиква зони с временно свирепо изстудяване така и тези диспропорции и излишъци предизвикват зони в обществото с голямо моментно обедняване. И накрая каква е тази комунистическа пропагандна глупост:

--- Цитат ---Защо аджеба при толкова напреднали технологии и производства, западният човек е принуден(насилван) да работи 40-50 години за едната прехрана и подслон основно.Защо
--- Край на цитат ---

Това в червеното върви само за няколко пенсионерски клуба на БКП и за северна корея. Или може би визираш западният спрямо Япония човек. Защото правилният израз е източна Европа и азиатска Русия. За западния човек говори когато видиш нещата с очите си. Защото наистина "западния човек" плаща жилището си 30-40 години. Този обаче който иска да го купи, като вноската му е по малка от месечният разход на жена му за дамски превръзки. Боли го Х....... за такъв разход.
А за останалите диспропорции които споменах. когато дойде на власт правилната класа нещата ще си дойдат постепенно на място. И да не си помислиш, че под "правилната класа" имам в предвид пролетариата. Имам в предвид информационното общество.  Идването на това общество наистина е пропаст, но само за класата на EDM electronics Са дали е неин член или само и е фен това са подробности без значение. Те са вече обречени мастодонти. Някои единици може и да се приспособят, основната част са обречени на бъдещите археолози.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия