Автор Тема: Политиката и политиците ни!  (Прочетена 227048 пъти)

Неактивен edin

 • Специалист
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 292
 • Пол: Мъж
 • Гениалното, винаги е просто
Re: Политиката и политиците ни!
« Отговор #30 -: Октомври 08, 2014, 04:59:07 pm »
Ама, много сте ми интересни ти и подобните тебе. Все говорите, сочейки другите. Я, като си бабаит, вземи организирай едно въстание. Ама тук кажи директно, аз ще направя това и това, за да стане това и това. Може да бъдеш пълководеца. Навит ли си? Ти лично организирай нещата, пък който дойде с тебе, дойде. Поне ще имаш плацдарм, да съдиш тези, които не са те подкрепили в революцията.
Аз лично за революционер, в класическия смисъл на думата, просто не ставам. Явно не съм, достатъчно луд, пък може и да ме е шубе, некви подсъзнателни бръмбари, може да имам. Пък и смятам, че физическата саморазправа е много ниско ниво на съществуване. Вероятно затова, вместо да помпам мускули, си развивам психичните сили. Тренирал съм карате и 10г. съм поддържал форма с физически упражнения, но разбрах, че физическото развитие не е за мен. Ти Светльо, още не си разбрал, че бъдещето е на психичната енергия, а не физическата. Точно затова ти се струва, че много българи, реагират по "женски". Ами те просто еволюират, за разлика от останалите.
Казано е: "Който има малко, ще му бъде взето и малкото. Който има много, ще му бъде дадено още"
Става дума за психичните и човешките качества. Това се вижда и в момента, но само от някои хора. Който има малко човешко, все повече се озлобява и оскотява, а който има много е под прицела на такива, като теб, дето им викат женчовци. Тези процеси, винаги са били активни, но сега идва кресчендото им и затова и слепия в един момент ще ги види.

Неактивен juliang

 • Главен инквизитор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 3 033
Re: Политиката и политиците ни!
« Отговор #31 -: Октомври 08, 2014, 05:39:44 pm »
Тук е мястото да се сетим за "мъжете в черно". Не са никаква секта или тайна групировка, която има за цел да затрие 1овечеството или отделни негови раси или народи. Това са ... консултантите и юристите на големите международни корпорации.
Имайте предвид, че става въпрос не само за чисто юридическите или финансовите консултанти. Има цели фирми, които се занимават с анализирането, обработката и промяната на желанията и поведението на големи групи от хора. В последните 20-30 години тази стратегия добива ужасяващи размери.
По телевизора ти казват какво да ядеш и какво да пиеш, какво да обличаш и как да живееш. Фирмите имат доста по-големи бюджети и могат да си позволят да излъчват стотици различни реклами за даден продукт, но практиката е доказала, че ако ти повтарят едно и също нещо 1000 пъти, ти почваш да го приемаш за истина. Затова по всички телевизии се върти една и съща реклама - опитват се да "пробият" защитата на човешката психика и да достигнат до нивото на подсъзнанието ти. Целта им е да те докарат до състоянието на кучето на Павлов - като ти кажат "вафла" в съзнанието ти да изскочи "Хипер", като ти кажат "пране" - веднага да си помислиш за "Ариел". Колкото по-яростна и досадна е една реклама - толкова по-голям е ефектът и. Първите 1-2 пъти ти е интересна, после почваш да се дразниш че я пускат толкова често, но ... след още малко натиск мозъка ти вече знае всяка дума наизуст, или се стига до горния пример.
Та ... на въпроса за политиците и политиката. Политиците всъщност каква им е работата? Ами ... на тях им се плаща за да "обират пешкира". Държавата като такава предимно взима от тези, които са активни. Тези, които произвеждат нещо, и които всъщност могат да "катурнат системата". Никой не се плаши от пенсионерите, от майките с деца, от самите деца ... те не могат да променят статуквото. Страшни са тези в активна възраст. А точно от тях държавата взима. Това естествено на никой не се харесва, и трябва да се измисли начин това да става така, че ограбваните да го приемат малко по-безболезнено и да не скачат много. И тук идва ролята на политиците. Измислят се някакви "противопоставяния на идеи, на платформи", веднъж на няколко години ни се дава "право на избор" чрез изборите, които очевАдно не променят абсолютно нищо. Напоследък поради прекомерната алчност на някои хора и корпорации се налага театрото да се прави по-често, за да се "изпуска парата" събрана в електората.
Насажда ни се противопоставяне - "сини" срещу "червени", българи срещу турци... само и само за да имаме някакъв противник, срещу който да концентрираме вербалната и мисловната си енергия и протест. Ако нещата неочаквано се "размиришат" - спретва се някакво извънредно театро - я някоя банка ще фалира, я ще излезнат някакви компрометиращи записи на телефонни разговори, я някой завод ще гръмне, я дъжда ще завлече няколко къщи ... и всички средства за масова дезинформация ще започнат да ни облъчват яко - минута след минута, час след час, точно както се практикува при рекламите. ТРЯБВА да ни бъде насадено в подсъзнанието, че това дето е станало е най-голямата трагедия, на която ТРЯБВА да съсредоточим цялото си внимание, за да не ни останат ресурси да мислим за нещо то типа на "Абе ... в Аспарухово при наводнението умряха 5 човека, ма май толкова умират за ден само във Варна щото нямаме читаво здравеопазване". И така всеки ден имаме по едно Аспарухово, по една трагедия почерняща няколко семейства. Обаче за втората трагедия някой прибира едни големи пачки от нашите здравни осигуровки. Но на населението ТРЯБВА да бъде втълпено в главите, че това е нормално. Ако човек умира щото няма лекарства - нормално е. Когато стихията убие човек - това е трагедия. За да може овцете да се сърдят на Господ, пратил им големия дъжд, а не на фармацевтичната мафия.
И така е във всяка една сфера - само се огледайте. Някви пубери се претрепали с кола щот водача няма книжка и свил колата на тате - ужас, всенароден траур. Обаче като всеки ден някой се пребива от това, че нямат няколко десетки милиона за да закърпят ония пародии на магистрали дет ги направиха - това не трябва да се споменава в никакъв случай, защото овцете ще почнат да питат "Добре де, къде отиват парите от винетките на 1 млн превозни средства?"
Гледам ги днес паяците вдигат колите по тротоарите около х-л Родина. Ми няма къде да се паркира. А къде са парите от Синя и Зелена зона? Нали щяха да строят паркинги с тях? Какъв е смисъла от зоните? Преди да въведат зоните, аз стигах до работа за 20 минути. Сега стигам за 20 и въртя още 1/2 час из преките за да намеря къде да паркирам. Създавам трафик, бълвам изгорели газове. София не стана с по-чист въздух след като направиха зоните, задръстванията не намаляха, просто едни хора станаха по-богати.

Та така ... политиката е една неблагодарна професия. Да, добре заплатена е, но ти носи само негативи. Затова и само отрепки се навиват да я вършат.
« Последна редакция: Октомври 09, 2014, 01:25:04 am от atos »

Неактивен svetlio760

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 644
 • Пол: Мъж
 • винаги има начин
 • Скайп: svetlio760
Re: Политиката и политиците ни!
« Отговор #32 -: Октомври 08, 2014, 05:57:28 pm »
Едине не съм бабаит. Лошото е че ако тръгна да събирам групичка няма да сполуча- това не ти е Капитан Петко Войвода, но знаеш ли защо не е? Защото около мен няма да се съберат чистите по дух хора, а ще се съберат паплач бабаитчета половината от които тайни агенти и комунистчета за които не е проблем да трепят и колят, без значение цигани, българи, добри, лоши секви!!! И знаеш ли защо това е така- защото чистите еволюират и не се занимават със страданията на хората- да бяха еволюирали наистина, па като не могат да се бият защото са извисени, да си направят партия и да влезнат в парламента- ако народа е еволюирал знаеш ли какво ще стане? Ще изберат някой от тази партия за президент, премиер и прочее и той ще изрине лайната от парламента и държавата! Знаеш ли защо това няма да стане? Защото сме твърде еволюирали и цигани и престъпници могат да ни тъпчат по всеки възможен начин!!!!
« Последна редакция: Октомври 09, 2014, 01:09:30 am от atos »

Неактивен edin

 • Специалист
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 292
 • Пол: Мъж
 • Гениалното, винаги е просто
Re: Политиката и политиците ни!
« Отговор #33 -: Октомври 08, 2014, 07:20:17 pm »
Усещате ли, какво л@йно е политката? От както се помня, не съм присъствал на политически разговор, без да се породят негативи, спорове, викове, силни отрицателни емоции. Помислете кой обслужват, подобни неща. Навлезеш ли в разговор за политика, излизаш винаги омазан в л@йна. Мерси за вниманието. Давам отбой от темата.

Неактивен Иван Димов

 • Експериментатор
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 994
 • Пол: Мъж
 • Невъзможно нещо е да докажеш, че нещо е невъзможно
Re: Политиката и политиците ни!
« Отговор #34 -: Октомври 08, 2014, 08:06:18 pm »
   Не се ядосвайте момчета, количествените натрупвания ще доведат до качествени промени. Узряването е бавен процес - не бързайте. Просто анализирайте информацията и мислете варианти за решението на проблемите.

Неактивен EDM electronics

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 2 367
 • Идолът на соросианеца!
Re: Политиката и политиците ни!
« Отговор #35 -: Октомври 08, 2014, 09:47:03 pm »
Ето го нашият велик и ерудиран политик: https://www.youtube.com/watch?v=kBtahO91qoc

За американците е прав, така е.

Неактивен mito_kupona

 • Сериозен Експериментатор
 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 650
Re: Политиката и политиците ни!
« Отговор #36 -: Октомври 09, 2014, 04:16:02 am »
juliang Много добър анализ на световната медийна ситуация или затъмнение. Има само един изход, не гледайте телевизия. А що се касае до фирми, групи и други за следене и иманипулиране на обикновенния човек и милиардите долари, които се харчат за това откраднати от нас, това няма никаво значение. Нещата ще бъдат променени в положителна посока, само от един човек , само с един ход, за един миг. А този човек не е, нито Обама, нито Путин, нито Капанадзе, нито Кеш, нито Родшилд, нито Бой-коооооооооооо...
« Последна редакция: Октомври 09, 2014, 04:50:16 am от atos »

Неактивен EDM electronics

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 2 367
 • Идолът на соросианеца!
Re: Политиката и политиците ни!
« Отговор #37 -: Октомври 09, 2014, 10:48:08 am »
Последното изказване звучи религиозно и като гатанка. Кой е тоя свръхестествен? - не се подразбира.
Иначе е вярно, че нещата ще се променят и резултата ще е виден в близко бъдеще. Който има интерес от геополитика и мисли логично, няма начин да не го забележи.

На практика има един единствен човек - политик в целия свят, който слага ред в нещата, в положителен аспект и той се казва Владимир Путин. Жалкото е, че няма заместник, няма приемственост в Русия.

Неактивен tobo1

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 396
Re: Политиката и политиците ни!
« Отговор #38 -: Октомври 09, 2014, 11:53:32 am »
Олигофрения отвсякъде.

Неактивен EDM electronics

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 2 367
 • Идолът на соросианеца!
Re: Политиката и политиците ни!
« Отговор #39 -: Октомври 09, 2014, 12:00:46 pm »
Олигофрения отвсякъде.

Много мотивирано изказване. Цяло изкуство е човек да умее с малко думи да изрази становището си и другите да го разберат идеално.

Velektra

 • Гост
Re: Политиката и политиците ни!
« Отговор #40 -: Октомври 09, 2014, 01:36:18 pm »
Здравейте!
Когато говорим за известни политици и богати държави(с висок жизнен стандарт на гражданите, които живеят в тях, а не богати на полезни изкопаеми, а 90% от жителите им са бедни!) то знаете ли кои са политиците на Швейцария или Норвегия например?
Някой от вас чувал ли е за швейцарска или норвежска мафия?

Неактивен Иван Димов

 • Експериментатор
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 994
 • Пол: Мъж
 • Невъзможно нещо е да докажеш, че нещо е невъзможно
Re: Политиката и политиците ни!
« Отговор #41 -: Октомври 09, 2014, 01:42:24 pm »
   Аз и друг път съм казвал, че не се интересувам от футбол и една от причините е и политиката, скрита зад футболните "театри". То вече и децата знаят, че футболът и въобще спортът са тясно свързани с политиката. Но докато в спорта са като актьори в театър, то режисьорите и "кукловодите" се спотайват най-често в медиите (вестници и телевизии). И манипулаторите се занимават само с това - следят информационния поток, анализират слабостите на "противника" и забъркват интриги, от които крайната цел е финансови приходи. Нищо друго няма значение - нито красотата на изказа, нито културното отношение към този, който ги конкурира. А грубият език се смята за мъжкарско поведение и печеливша журналистическа стратегия. И колкото все повече нараства това неспирно дърдорене, толкова по-малко хора се захващат с някаква градивна работа. Това е добре дошло за тези, които монополизират пазарите и на все по-малко стоки ще пише: "Произведено в България".
   Прилагам файл със снимка от вестник не за да му правя реклама, а напротив - да ви отвратя от такава преса. Не купувайте такава "хартия", защото така финансирате тези, които моделират поведение на принципа "Разделяй и владей". Футболното и политическото противопоставяне доведе до обезлюдяване на села, младежи с куфари по летищата и нови заселници на българска територия.

Неактивен EDM electronics

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 2 367
 • Идолът на соросианеца!
Re: Политиката и политиците ни!
« Отговор #42 -: Октомври 09, 2014, 03:28:35 pm »
Като се заговори за висок стандарт на гражданите с пример, е добре да се спомене как така е постигнат този стандарт и е ли възможно всички да го постигнат. То висок стандарт има и в България, ама само за някой. Е ли е възможно целия свят да стане една Швейцария. Благодарение на колониалното робство, финансовото, монополизма, политическите машинации и т.н. някой държави са успели да яхнат целия свят, да работи за тях.  Норвегия много не се вписва, тъй като икономиката и се гради на жестоката експлоатация на природен ресурс, в пъти по-голяма от руската.

Ето как изглежда в частност примера: Работодател и работници. Кой е с по-голям стандарт? Може ли всички да станат работодатели и капиталисти, без да има работници? Стандарта ще се изравни когато работодателя реши да дава не само мизерната заплата на раята, а да сподели и част от печалба, реципрочна на заслугите на всеки. А то как е на практика?
Друг частен пример: Борческа групировка и миролюбиви и трудолюбиви /може и интелигентни/ граждани. Кой е с по-висок стандарт? Справедлив ли е този стандарт?

Така стоят нещата и в геополитиката.
Високия стандарт идва от ограбването, а не от многото работа. Трудно е само с две ръце да се постигне западния стандарт, ако няма принадена стойност. САЩ грабят чрез кухия долар и войните, а пуделите около тях - Европа намазват остатъците, всичко за сметка на робите от останалия свят - простия.

