Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

Политиката и политиците ни!

<< < (26/255) > >>

svetlio760:
EDM не си ме засегнал, мен по принцип трудно ме засягат, но си имам причина да не се ровя в политиката по показания от вас начин. За мен политиката не е това, което показват и доказват държавите- бедни и богати една на друга.
 На село живее едно английско семейство. Те са ми разказвали реалността в Англия, а от там и в целия западен свят. Положението е следното- той е разведен и наново женен за сегашната си съпруга. Има две дъщери, на които плаща луда издръжка. Той е музикант-аматьор и археолог кранимист(възстановява лицата на черепите дето откриват по гробниците) живее в нашето село заради това, че се възхищава на нашата история, бит и култура. Като гледам как се отнася сегашната му жена с него и като го слушам как е било положението с предната, съм убеден че не е виновен за развода, но това не пречи на властта да му търси яката издръжка. За себе си и за западния свят казва, че това е скопена нация, скопена система и самия той е скопен. Обяснява, че високият им стандарт не може да компенсира свободата във взаимоотношенията които ние имаме и възможността да си възпитаваме децата, която имаме ние тук. Освен това съвсем малко са онези клонове на западното общество, които вземат повече от гурбетчиите дето идват отвън. Сериозни учени-местни англичани вземат по-малка заплата от арабина водопроводчик, който се е нанесъл преди 3-4 години в гетото със семейството си. За това когато чужденците идат някъде на почивка подивяват. Изводът е следният- на фона на всички политически игри, от които вие се вълнувате, стои факта, че абсолютно навсякъде бития е бит, е***ния е***н и това винаги е редовият народ. За това не се вълнувам от политика в този смисъл. Те винаги са крачки пред мен, колкото и да ме боли ***овия за игрите им. Онези, които правят игрите винаги са едни и същи, следващи инструкциите на едни и същи с цел да има теза антитеза и сблъсък в името на това редовите да го отнесат- без значение дали ще е с петрол, пари, банки, войни, злато или квото и да е друго- оправдание защо те ощетяват винаги ще намерят- веднъж ще ти кажат, че цената на петрола се вдигнала заради тоя и оня, веднъж ще ти кажат, че не е хуманно да биеш детето си, когато си го изтървал да пресича улицата, или когато то целенасочено решава да избяга от теб в мола и да направи сума поразии за два часа, докато го откриеш, друг път ще ти кажат че времената са такива, или че времената били такива когато са изтребвали интелигенцията по затворите, понеже видите ли не можем да се опълчим срещу СССР....Винаги има причина да те дресират! За това техните игри не ме интересуват. Интересува ме по- дълбоката причинно следствена връзка- защо това е на главата ми. И заради това съм в тая яка матрица. Това е територията, където мога да променя нещо. Това е и нещо, което съм възприел като начин на живот- в момента следвам и половината ми оценки не са ми нанесени в книжката и колегите ми се чудят защо и как успявам, след като съм положил изпит да не се вълнувам за оценката. Обяснявам им, че изразходвам вълнение преди и по време на изпита- след края на изпита и 2 да е и 6 да е, вече ми е все тая- не мога да го променя, следователно не ме интересува. Осведомявам се само заради евентуалната поправка, ако е двойка. Така съм с всичко друго. Съветвам ви и вие да сте така- живее се по- лесно.

piton2012:
   Така е Светльо. По-лесно е. А когато се освободиш и от страховете става още по- лесно.

svetlio760:
Браво, Питоне, побликувах отговора си преди да прочета твоя и да направя адмирация!
 А страховете ми са си много на място! Кофти само, че тук думата "страхове" не е толкова точно понятие и не отговаря на това, което вие мислите за страх, но както по- нагоре споменах, не успях да ви го обясня!

juliang:
Не ме е толкова страх... гнус ме е. Противно ми е да живея в такава среда.
За мен е обидно да се отнасят с мен като с някакъв олигофрен, на който да обясняват кое е добро и кое е лошо, кое е полезно и кое не е полезно, как да си вдигам гащите и къде да акам.
Ей с'я зяпам във фейсбук-а и срещам това:
http://offnews.bg/news/%D0%9E%D0%B1%D1%89%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE_4/%D0%A1%D0%BB%D0%B5%D0%B4-%D0%B1%D0%BE%D1%8F-%D0%9C%D0%B0%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B5%D1%82-%D0%B2-%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0-%D1%81-%D0%BD%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%BA%D0%B0_404364.html

Марешки бил изкаран от ареста и преместен в болница защото имал ... настинка. Гърлото му било зачервено разбираш ли, затуй не може да стои зад решетките. Пълна кретения. Кой е тоя, дето е подписвал тези документи? Искам да го знам, и да го заплюя в лицето. Шеф на РУ на МВР ли е, прокурор ли е, доктор ли е ... вероятно всички имат вина тази пародия да се случва. И се случва ежедневно, ежечасно. Вероятно затуй купиха чистак нови Ауди-та на депутатите - да не получат прозводствена травма - някое мазолче да им изскочи на краченцето или на дупенцето докато ходят от кръчма на кръчма или седят на столовете в Парламента и си бъркат в носовете.

EDM electronics:
Я,я,я, някой ми се ядосал, за дето "бистря" политиката и с цялото си нахалство съм пък и русофил  :D. Я погледнете темата каква е? Аз ли я създадох тая тема? - Политиката и политиците ни. Старал съм се за разлика от вас, да се придържам стриктно към нея, друг е въпроса, че и тук, както навсякъде у нас, забелязвам овчедушието и робската психика, предвид монолога, който водя.

piton2012, виновен ли съм, че имаш близки в САЩ и поради този факт трябва да харесвам политиката им. Хубаво,  от САЩ си вадите хляба, лошо няма, но това повод за оневиняване ли трябва да бъде.
Гледам Майстора52 ти сложил на пагона чин - старши лейтенант. Д'ет с'ъ вика еднакъв чин имаме, ама не ги разбираме еднакво нещата. Когато се говори за ....фил или ...фоб, нито става въпрос за конкретен народ, най-малко пък за емигранти или твоите близки . Става въпрос за политическата класа на дадена държава. Че с какво е по-различен американския народ от руския или пък нашия?

По отношение на омразата ти към военните и хаотичното ти плюене по всичко, което не ти харесва, отричайки го
Първо не знам на колко си години, за да преценя има ли някакъв смисъл да ти обяснявам що е туй държава, как е възникнала и кои са необходимите институции, за да съществува. С риск да се хабя на вятъра:
Това е обществено-социално-политическо-икономическо-правово формирование, което се е образувало посредством еволюцията на обществените отношения,  а армията е необходима част, за да съществува една държава.  Тя е първата възникнала институция на държавата. Когато хората са живели в комуни, на малки групи, селища, те заедно обработвали земята, след като усвоили селското стопанство - оране, копане, животновъдство и т.н. Налагало им се обаче същите тези селяци да държат и оръжие, когато някакви бандити ги нападали, да крадат и изнасилват жените им и да вземат децата за еничари. Когато се появили излишъците в селското стопанство, по-слабите мъже и по-имащите предложили на по-силните да ги охраняват и защитават постоянно, да не копаят, а по цял ден да държат оръжие и да наблюдават за ония, дето искат да им вземат "кокалчето", вместо това те щели да ги хранят тях и семействата им. Ето така възникнала войската и чак след нея всичко останало, което съществува в една държава.

Много хубаво би било да няма армии, конфронтации, колонизации, аспирации и финансови операции  :D и хората да си живеят в разбирателство, но уви. Част от тях искат повече за себе си, а за другите не само че трябва по-малко, ами и да им робуват. Е, докато това не се промени еволюционно, то армиите ще са необходими на онези, които искат да бъдат свободни - никой да не ги заробва, граби, убива, изнасилва, обижда и т.н. Впрочем точно това е, в което ти си се устремил, но видно, не ти стига погледа, да видиш, как се постига. Просто плямпаш и стреляш напосоки, защото ти е робска психиката, примирил си се, готов си за оковите или вероятно вече ги имаш, затова се отвращаваш, когато някой заговори за политика. Още малко ми трябва да те опозная и разбера напълно.

По-нататък няма да ти обяснявам, защото това се учи във ВУЗ, ако имаш желание учи, но не говори глупости. Твоите предпочитания, кое ти харесва и кое не, кой мразиш и кой не, нито ще променят света и неговия курс на развитие, нито пък ще откажат ония, които искат да разбират някой процеси, да се занимават с това.

Ако не ти харесва тази тема, моля, не е задължително да пишеш в нея, това е твое право от което можеш и да не се възползваш, а не задължение. Аз например не се дразня, затова, че примерно на теб ти харесва американската политика. Нямам страхове от това, не се чувствам несвободен, не изпадам в депресии, нямам нужда и от "регресни хипнози"  и Акашови записи :D.

Хубаво е обаче, ако имаш намерение да участваш активно, като опонент, да представиш аргументи за позицията си и твърденията си. Да се концентрираш, а не да разправяш какви са ти сантиментите. Мен сантиментите в тези тема най-малко ме вълнуват, да не говорим за фобиите на някой. Това са си лични проблеми, мен не ме касаят и не са свързани с политиката и темата.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия