Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

Политиката и политиците ни!

<< < (159/255) > >>

Аtos:
Радико, не ми излизай пак със словесна еквилибристика, само и само от любов към спора!
Прекрасно знаеш за какво говорим и аз и g1905, нали...

И...понеже ще продължиш с "халосването", конкретизирам - визираме последните 30-40 години.
В миналото, за което говориш, животът е бил достатъчно суров, за да е сам по себе си подобна "школа"!
От 10-12 годишна възраст, родителите или са увличали в работа децата си, или са ги пращали чираци, да учат занаят (говоря за масата), възпитавайки ги по този начин да ценят хляба и да се научат на труд!
Това днешното - "тати носи...мама меси" е неприложимо като масово явление за онези времена!
И не смей да ми спрягаш Левски...той си е бил пич отвсякъде в личен план, без значение от интерпретациите на дейността му!

dymelsoft:

--- Цитат ---някой модератор да вземе да изтрие всички тези ретроградни писания че са срам за форума.
--- Край на цитат ---

Радико, имаш над 2000 хиляди публикации и не се научи да пишеш грамотно. Дори atos се предаде и спря да ти редактира творенията. Честно казано не знам кои точно писания са срам за форума.

Радико:

--- Цитат ---От 10-12 годишна възраст, родителите или са увличали в работа децата си, или са ги пращали чираци, да учат занаят (говоря за масата), възпитавайки ги по този начин да ценят хляба и да се научат на труд!
--- Край на цитат ---
А пък това вече е неприложимо и неуместно към днешни времена, особено във читавия свят.
Да не говорим колко по неприложимо ще е в недалечно бъдеще.  Нима още вярвате, че способността да се извършва усилен физически труд е силно положително и особено ценено качество. Ако е така значи сте попаднали волно или неволно под влиянието на една изключително ретроградна каста от обществото която обаче има претенциите да е ултра напредничава и че точно тя определя вярната посока за развитие в бъдеще на човечеството.
Същата тази каста смята, че понеже всичко е циклично в природата то така е и в обществото и, че е дошло времето да се завърти цикъла и да се върнем към робовладелския строй но под нова по висша форма.

edin:
Думата " Работа", произлиза от "Раб", т.е. роб. Работят само робите. Другите творят или управляват робите и си клатят оная работа.

Аtos:

--- Цитат на: Радико в Юли 21, 2016, 02:47:07 pm ---А пък това вече е неприложимо и неуместно към днешни времена, особено във читавия свят.

--- Край на цитат ---
Че нали точно поради тази причина ти го пиша - понеже отдавна е неприложимо в днешно време!?!
С мен ли спориш или със себе си?
Нали точно затова ти казвам, че казармата беше "последната школа", която учеше мъжете да бъдат мъже и да разчитат на себе си?

И да, наистина смятам, че способността да се извършва усилен физически труд, да имаш знанията, уменията и волята да оцеляваш в неблагоприятна среда е изключително положително и особено ценено качество, присъщо на истинския мъж!!!

Колкото до "робовладелският строй"...такива наивници ли сте, та да допуснете, че някога е преставал да съществува? Лустрото му е било различно през епохите, но същността му е неизменна, не гледайте толкова повърхностно на нещата!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия