Алтернативни енергоизточници > Други генератори на електрическа енергия
Компилация Барбоса - Тесла
врановски:
X name 41,
наистина е така. Преди няколко години експериментирах с газови намотки. Шлаух от силикон, за да е добра пробивната якост и напълнени със хелий. В края сложих пиезо кристал. Оказа се, че става супер проводник. Пиезото изхвърля от едната страна на кристала електрон, когато има удар от другата. Нещо като барабан, удряш от едната страна, предава се от другата.При това няма загряване както при катода. Та в тая връзка си мисля дали да не опитаме да ползваме като ресивер газ, директно върху ТТ. Това да замести кондензатора. Чел съм, че Тесла е пробвал да ползва за приемник хелиев балон и се е получило. Може да ползваме и луминисцентни лампи, те са с разреден газ и освен това ще се вижда ясно ефекта.
За да направим рециклиране на електроните, за което писах по-горе, трябва да циркулираме ток през възбудения газ. Преминавайки през зоната на стоящата вълна ще се вдига енергията.
caduceus:
Извинете че се намесвам в дискусията - правя го защото уважавам усилията ви, освен това също работя в това направление и искам да съм ви полезен. Пък ако искате ме чуйте.
1. Яблочков, Тесла, Ед Грей, Капанадзе, Дон Смит - мисля че са достатъчно въпреки че има още много в списъка. Направили на практика СЕ устройства, всички работещи с хладно електричество и КПД много над 1. Всички имат разрядник. Ако мислите че сте по-напред от тях и можете да го избегнете, ОК. Ама надали.
2. Правилно сте се насочили към това че ТТ не е електромагнитно, а по-скоро електростатично устройство. Съветвам ви да помислите над израза split the positive и какво означава тази фраза на Ед Грей. Какво трябва да се раздели от + полюса на нормалното електричество ;)
3. Необходими са ви средни до задълбочени познания за природата на хладния ток, които очевидно нямате. Включително пипане, детекция, основни схеми на получаване. Като минимум - изследването на Петер Линдеман и разглеждането на патентите на Тесла от тази гледна точка. Малък бонус - патентът с гасенето на искрата с магнитно поле не е това, което изглежда на стандартните изследователи и съдържа видни с просто око елементи, които никой от тях не коментира - просто се подминават.
Ако евентуално видя тук нещо по-съществено като усилия в тази посока /макар че едва ли, основно форумът се е превърнал в говорилня/, може да продължа с конкретна информация за електротехническите елементи /не електронните!/ със смесена функция. Празните приказки и теориите изсмукани от пръстите не се броят.
Поздрави
Иван Димов:
Velektra, допрочетох материала, но явно съм чел нещо подобно и преди. Аз съм на мнение, че след първоначално натрупване на знания чрез четене, трябва да се продължи със собствено мислене и експерименти. Пускал съм импулси в ТТ и съм получавал така наречения скин-ефект. Този повърхностен ефект според мен е в резултат от йонизацията на въздуха от много високото напрежение. Цялата бобина се обгръща с тази синкава "мъгла", но това не е нещо ново, просто йонизация на въздуха. Новото, което Тесла е забелязал, е наличието на ефирен всепроникващ газ, който при това има способността да наелектризира метални тела, през които преминава. Този ефирен вятър е нещо като есенен вятър, който отвява листата от дърветата. По подобен начин се "отвяват" електроните от метал, който е на пътя на този ефирен вятър. И като всеки вятър, ефирният също е еднопосочен. Затова Тесла прави еднопосочни импулси, защото обикновеното трептене прави звук, а не вятър. Нещата са по-прости като се замисли човек, сложното е да се направи експерименталната установка. За мен все още е неясно защо, когато електроните в един от два успоредни проводника се ускоряват примерно наляво, в другия проводник се ускоряват надясно. Сигурно това има нещо общо с ефекта на Магнус, при който въртящо се и движещо се напред тяло изпитва напречна на движението сила.
http://www.youtube.com/watch?v=23f1jvGUWJs
hyparh:
Пускам като предложение една моя схема, която драснах преди време и която имам усещането, че ще дава големи количества хладен ток. Концепцията е безконтактно да се обгърне капацитетът (сферата/тороида) на ТТ с фолио или мрежа, което ще формира втора "плоча" на кондензатора (първата е сферата). Тук съм увеличил многократно обема на сферата по съображения, че като диелектрик ще се ползва въздуха, но това усложнява доста нещата от практична гледна точка. По-добрият вариант е сферата да е с малък обем и вместо въздух като диелектрик да се ползва нещо по-силно (парафин, смола...), който да предотврати искренето. Оттам крушки с нажежаема жичка могат да се свържат към тази метална обвивка и съответно земя, и да светят с пълния си потенциал. За захранване на по-сложни електроуреди хладния ток в този си вид не върши работа и трябва да се преобразува в обикновен чрез електростатика.
Имам два броя ТТ, но все още не съм опитвал тази схема поради конструктивни спънки. Може да измисля нещо тези дни.
врановски:
Здравейте всички,
Иван Димов, йонизираният въздух е целта на високата честота. Тя се ползва именно да създаде скин ефект, защото надлъжната вълна се развива по добре в диелектрик. Поради по голямата свобода в газа вълната може да си създаде необходимата студена плазма. Въпроса опира до управлението на вълната и разтоварването на енергията. Ако имаш желание да се включиш в практическите усилия ще те аплодираме.
caduceus,
Благодаря ти, че се включваш. Винаги с интерес чета твоите постове. Разбира се, че е необходимо разтоварване, въпроса е дали е нужно да е с искра. Ако искрата е необходима за деформация на пространството, то това го имаме от стоящата вълна. Ако е необходима за увеличаване на вълновото съпротивление, тогава трябва да мислим с какво можем да я заменим.
Експериментите, особено неуспешните са за това.
Прав си, че повече са приказките, но засега само mi 68 прояви желание да направи практически опит. Той сега е нашия герой. Ако действително имаш практически решения, които да се поставят на практическа проверка, не се притеснявай да ги предложиш. Този форум е за това.
Даже мисля да предложа на Майстора да си учредим фонд за закупуване на части и с безплатен труд и идеи да прогоним енергото.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия