Автор Тема: Политиката и политиците ни!  (Прочетена 226783 пъти)

Неактивен svetlio760

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 644
 • Пол: Мъж
 • винаги има начин
 • Скайп: svetlio760
Политиката и политиците ни!
« -: Юни 21, 2014, 08:05:42 pm »
Нямах в предвид конкретно сестрите Белнейски, но ок, да вземем тях.
 Кой ги уби? Защо този който ги е убил е на свобода, защо властта е такава? Всички са наясно, че комунистите и престъпниците от всякакъв елит и мафия измислиха демокрацията, за да си узаконят парите. Всички знаят, че Бойко беше охрана на Тато. Кой по онова време можеше да стигне до такъв пост? Кой ги избира отново и отново, мрънкайки, че нямало кой друг? И защо няма алтернатива? Кой я е взел? Защо случаен човек не може да влезне в политиката? ......
Ще отговоря само на последният въпрос, а вие се сетете за останалите. Защо читава малка партия, където има голяма доза шанс членовете й да са съвестни и неподкупни хора от народа, тъй като са малко на брой, не може да влезне в НС? Защото няма кой да гласува за нея! А такива партийки и хора винаги, на всички избори е имало.
 45 години комунизъм ни бяха малко, та сега станаха модерни манипулациите и пълната праволинейност по изборите - евреите си вързаха гащите с това дето написаха още в 19 век в "тайните протоколи", а именно - противопоставяме теза с антитеза, за да докараме анхилация.
 Първо на комунистите противопоставиха СДС, после царя, после Волен проучи почвата - евентуално ако има етническо напрежение да го раздухаме (тогава по комшиите беше модерно). Накрая Бойко. Нещо трудно да видяхте тука? Голям ум ли се изисква да изманипулираш някой да гласува за който кажеш? И ако го можеш това, защо да не си сложиш който си искаш?
 Да не би да няма хора, които са противници на комунизма и мафията, които опитват да се домогнат до властта? На кого му дреме за тях, като дъртите пенсионери дето си стискат 80 те лева пенсия пускат червените бюлетини и викат "добре ни беше при Тато" и мрънкат, ядейки банички от кошовете, а на останалите отдавна не им дреме кой кого и как е във властта.
 Ако искаш да се бориш и да промениш нещо, как можеш да накараш народа да ти се довери и да те избере? Отговора е "никак" И Господ да слезе от небето и да си направи партия, пак никой няма да гласува за него и всички ще изреват, че са много лъгани и за това го отсвирват. Ей тука можем всичките умни глави да се съберем и да си направим партия. Никой не може ни каже "копче"! И ще ни изберат ли, та да променим нещо? Не ми се обяснява сега схемата внос- износ, бизнес, обръчи от фирми, подкупи, политици и прочие, че тряя да напиша цял роман!!!
 Можем ли да променим нещо като народ? Можем! Без кръвопролития както е било по турско и през комунизма. Можем, но сме заети с "оцеляване"(в кавички, защото до сега никой в България не е умрял от глад). Можем, защото законите са така съчинени, че само да ги побутнете ще паднат- Цялата тая кула е от картон - менте! Работата е там, че и самите ние сме ментета! - ВЕЧЕ!
 Та има ли наказание за убийците на Белнейски? Има- разчитаме на това, че Господ си знае работата, защото ако разчитаме на народа, сме живи умрели! Е? Народа заслужава ли си властта? Заслужава я - тачИ си я, гласува си я, уважава си я! 
  Година и половина бях пръкнат във феЙсбука в една група на име "Организация за борба с промитите мозъци" Усилията ми да налея малко мозък на 2 000 души членове бяха напразни- чашата преля, когато постнаха някакъв турчин журналист, който опитвал да поправи историческата несправедливост за Батак! Според него турците съвсем справедливо са изклали и изнасилили народа - било бунт и е трябвало да въдворят ред, а ние сме били бунтовници към които даже са се отнесли прекалено меко!!! Зададох въпрос - Какво бихте направили ако тва рязано лайно ви падне? Отговорите бяха некви дребни възмущения, ще речеш, че тоо е дошъл тука и ударил плесница на некво непослушно дете! Имаше само един дето каза "Ве той да дойде, пък ше видим"...... Ако мислите, че това е народ- наследници на Петко Войвода, Левски и Ботев, значи сте се объркали! И заключението ми е - Властта е такава каквато народа заслужава - ние сме овцете, те са стригачите и доячите, но разбира се така спретнато, че да даваме мляко и вълна, без да ни хранят.
 Спестил някой и забогатял - дошъл комунизма и комунистите го ограбили и му го одържавили. Дойде демокрацията - случи се същото - когато схемата е проработила веднъж, що да не проработи втори път - пръкнаха се борчета, рекети, инфлация, мафия и прочие- ограбиха ни по същата схема - почерка същия, дори хората същите. И кво? Борим ли се, гласуваме ли мъдро? Не- блеем кат гладни овце, щото сме точно това - гладни овце - изразяваме възмущение и ги оставяме да ни стрижат и доят! Това е. Ще взема да спра до тук щото ще ме фане бяс!!!
« Последна редакция: Юни 21, 2014, 11:48:46 pm от Maistora52 »

Неактивен Maistora52

 • I'm first Omnologist in World
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 644
 • Пол: Мъж
Re: Политиката и политиците ни!
« Отговор #1 -: Юни 21, 2014, 11:43:20 pm »
Тя... политиката Светльо ни е ясна...
« Последна редакция: Февруари 04, 2015, 09:46:24 pm от Maistora52 »

Неактивен svetlio760

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 644
 • Пол: Мъж
 • винаги има начин
 • Скайп: svetlio760
Re: Политиката и политиците ни!
« Отговор #2 -: Юни 22, 2014, 01:36:20 am »
То е така- на всичко му иде края един ден, Майсторе, работата е там, че сме били лъвове между турското робство и комунизма. Отново ще трябва да напиша роман, за да го докажа, но повечето неща ги знаем- нямаме загубено знаме,но пък имаме много пленени чужди знамена, сритали сме задника дори на руснаците при руско-румънската война през първата световна, знаем за шипка, знаем за командата "на нож", ако проследите развоя на войните ще забележите, че стига да имаме мотив и някой да не сее разделение в българската армия, помитаме всичко и всеки. Това е твърде скоро след тези 500 и онези 200 години!!! Единственото нещо убило българският дух и скопило държавата ни е комунизмът! Ние сме наивни. Не знам защо, но е така. Страх у нас няма, но вярваме на всеки който ни лъже. Бог във всички войни е бил с нас, защото сме имали мотив- защитавали сме си нашето, родното, собственото- същото онова, което в момента е насрано и превърнато в менте! Не случайно България отвсякъде граничи със самата себе си. Където и да воюваме и каквито и битки да водим, идеята винаги е една- етническите ни граници. Преди комунизма това е било заветна цел и мечта на всеки българин- сега мечтаем да изритаме тее манафи от властта- нищо повече! Само сравни сегашните приоритети на такива като мен и нас въобще(защото себе си не се слагам към останалите блеещи овце, нито слагам вас) и онези, които по онова време са се борили и умирали! Аз за сегашна България не бих умрял. Нужно е само едно- народа не просто да се събуди- дори и насън да си мръдне пръста, пак ще ги събори! Никой не иска кой-знае какво от нас- иска се една читава партия и цяла България с вот за нея- ни повече, ни по- малко.

Неактивен Maistora52

 • I'm first Omnologist in World
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 644
 • Пол: Мъж
Re: Политиката и политиците ни!
« Отговор #3 -: Юни 22, 2014, 08:27:17 am »
Не-не-не! По-леко! - въобще не думай за "партия"... и изобщо за "партии"...
"Партия" означава "част", после идва противопоставянето на тази "част" срещу "другата част" и отново започват междуособиците... Защото един от най-старите политически номера е "Разделяй и Владей!" - станал част от държавната доктрина на Рим.
Точно това - да остане една "партия" се опитаха да направят "комунистите"...ОБАЧЕ! - забележи кавичките... защото още в първото десетилетие след идването на власт тук, у нас, за истинските комунисти взе да се говори... "О-о! Комунистите вече измряха!", повечето ги избиха! Останалите от тях ги набутаха в Лагерите - а на власт дойдоха и останаха ПСЕВДО-комунистите! - Много малко хора в България знаят, а повечето от останалите вече не помнят, че "Тато" е незаконен син на Фердинанд, т.е. царче! - брат на Борис III. Впоследствие същият този "Тато" е таен агент на Полицията (царската), и нещо като съратник на Касапина Гешев!
Това подсказва ли ти нещо - за една дълбоко сменена "схема" - уж строим Комунизъм, ама май някой построи "Диктатура на пролетариата" или нещо като "Държавен монопол на една партия" в аспект - "държавен тероризъм"... а това НЕ Е КОМУНИЗЪМ!
В тази посока точно Ленин се подлъга (именно Германците укрепиха с милиони пари властта на "Октомврийската Революция") и заговори за "диктатура на пролетариата", която концепция разви "бащицата" Сталин - Йосиф Висарионович Джугашвили - и изтрепа 20 000 000 истински комунисти!
Не че не я знаеш Историята, но мисля че ти убягват няколко важни елемента, защото ако имаше възможност да съществува, или по-точно ако му бяха дали възможност да съществува - Комунизмът би бил най-хубавото нещо на Земята. ... И ПРОБЛЕМЪТ ДНЕС Е, ЧЕ ХУЛИМ ЕДНО ПРЕКРАСНО НЕЩО, ОМАСКАРЕНО ОТ ГАДОВЕ, РАЗБОЙНИЦИ И ИЗРОДИ! - Не Комунистите, а "комунистите" трябва да бъдат хулени, и съответно ликвидирани! - защото сега всички са вперили поглед в Следствието, а не в Причината! - и им убягва колосалната ПОДМЯНА на факти и наименования!
За него - КОМУНИЗМЪТ - ОСТАНАХА САМО НЕСБЪДНАТИТЕ МЕЧТИ на всички най-прогресивни люде по цялата Земя - като почнеш от Утопистите, та стигнеш до мен! - защото аз - ако можех - защото ЗНАМ - бих построил с един замах КОМУНИЗЪМ... и пръв след мен ще застане наш Иван Димов!
Върни се в текстовете 50 години назад и прочети отново какво означава КОМУНИЗЪМ.
... Защо обаче той не се случи?
Отговорът е много прост! - ПСЕВДОилюминатите НЕ ГО ДОПУСНАХА!
Не говоря за Илюминатите - те също бяха избити! - и това започва да става след като евреина Майер влиза в схемата им и става най-тайният "шеф" на света - от него започва големият срив на човешкото Добруване в последните три века!... без разбира се да забравяме и за гоненията и ликвидацията на Богомили, Катари, Албигойци, Тамплиери и настъпилата поради това Ера на Инквизицията и гоненията на УЖ вещиците!
Това, за което говоря не е защото съм любител на конспирациите, просто асоциирам фактите - СВЕТЪТ СЕ ВЛАДЕЕ ОТ ШАЙКА СВЕТОВНИ БАНДИТИ - добре научили се как да боравят със схемата на Масоните ("свободните зидари" организирали се още в древен Египет), Тамплиерите , Илюминатите (истинските такива също са избити) и на власт идват Банкерите (повечето са евреи!)...
И какво - същите тези псевдо илюминати много добре прочетоха и разбраха "Капиталът" на Маркс (също евреин по родословие) и го приложиха - ама много-много-много яко, че даже свирепо... да, защото в първите си години, "капиталът" е бил във фаза - Див Капитал!
И когато "Залпът на Аврора" гръмва - първи се събуждат точно Псевдо Илюминатите, и започват те да "дърпат конците"... как?! - да изпуснат такъв огромен залък като Русия...! Давайте да ги подкрепим - давайте им пари да оцелеят, защото - точно с пари ще ги поробим! - същия скорошен случай с Талибаните в Афганистан - абсолютно същият - едно към едно! Само че, какво стана - талибаните показаха среден пръст, но понеже вече е добре запомнен урока с руските комунисти, взеха та ги поразмазаха!
Ще приключа с нас, разпарчетосаните в България - слаби сме като народ, защото сме тотално разединени в политическите си възгледи... Целта на Световното и Местното Статукво е постигната. И сега с всички средства се опитват да го запазят! - очевидно е, че Местните са Марионетки на Световните... но Българинът поумнява все повече, осъзнава се, протестира, излиза вече и с  камъни срещу ... кого?! - точно срещу Парламента! - където са Марионетките.
Прочети си пак стихотворението на Смирненски - "Йохан"... и изобщо целия Смирненски... Най-големият според мен Поет Комунист! - и всичко ще си дойде на мястото!
...
Спирам... има толкова много клипове и материали в ЮТуб, че ...
...
« Последна редакция: Февруари 04, 2015, 09:47:13 pm от Maistora52 »

Неактивен juliang

 • Главен инквизитор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 3 032
Re: Политиката и политиците ни!
« Отговор #4 -: Юни 22, 2014, 11:45:13 am »
Партиите са следствие от други неща. В основата на всичко е манталитета на човека. На всеки човек. Всеки има подсъзнателното усещане за недостиг на ... на каквото и да било. Къщата/апартамента му бил леко мъничък. Колата му била не толкова мощна/не толкова бърза. Жена му била не толкова красива. Телефона му бил с не толкова голям екран. Компютъра му бил с малък диск или с бавен процесор. Кабелната му телевизия предлагала малко по-малко програми. Така мога да продължавам до безкрай.
И това чувство на незадоволеност се експлоатира жестоко от всеки. В момента в който си купиш даденото нещо вече се предлага друго нещо, което е мъничко по-добро, по-красиво, по-бързо или по-нещо-си. И човека отново е принуден да се продаде в робство (защото аз не се сещам за по-точен термин от това за случая, в който ти се лишаваш от част от времето си за да работиш за някой или за нещо) за да го придобие. Не говорим да работиш за да осигуриш хляба или покрива над главата си. Говоря за това, че хората масово работят за да си купят поредната ненужна дрънкулка, въпреки че имат подобна, която им върши работа.
Част от хората обаче решават, че е прекалено изморително да работят те самите, и могат да накарат някой друг да поработи от тяхно име. И партиите от съдружие на единомишленици, борещи се за промяна на законите в полза на тази или друга група от населението се превръщат в ООД-та, чиято единствена цел е да се промени законодателството така, че тяхното ООД да получи по-голяма част от парите, които раята изработва на полето и дава като данъци в хазната. В краен случай - да се променят законите така, че другото ООД да получи по-малко.
Всъщност партиите са само паравана, зад който стоят личности и корпорации, които уж извършват някаква дейност за която им се заплаща. Реално те прибират парите, а стойността на дейността която се извършва е нищожна спрямо това, което получават. Малка част от остатъка го дават на верните си песове политиците във вид на подкуп, а голямата част потъва в сметките им по разни офшорни зони. Така че може да се приеме че партиите са отдел "Връзки с обществеността" на дадена корпорация. И както в отдел "Връзки с обществеността" на енергото или ВиК-то връзката всъщност е еднопосочна - дружеството те осведомява че увеличава цената или че ти спира тока, а ти колкото и да драпаш не можеш да се докопаш до никаква информация, дори и за името на директора или за адреса на седалището на фирмата :)

За комунизма ... за съжаление такъв строй просто не може да съществува. Не можеш да измериш потребностите на индивида, нито възможностите му, за да въплатиш основния постулат "На всекиму според потребностите, от всекиму според възможностите". Потребността е субективно усещане, и не можеш да кажеш дали последния модел Мазерати в гаража на милионера или новите обувки за клошара на улицата са "по-голямата потребност". И двамата са неудовлетворени и имат нуждата да притежават дадената вещ. Погледнато откъм възможностите - милионерското синче дето се плицика в басейна по цял ден и просяка който стои на ъгъла и тропа с монетите в канчето са еднакво непродуктивни, но пък ... това са им възможностите. Те друго не се способни да вършат. Но това не значи, че и двамата ще са щастливи ако им размениш местата. Просто единия вегетира на едно ниво, другия - на друго.

Неактивен svetlio760

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 644
 • Пол: Мъж
 • винаги има начин
 • Скайп: svetlio760
Re: Политиката и политиците ни!
« Отговор #5 -: Юни 22, 2014, 12:09:30 pm »
Ааа!!!! Майсторе евалла!!!Знам откъде идва комунизма, но не знаех тия неща- само ги подозирах!!!Я кво било!!!Схемата при тамплиерите я знаех също, но не знаех, че е приложена толкова много пъти- За първите Тамплиери мога да кажа само добро! После зад тази добра черупка, след като биват измъчвани и изтребени, се скрива гадната змия!!! Аз мислех, че това било само тогава, пък те, гадовете, постоянно са го прилагали и прилагат!!!! Схемата работи!
 Поздравления, поднасяш ми наготово нещо, което трябваше да проучвам сигурно с месеци! Сега даже ще го постна на един мой приятел- инспектор по български език и езиковед, който е доста запознат и ги мрази почти колкото Ифандиев!
 А сега да ти отговоря на поста- ти добре описа тази историческа линия, но не предложи никаква алтернатива- добре като не е с партия, тогава с какво- как според теб трябва да действаме, за да оправим държавата си? Какво трябва да направим? Кой да поставим след като изритаме таа мръсна сган мародери? Аз предложих партия, защото открай време един управлява -цар- останалите слушат и изпълняват. Царете на времето са се съобразявали с няколко неща-1.Да си пазят границите, защото при загубена война царят е този, който го отнася най-много! 2.Да не товарят народа с големи данъци, защото той се бунтува, а това е пак лошо за царя! 3.Да се огради с верни хора, нямащи амбиции да го съборят- това е логиката на кръвната линия- ако нямаш кръвно родство с царя, няма как да станеш цар, съответно не си струва да правиш атентати и регентски дивотии(нещо безвъзвратно изгубено като система с тее демокраций и п***има**и) ,а е изгубено някъде около инвазията на християнството след като се наложил папоцезаризма в Европа и Европа е навлязла в тъмните векове- период, в който ислямът по разбираеми причини е дръпнал много напред. И сега трябва надълго да обяснявам как с християнството се случва това дето се случва и с тамплиерите и с комунизма и с всичко останало и как Господ Исус Христос и апостолите предупреждават как ще стане точно това и как ние, в момента дето си мислим че сме християни, същност не знаем какво сме!
 Думата комуна идва от Библията- това е било първата църква, където хората са давали имотите си и всичко са поделяли по равно и е имало за всеки. Това е идеята и на, да го наречем протокомунизма, за който обясняваш тук.
 Може би гледам на историята подскачайки по ръба на айсбергите и не се вглеждам надолу, но е важно човек да изведе правилни изводи от цялата работа.
 Една партия подобна на комунистическата, но без лайняните комунисти би била добра алтернатива, макар според мен монархията да е най- добрата. Целта на тази партия е само една- да изчисти държавата от еврейските боклуци и да въведе ред! Как в една Франция и Германия, да речем, политиците си играят игрите, които са в пъти по големи от тези на нашите селяни тука, и народа си живее нормално, потънал в абсолютно невежество и блаженство, относно това дето става над тях и всичките са щастливи и доволни, а тук корупцията трябва да стигне и до клошарите и просяците дето не могат си разделят териториите и тряя борчета-милионери да им помогнат?! Според теб дали имам повод за срам?! Ейго- селата празни! Оправдания що не се върнем там колкото щеш! Само циганите живеят нормално в малките градове и села щото на пръв поглед техните оправдания никой не ги слуша. Ревем че раждали по много, че крали, че властта ги защитавала, а никой не вдява как са го постигнали- я ние да се женим и да раждаме по много, та от нас да зависят изборите, дали циганите щяха да са фактор и дали щяха да си живеят спокойно без да се оплакват от селския си чергарски живот? Защото сега българина знае да мрънка и сам да си го набива все по навътре, а циганина спря да краде, защото крадците ги затвориха по затворите, а тее дето останаха гледат да бачкат и да не мрънкат. Така че първата ми теза си е валидна- ни масони, ни комунисти, ни евреи могат да ни съборят ако сме стабилни и с характер- само дето характер проявяват циганите и турците, а ние, балканските лъвове........********* Да не пиша, че ще вземеш да ме блокнеш нещо! И пак го казвам- изборите ни тук са си що годе демократични. Можем с тях да ги съборим и това е пътят- лесен и постижим. Въпроса е, че първо трябва да си погледнем в нашата градина, защото тя е пълна с камъчета! По нататък ще обясня какъв е принципът на обръча от фирми и как се финансират партиите и как тези пари идват от нас, макар, че вероятно се знае.
 Лелее пак изписах ферман!!!!

Неактивен svetlio760

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 644
 • Пол: Мъж
 • винаги има начин
 • Скайп: svetlio760
Re: Политиката и политиците ни!
« Отговор #6 -: Юни 22, 2014, 12:14:07 pm »
Браво Джулианг, и това е вярно, което пак свежда нещата до самите нас!

Неактивен Maistora52

 • I'm first Omnologist in World
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 644
 • Пол: Мъж
Re: Политиката и политиците ни!
« Отговор #7 -: Юни 22, 2014, 01:25:08 pm »
И Светльо и Джул - много точно. И на място! Прояснявате мислите ми, а както пък Светльо споменава - май взаимно си ги проясняваме. Thanks! :) :) :)
Почвам с абзаца на Джул, който ме провокира към търсене на решения:
...
За комунизма ... за съжаление такъв строй просто не може да съществува. Не можеш да измериш потребностите на индивида, нито възможностите му, за да въплътиш основния постулат "На всекиму според потребностите, от всекиму според възможностите".
Потребността е субективно усещане, и не можеш да кажеш дали последния модел Мазерати в гаража на милионера или новите обувки за клошара на улицата са "по-голямата потребност". И двамата са неудовлетворени и имат нуждата да притежават дадената вещ. Погледнато откъм възможностите - милионерското синче дето се плицика в басейна по цял ден и просяка който стои на ъгъла и тропа с монетите в канчето са еднакво непродуктивни, но пък ... това са им възможностите. Те друго не се способни да вършат. Но това не значи, че и двамата ще са щастливи ако им размениш местата. Просто единия вегетира на едно ниво, другия - на друго.
---
Първо, не е доказано, че такъв строй НЕ МОЖЕ да съществува, защото той още НЕ Е СЪЩЕСТВУВАЛ. Да оставим на мира психолозите, дето все обясняват какво или какъв бил човекът... Доста се спекулира с неговите качества и то във всички посоки...
Второ - потребностите на всеки жив човешки индивид на Земята са отдавна известни, и съответно една от мишените са точно тези потребности. Говорим за "потребителски кошници" - малки, големи, огромни... те зависят от постигнатия стандарт от съответната общност.
НО, не става въпрос за потребностите - ТЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ЗАДОВОЛЕНИ.
Проблемът не са Потребностите, а МЕРАЦИТЕ.
И това с примера за "мазерати-то" отива точно към графата мераци - ЖЕЛАНИЯ. А ТОВА Е СЪВСЕМ ДРУГА ТЕМА. Тези желания са управляеми. Медиите и Рекламата точно с това се занимават. Отделен е въпросът кое е наложително, кое не, кое е факт, кое не, кое е поръчково, кое злостна пропаганда и т.н.
Съгласен съм, че Потребностите са субективно усещане, но нека уточним, че тук се намесват още и фактори като среда на живот, природни бедствия, вид социум - на двата полюса са например едно Френско семейство и едно Афганистанско. После идват не потребностите, а Мераците - и тук почваме да говорим вече за завист, алчност, корист и пр. все "гвоздеи" в Разпятието на Едного!

После трябва да уточним, за Оцеляване ли ще говорим, или за Съществуване, или за Проспериране?!
За "оцеляването" - в момента около 50% в България Оцеляват, около 45% Съществуват, и от останалите 5% - едва 2-3% Просперират. Останалите 1-2% са платени гъзолизци или просто политически мижитурки - в това число всички и от Съдебната и Изпълнителната власти.
Що се отнася пък до ВЪЗМОЖНОСТИТЕ, нека вземем пример от Историята и даже реалния живот който водим.
Спартанците и Нацистите са убивали и избивали всичко недъгаво, болно е неспособно... Не че проповядвам за същото - пази Боже! - обаче давам пример с наш Вуте от Волуяк: - питат го какво може да работи, а той: "- Можем да копам!"... "- Добре, а друго?... "- Ами, можем и... да не копам!"
...
Значи който може да копа - ще копа! И все в този дух - всеки каквото МОЖЕ НАЙ-ДОБРЕ! За което има данни, квалификации, умения, дарби, знания... И всичко това в тон на ДОБРО СЪТРУДНИЧЕСТВО... а който не го може, особено последното, веднага почва да пада надолу по "Стълбицата".
И в аспект точно на "Стълбицата" - не тя, а индивидът сам себе си доказва къде му е мястото. За тая оценка ще има възможно най-независими "комисии", които на база ДОКАЗАНИ ВЪЗМОЖНОСТИ, ще определят и мястото на индивида...
Иначе основната плакарда на Комунизма е с друг словоред! Важно е, иначе започват спекулации:
"От всекиго според възможностите - Всекиму според потребностите!" - не могат да се обръщат двете части на израза, защото започват проблемите! Защото първо трябва да ДАДЕШ на общността, и едва тогава да получиш... обратното е път към Анархия, Феодализъм, Капитализъм, и евентуално - в наченките на Социализма, който за нещастие се оказа "кьор-фишек".
И най-важното и свършвам! - ЦЕННОСТНАТА СИСТЕМА на Комунизма, по правило е съвсем различна от тази която в момента върлува! - казвам върлува, защото това не е ценностна система, а просто множество изкривени желания и фантазии омешани в безумна смес. И то проповядвани, налагани отвън в индивида.
Естествено, че Комунизъм днес не може да съществува никъде. Той е само една прекрасна мечта, дори все още Утопия.
Но знае ли човек, какво може да се случи "утре"...
...
Защото аз например ЗНАМ!
Не става въпрос само за предположения, мечти или пророчества...
Ето ви линк ... http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D1%8A%D0%BC
има и други... Размишлявайте!
« Последна редакция: Юни 22, 2014, 04:02:08 pm от Maistora52 »

Неактивен svetlio760

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 644
 • Пол: Мъж
 • винаги има начин
 • Скайп: svetlio760
Re: Политиката и политиците ни!
« Отговор #8 -: Юни 22, 2014, 05:06:02 pm »
Държа да се извиня за неосведомеността си относно християнския комунизъм през първите векове. Въобще работата с тоя комунизъм ми е малко мътна. http://www.atlas-bg.eu/bili-li-sa-rannite-khristiyani-komunisti.html По натам когато главата ми смели инфото ще постна още неща. За момента все още смятам, че си заслужаваме дивотийте дето ни се случват като държава.

Неактивен PyroVeso

 • Специалист
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 969
 • Life is a DIY project!
Re: Политиката и политиците ни!
« Отговор #9 -: Юни 22, 2014, 05:30:43 pm »
Разбира се, че си ги заслужаваме... Човек (или държава) сам кове съдбата си, независимо дали го прави съзнателно или не... Няма такова нещо като "случва ми се"... Случва ти се, защото в миналото (отново - независимо дали го съзнаваш или не) си създал предпоставки да ти се случи! Защото не разбираш нещо, защото не го оценяваш правилно и не действаш адекватно. Що не се случва някой средно-статистически човек да го гръмнат, ами все на мафиотите "им се случва"? Ще те навали ли дъжда, ако не излизаш от къщата си? Покритото мляко защо котките не го лочат?
Планиране -> действие -> оценяване на резултата -> корекция -> планиране... - това е безкрайният цикъл на Деминг, по който развитието върви напред... Човек (или нация) го прави постоянно - и на съзнателно, и на подсъзнателно, и на несъзнателно ниво.. всякак! И ако при оценката на резултата на някой нещо не му харесва, това не значи че "му се е случило нещо", а значи не "нещо" трябва да се коригира за следващия път...

Човек (или държава, род, семейство, система, ...) може да падне МНОГО ЛОШО, когато ВНЕЗАПНО промени твърде много параметри и/или процеси в съществуването си. Когато някой ден се претовариш физически получаваш мускулна треска. Когато се претовариш интелектуално - получаваш главоболие. А какво да говорим за нация, която сменя обществено-икономическия си строй, която сменя най-различни правителства на всеки 4 години, в която няма наследствена политическа прослойка с традиции, в която няма ясни регламентирани отношения между политиката и бизнеса, между бизнеса и науката, в която няма стабилна работеща икономика и строим къщата от покрива към основите?

Не знам за вас, но аз на доктор, който е след моя набор, не ходя, дори и за преглед! (То не че съм тръгнал по доктори, напротив, смятам че почти "съм ги отказал", но понякога се налага консултация - за деца, за родители...)

Та мислех си, че като общество по-бързо ще преболедуваме "детските болести" на "демокрацията" (в икономически план имам предвид финансовите пирамиди, "масовата" "приватизация" и т.н.), но то пък се оказа, че се сблъскахме с много по-опасните "болести за възрастни" - трипера, хемороидите...  ;D

Все пак, си мисля, че ако човек не се впряга много-много в подобни тематики, може и тук, в България да си живее доста добре и да си отгледа/образова децата.

Неактивен svetlio760

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 644
 • Пол: Мъж
 • винаги има начин
 • Скайп: svetlio760
Re: Политиката и политиците ни!
« Отговор #10 -: Юни 25, 2014, 07:16:13 pm »
След многото думи следва да обобщим-
 Всеки строй е измислен от възвишени хора и замислен да бъде справедлив. Работата е там, че онези дето го прилагат не са справедливи. Ситуацията е такава, че ако самите ние не сме справедливи едни спрямо други, то и водачите ни не са справедливи с нас.
 Нужно е да имаме интелект като народ, за да изберем справедливи управници! Лекетата при всеки строй са си все лекета и знаят как да ни оберат. Проблема е в това, че трябва да бъдем честни със себе си и един с друг, за да прозрем и тях когато ни лъжат и кои ни лъжат и кои са честни, за да ги изберем! Обаче сме се превърнали в гадно, лъжливо, крадливо племе и няма как това да се случи!
 Иначе пожелавам успех на оптимистите, които смятат че сме на края на тъмния тунел!

врановски

 • Гост
Re: Политиката и политиците ни!
« Отговор #11 -: Юли 04, 2014, 08:51:00 pm »
При нас, Светльо, тунела е кръгъл, завърта се на 180 градуса и се завира отново в началото при всеки следващи избори. Края на тунела е цикъл, можеш да го познаеш по кебапчетата в махалата. Затова не виждаме светлината.
« Последна редакция: Юли 05, 2014, 07:17:38 am от Maistora52 »

Неактивен juliang

 • Главен инквизитор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 3 032
Re: Политиката и политиците ни!
« Отговор #12 -: Юли 05, 2014, 12:46:20 am »
Пусто как ми се иска сега Станишката и БеСеПе-то да вземат да спечелят следващите избори... :) Голям цирк ще е - кого ще обвиняват за това, че в държавата няма пари, че нищо не работи? Щот, досега винаги обвиняват предишните - още от 90-та година все предните са виновни. И затова така са подредили "постата", че да се редуват. И винаги има виновен - тия, предните. Ма това, че "тия предните" са ония същите, дето бяха преди 8 години - никой не споменава.
Затуй ми е мечта едни да спечелят 2 мандата поред - да видим кой ще е виновен. Само 3 месеца да изкарат и след това народа просто ще ги пребие с камъни.
За съжаление ... няма да стане. Ще направят така, че да не стане, защото иначе цялата театрална постановка ще пропадне, механизма ще се счупи безвъзвратно.
« Последна редакция: Юли 05, 2014, 07:20:06 am от Maistora52 »

Неактивен svetlio760

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 644
 • Пол: Мъж
 • винаги има начин
 • Скайп: svetlio760
Re: Политиката и политиците ни!
« Отговор #13 -: Юли 08, 2014, 01:28:12 pm »
Що е за думи и вълнения по медии и къде ли не щеш виновните винаги все предните, а в действителност си лягаме на каквото си постиламе - един човек по медиите не се сети да каже нещо от рода на това, че България взе от селото само селянията и последствията от това е кръглият тунел, който се извърта и влиза отдето е излязъл, като дори перисталтиката му си е в много добро състояние!
« Последна редакция: Юли 08, 2014, 02:09:00 pm от Maistora52 »

Неактивен nizo

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 753
 • Thoughts become things!
Re: Политиката и политиците ни!
« Отговор #14 -: Юли 08, 2014, 09:47:25 pm »
Ето една интересна пресконференция:

www.youtube.com/watch?v=fzsTS2DJOyI