Неактивен svetlio760

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 644
 • Пол: Мъж
 • винаги има начин
 • Скайп: svetlio760
Re: Политиката и политиците ни!
« Отговор #43 -: Октомври 09, 2014, 08:43:44 pm »
Сега ще ви дам един прост пример защо цял свят е затънал в политика, демек в л@йна. Когато на едни хора с промити съзнания, които не могат да мислят обективно им предложиш спасение, което за да схванат трябва просто да съберат 2+2 и да изкарат 4 и те ти кажат, че резултатът не е 4 и никой не знае колко е и че ти си с промит мозък, нямаш голям шанс да промениш нещо, нали?
Ето как реално става това:
Amway е американска фирма за перилни препарати, сапуни, паста за зъби, тенджери и тигани, хранителни добавки, избелващи препарати и други. Всичките неща, които произвежда са 100% екологични с изключение на пастата за зъби. На това отгоре продуктите й са толкова евтини колкото са китайските ментета на нашият пазар. Цената е такава защото продуктите й са концентрати и транспорта им излиза евтин. Знаете ли защо тази фирма има минимални успехи на българският пазар?
1.Защото разумният човек ще се замисли за цената и качеството преди да купи каквото и да било- българинът, обаче, ще измисли купища доводи, за да не обърне внимание нито на едното нито на другото- той ще подозре че го лъжат и ще си купи китайското менте!
2.Въпросната фирма предлага всичките си продукти в концентрирано състояние и на пръв поглед изглеждат скъпи- идеален повод да идем да си купим ментето.
3. Фирмата е на пирамидална структура подобно на herbalife (предполагам знаете за herbalife). Разликата е тази, че при amway вместо разлика в цените при всеки етаж на пирамидата, има бонус точки, които се плащат. Българинът като чуе думата пирамида и му настръхват косите!
4. Тази фирма не дава пари за реклама- с други думи няма натрапчиви "Ариели без накисване" "Доместоси, милиони микроби ще умрат" "портокали- вълшебници" и прочие. Демек на българина не му е насилствено вкарано в главата гарант за цена и качество!
 Единственият гарант за качеството на продукта идва от вашият приятел, който е пробвал продукта и ви го рекламира. По тази причина, дори каталозите им си ги купувате!
 Фирмата е създадена миналия век, преди големите мастити еврейски компании да завземат пазарите и да започнат да ни натрисат боклуците си, правейки и самите нас боклуци.
 Въпросната компания е успяла да стане голяма заедно с въпросните мастити и естествено има сблъсъци помежду им. Пирамидалният й модел, обаче, работи толкова добре, че когато същите еврейски мастити правят подобна компания за да я компрометират, също бележат успех(с откраднатия модел) и това е oriflame! Разликата е в това, че oriflame и още ред недобросъвестни компании все пак влагат пари в реклами и ателиета и магазини и кви ли още не пенизи!
 Продуктите на орифлейм не могат да се разпространяват от приятели за приятели, защото не са толкова качествени. Това е разликата между измислените и истинските. В България, от друга страна, орифлейм си просперира напълно нормално, както си е изчислено да бъде, докато amway, herbalife и още ред коректни откъм качество, които са първите, създадени от най- добри и чисти подбуди, разбира се изнемогват.
 Аз, лично, съм се хванал с amway по причина, че там се продават стоки за бита, които всеки си пазари от магазина. Знам, че опитите ми да направя пирамида под себе си ще се провалят, защото знам в каква държава живея и какви са хората тук, но самият аз ще имам евтини и качествени продукти за пране, къпане и прочие. Въпреки това, постоянно правя опити да убедя някой в очевидното и постоянно се дразня че не го схваща!!! Ето ви един прост пример- прах за пране 3 килограма, в който има 133 пранета струва 71 лева за хора извън фирмата и 30% по-малко за хора от фирмата. Простата сметка показва, че едно пране излиза около 50 стотинки ако си го купиш при най- скъпият вариант. Този прах си има дозатор, който аз до сега никога не съм пълнил до горе, освен когато прах един спален чувал, с който нещата бяха трагични!
 С други думи на мен едно пране средно ми излиза около 30 стотинки, но в дрехите ми вече няма никаква химия и усещането да ги нося е съвсем различно, особено когато се потя! Обяснявам това на приятелите и познатите си, а те ме гледат с ония големи влажни кравешки погледи и ми се радват! И само толкова!
 Ето защо няма да се оправим- ние си се харесваме такива осрани и лайняни и ментетата за нас са принцип, защото самите ние сме ментета.
 Ако вие, хората които прочетете това не се заинтригувате от тази фирма това би било разбираемо, защото не сте ми близки и нямам лични контакти с вас, а от там и факта, че като ви казвам за  нещо че е качествено, може да не ми се доверите, но когато говоря за обкръжението си, нещата стоят по друг начин!!! А моето обкръжение не е уникално!
 Може всеки от вас да напише amway в търсачката и да види продуктите и цените им- някой определено не излизат евтино, но други излизат. Винаги когато погледнете продукт и цена, отчетете факта, че това са концентрати и вижте написаното кое на колко се равнява и го сравнете с това дето си купувате от сибиеса отсреща.
Ако след прочитането на това някой от вас вземе че се впечатли (понеже тук се предполага всички да сме малко по-разумни от другите) може да ме попитате как точно работи системата и как се печелят пари от нея и да ви проведа един писмен маркетинг за тези, които се интересуват. Само ще ви помоля да не е просто любопитство, защото има много за писане!!!

Неактивен EDM electronics

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 2 367
 • Идолът на соросианеца!
Re: Политиката и политиците ни!
« Отговор #44 -: Октомври 09, 2014, 09:17:23 pm »
Опитвам се да те разбера от написаното и ми се струва, че си се превъзбудил от поредната временна работа с чантената търговия. Дано доходите от нея ти стигнат до пенсия, ама надали. Този тип работа никак не ми звучи сериозно и достойно, напротив.

Не разбрах само, заради тази фирма Amway ли трябва да оправдаваме ГМО-то на американците, разпалването на войни в цял свят или пък пробутването на старите и ръждясали от някой склад, морално остарели Ф16.

Не ми стана ясно, защо намесваш рекламата с политиката.