Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване
Политиката и политиците ни!
Аtos:
Юлиане, пак не си разбрал...
Не говорим за педерастията като явление, а за концепциите и, които се налагат все по явно, нагло, масово и предумишлено!
Радико:
atos Струва ми се, че заради спора ми вменяваш думи или смисъл на думи които изобщо не съм казал или имал в предвид. Напълно съм съгласен с:
--- Цитат ---концепциите и, които се налагат все по явно, нагло, масово и предумишлено!
--- Край на цитат ---
Не съм съгласен обаче със извода за пълния успех на това начинание. Нещо повече усиленото дискутиране на проблема е със цел да се използва конформизма заложен в повечето хора "стадното чувство" Ти и още хора като повтаряте постоянно "ами те всички се изпедерасиха" и хората от стадото си казват:
Ами където всички там и аз. Обаче ако се замисли човек това не е чак толкова лошо в глобален мащаб. За отделният индивид е лошо защото го прецакват, но глобално по този начин ще се отделят "метилявите овце" от стадото, по точно ще се отделят в отделно стадо което няма да даде поколение. Популацията ще намалее но качеството ще се повиши ще останат повече такива като мен ;)
А относно робството, казаното по горе за конформизма важи във пълна сила и за него.
Уловката е, че това са управленски обществени взаимоотношения
Ако заменим този израз със "четириклолесни пътни превозни средства" а думата робство с думата каруца то излиза, че аз казвам:
Има различни ППС каруци, трактори, камиони, лимузини. А ти:
Не е вярно всичко е каруци под прикрита форма, ако погледнеш в дълбочина ще видиш че всичко е каруци.
Не е вярно, да погледнеш в дълбочина означава да видиш детайлите. Ако погледнеш в сумрак и много отдалеко наистина ще видиш силуети с колелета които много си приличат, но този поглед няма да е в дълбочина а много повърхностен. Резултат на точно такъв поглед е и твоето изказване, че всичко е робство.
Аtos:
Къде видя "извода за пълния успех на това начинание"?
Кой сега вменява погрешни твърдения?
Как реши, че "метилявите овце" ще се отделят в отделно стадо доброволно, едва ли не? Проблемът е, че те искат да заразят и останалите.
Карай каруцата или поршето си, кой ти поречи - това какво караш не отменя робството...
Да, всичко е робство - цивилизацията е поробена, а инструментът, чрез който се осъществява властта се нарича ПАРИ!
Радико:
--- Цитат ---Да, всичко е робство - цивилизацията е поробена, а инструментът, чрез който се осъществява властта се нарича ПАРИ!
--- Край на цитат ---
Да бе да все едно да почна да ти говоря че всичко на стоковата борса е ограбване и всички са губещи. Дали лев за долар, дали лев и петдесе дали два все си на загуба продавай и бъди благодарен, че не си загубил повече.
Толкова елементарно разсъждаваш, че чак ми убиваш желанието да пиша.
Роб е човек който няма право на собственост няма право на съдебна защита човек който ако убиеш единственото което те очаква е да те накарат да заплатиш пазарната стойност на този човек. И от писаното по горе излиза, че ри си съгласен да ти бъде наложено такова статукво, или може би очакваш да попаднеш в другата част на обществото, да продължиш да играеш на борсата и просто да включиш още една стока в портфолиото си "роби"
Защото със такива изказвания като горното ти съвсем явно подкарваш стадото към планирания от ония втори кръг на цивилизацията.
--- Цитат ---Как реши, че "метилявите овце" ще се отделят в отделно стадо доброволно, едва ли не?
--- Край на цитат ---
Да ще се отделят по същата причина поради която ти като влезнеш в супера и видиш два непознати вида колбаси на рафта, но единия е много по малко от другия си взимаш от този който е по малко. Логиката е щом са го изкупили значи е хубав. Стадно чувство. Във същност някой хитър добре обучен мениджър е наредил да се държи на рафта постоянно по малко количество от колбаса който е с изтичащ срок на годност. Така го изкупуват бързо бързо Стадото де, по умните проверяват кой до кога е годен ;D ;D ;D
Мога да ти дам още хиляди подобни примери, но като гледам ще е безполезно. Още не си готов за темата.
Аtos:
--- Цитат на: Радико в Юли 23, 2016, 12:24:54 am --- Да бе да все едно да почна да ти говоря че всичко на стоковата борса е ограбване и всички са губещи. Дали лев за долар, дали лев и петдесе дали два все си на загуба продавай и бъди благодарен, че не си загубил повече.
Толкова елементарно разсъждаваш, че чак ми убиваш желанието да пиша.
--- Край на цитат ---
Радико, точно твоите разсъждения са първични и елементарни!
Това, че не можеш да схванеш картинката в глобален план, не я отменя, рабираш ли?
Човешката цивилизация е роб на...когото е определено да е роб(няма да конкретизирам, че ще изпонаскачате пак - егото ви няма да го понесе)!
И това, че се самозаблуждаваш, че си бил свободен - хахаха! От какво си свободен, бе?
От държавата? От енергото? От ВИК?
От банките и парите ли?
От петролната зависимост? Или от нуждата да пазаруваш в МАГАЗИНИ?
Мобилен чип за контрол (телефон) ползваш ли?
От кое точно си свободен, а не роб, че не мога да се сетя?
Че някой бил роб малко над другите роби (в своите представи)...голяма работа! Нека те топли тая мисъл...като няма какво друго.
--- Цитат на: Радико в Юли 23, 2016, 12:24:54 am ---
Да ще се отделят по същата причина поради която ти като влезнеш в супера и видиш два непознати вида колбаси на рафта, но единия е много по малко от другия си взимаш от този който е по малко. Логиката е щом са го изкупили значи е хубав. Стадно чувство.
--- Край на цитат ---
Да! Но това е ТВОЯТА логика, не моята! На мен няма и да ми хрумне идиотската идея да гледам кой колко и какво е купувал!
Странно ми става даже като се замисля, че за някого това може да е критерий, но за теб определено е (колкото и да се опитваш да го пренебрегнеш вътре в себе си), понеже го споменаваш, а за мен никога не е съществувал, т.е. за теб означава нещо! Аз не бих се и сетил, че някой може да е подвластен на подобно нещо!
За коя тема не съм готов? Та ти си като наивно пеленаче тук, бе?
Само че,високото ти самомнение ти играе лоша шега...понеже винаги се смяташ за прав - вторият показател за ограниченост...
Всъщност...що не питаш и съфорумците какво мислят по този въпрос за заробването?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия