Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

Политиката и политиците ни!

<< < (160/255) > >>

edin:
Ех Атос, като каже някой "Истинския мъж" или "Истинската жена", ми иде да си прережа вените. Вервай ми, никой от нас и представа си няма, какво е мъж, дето не му функционира изобщо женското начало, ама си мисля, че ще е нещо, дето хич няма да го харесаме. Страшно ще е  :o Некъв изрод....
 Тези истински неща, са за една отдавна отминала епоха. Човекът върви към баланс и това му е крайната цел на инкарнациите, затова онези "истински" неща, не са нещо за гордост и хвалба.

Аtos:
Много добре знаеш какъв смисъл влагам в израза, нали?Всички знаем!
Не е нужно чак такова буквализиране на понятията, мисля...
И ако "балансът" за теб означава опедерасттване, не, мерси...предпочитам да си остана "дебалансиран" ;D

edin:
Цъ, не е това. Опедерастването е дисбаланс. Йогите, дали са педали, а. ;)

Аtos:

--- Цитат на: edin в Юли 21, 2016, 09:16:14 pm ---Цъ, не е това. Опедерастването е дисбаланс. Йогите, дали са педали, а. ;)

--- Край на цитат ---
По-скоро са "А"сексуални...но не трябва да се бърка овладяването на сексуалната енергия и насочването и в други направления (в което имам известен личен опит и практика) с изкуствения опит да се провокира подобна концепция в общество (изцяло неразбиращо подобна идея) и то на първично - причинно следствено ниво!
В резултат - психическо израждане и...(сам го каза) - перверзия!
То е все едно да започна да обучавам стадо шимпанзета на "четмо и писмо", че и да очаквам някое от тях в края на курса да напише стихотворение?

Общото ми усещане е, като че някой се гаври с цялостната ни (разбирай в мащаб - цивилизация) нравствено ценностна система...пък ти както искаш го разбирай...

Не обсъждам възможни причини и мотиви.

juliang:
Пичове, педерастията я е имало от хилядолетия. И то в ужасяващи размери.
Още римските войски са имали огромен проблем с еднополовите връзки между бойците. Говори се, че липсата на воля това да се пресече е била едно от основните причини за упадъка на Римската империя. А липсата на воля се е дължала на това, че и командния състав е бил яко "от другата страна на дъгата".
Странното е, че при жените за такова отклонение не съм срещал исторически споменавания. Вероятно това се дължи на факта, че от жените тогава нищо не е зависело - все едно козела или петела да налита на мъжко ... голяма работа.
За църквата... всичките там манастири, отчета, попове... не ща и да отварям дума. И досега там нещата са на ръба на удържането на положението "в тайна", а си представете какво е било преди 200-500 години.

Та думата ми беше, че едва наскоро това да си "обратен" е станало нещо ... "лошо". Преди векове това е било едва ли не в рамките на нормалното - просто въпрос на вкус, дори и да се е приемал за малко по-особен. Но е имало доста по-особени вкусове :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия