Алтернативни енергоизточници > Други генератори на електрическа енергия
Компилация Барбоса - Тесла
врановски:
Брей, разпалиха се страстите, ама пак нищо конкретно. Ето в това е проблема на СЕ. Няма задълбочен анализ на устройствата, не се стъпва върху постиженията на науката и потвърдените опитно факти. Да, не трябва да се приемат на готово изводите от тези факти. Не трябва да се вярва на хипотезите изградени на тези факти, но вие отхвърляте и фактите априори.
x name 41 този път ще се разгранича напълно от теб. Ако трябваше просто да направим ТТ нямаше да сме първите. Съгласен съм с всички, които твърдят, че само ТТ не е достатъчен. Той може да създаде предпоставките но той не произвежда сам СЕ. Когато отворих тази тема исках да търсим общото между различията, да ви насоча към анализ на функции и свойства. Мисля, че ни е недостатъчно разбирането на процесите в природата.
В тая връзка ще ви дам един пример. Всички сте виждали и знаете как изглежда торнадото. Ако внимателно се вгледате ще видите формата на хобота му.
Каква е приликата във функцията с ТТ
1. Фунията е конична и се стеснява, след което става цилиндрична.
При ТТ вторичната има стъпало за рязко увеличаване на ъгловата скорост.
2. Дължината на цилиндричната част зависи от височината на облака и определя честотата на резонанса.
При ТТ честотата се търси при определена височина на намотката
3. Има заземление и се усилва от вода.
При ТТ има заземление към вторичната намотка.
4. Има облак който служи за кондензатор
При ТТ има кондензатор с формата на облак.
Заключение: ТТ може да зареди облак. Електромагнитните вълни от първичната намотка се трансформират в надлъжни вълни и предизвикват ударни електростатични взаимодействия с въздуха. Това предизвиква йонизация и атомарен разпад с отделяне на гама лъчи. Тези лъчи поради магнитното завихряне и усукване на време-пространството търпят забавяне - доплеров ефект и излизат като рентгенови вълни.
Мощност: Капанадзе казва, че е важен диаметъра на намотката и е прав.
При торнадото ниските облаци имат по-висока честота и по-дебел хобот.
Но торнадото прави и друг трик. Пуска си допълнителни по-слаби хоботчета и увеличава обема на преработения въздух. Тези бури са най-страшни.
Заключение: Може да се направят няколко ТТ да работят на обща заземителна плоча и общ облак. Може да се пробва и с обединяваща първична намотка, която да се включва последователно на другите първични. Имам предвид последователно всички първични и след това обща обединяваща намотка.
Процес на усвояване на излишната енергия.
Лъчите възбуждат въздуха и го плазмират. Трябва да се очаква да събираме електроните в кондензатора и да го разреждаме към земя.
За да има по-голямо съпротивление може да се ползва биполярна намотка както е при Капанадзе. Той ползва и капацитета й вместо кондензатор.
Какво става с положителните йони при йонизацията.
При облака плюса на облака който е по периферията се разрежда към Земята и неутрализира с електроните. На тая логика трябва да има и обратно разтоварване от минуса. Това вероятно става с мълнии към по-високите облаци или директно към стратосферата. Така се получава един голям кондензатор на променлив ток.
При Капанадзе въпроса е решен чрез дъга и потенциалите могат да се разтоварват и да се неутрализират едновременно. Това според мен не дава възможност да се ползват и електронния и йонния ток.
Тази част все още ми е мъгла и моля да се концентрирате върху нея. Как да ползваме цялата енергия на разпада без загуби.
mi68:
Здравейте,
Прилагам кратка теория на не-кирхофски вериги (не важи първи закон на Кирхоф).
Тесловите вериги са не-киркофски вериги, отворени вериги по ток на проводимост.
Експерименти с вилка на Авраменко, елементарни изчисления, опит с феритен трансформатор.
Приятно четене!
mito_kupona:
Книгата е във формат pdf и е 8,32 МБ. Конвертирах я в djvu файл и излезе 1,87 МБ, но пак не можах да я кача, дава ми някаква грешка. Имам я и в doc файл, но е много голям 137 МБ, компресиран с rar този файл е 68,5 МБ. Накрая я конвертирах в jpg формат, за да мога да качвам фрагменти от нея.
Velektra:
Здравей, mito_kupona!
това ли е книгата?
https://ia600302.us.archive.org/30/items/inductioncoilsh00schngoog/inductioncoilsh00schngoog.pdf
mito_kupona:
Да Velektra, това е книгата. Тук е с размер 6,35 МБ, не знам да не би да е орязана.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия