Алтернативни енергоизточници > Други генератори на електрическа енергия
Компилация Барбоса - Тесла
Maistora52:
hyparh, просто ти се покланям! 8) 8) 8)
Излишно е вече да те цитирам, защото някой може да ме обвини във фенство (култ към личността).
Толкова си прав, и толкова дълбоко си навлязъл в "нещата", че май ще взема да събера всичките ти постове на едно място и да ги оформя като книга - настолен наръчник за начинаещият изобретател (най-общо - защото теорията и обмислянето с една йота предхождат експеримента).
Последният ти пост трябва да се превърне за четящите тук в нещо като "Символът на Вярата" за християните! - съветвам всички да си го препишат и да го четат по три пъти на ден - да медитират върху него и да се надяват на Просветление!
sabaka808:
Eхеее - много я разпънахме пак! Дебатите преливат , а основни конструктивни предложения и разсъждения няма.Предлагам да се съсредоточим братлета. Като се опитваме да отговаряме на въпросите ! Къде има свободни електрони ? Къде концентрацията им е най-голяма? При изчерпване на свободни електрони възможен ли е страничен прилив? Как да ги улавяме ефективно? С минимум усилия и максимум резултати. Свободни електрони има във въздух, почва и вода - три вида капани са необходими. Предлагам да насочим дебатите върху тези въпроси! Извинете ме ако ви досаждам!
Прави ли ви впечатление анодната защита в енерго-спестяващите бойлери -обикновен меден прът в течаща вода -не улавя ли електрони? Защо са земните преди електромерите - Компенсират ли загубите на напреженовата бобина в електромера?
Редуват ли се поцинковани заземления с медни плочи - аноди при високо-волтовите далекопроводи от 220-400 kv?
mito_kupona:
Ето една книжка от извора от 1901 година. Как се прави ТТ, бобина на Румкорф и други. Опитах да я кача, но не се получава и затова качвам само корицата. Може да я намерите в нета и да си я изтеглите, защото тази книжка е безценна. Има подробни данни, как се правят посочените устройства, как работят и т.н.
hyparh:
What the heck? :D Е, Майсторе, нямаше нужда от такъв бууст на рейтинга :) Кажи-речи нещата си ги повтарям, в което няма лошо - повторението е майка на знанието. Аз самият така си опреснявам нещата. Все пак не смятам да засягам повече темата, има какво и къде да се чете по нея. Разбира се, ако възникне интерес и въпроси, съм отворен за дискусии.
Поздрави
ПП. mito_kupona, книжката е интересна, заслужава си да се прочете.
Maistora52:
Спо-о-ко! Всичко е ОК!
Hiparh, не може класици в теорията да имат по-нисък рейтинг от някои "пеперудоцветни"! :) :) :)
Мито, колко мегабайта и в кой формат е книгата?
Въпреки ограниченията на сървъра, май трябва да се повдигне лимита за качване. Ще търсим решение.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия