Алтернативни енергоизточници > Други генератори на електрическа енергия
Компилация Барбоса - Тесла
Velektra:
Здравейте!
Според мен Тесла е създал ТТ за да усили и ПРЕДАДЕ енергията, която е открил по безжичен път. Обаче за мен това си е пак монопол и електроцентрала. Пак някой ти дава и може да ти дръпне шалтера.
Капандзе, Грей, Тестатика са самостоятелни устройства и дават независимост от която най-много се страхуват някои хора. Може да ги сложиш както се казва и на терасата и да имаш електрическа енергия.
Кой както предпочита да я нарича (радиантна, хладна и др.), но тая енергия се получава още в разрядника. И от там трябва да се намери начин да се ползва.
С две думи: Тесла е открил как да извлича енергия от ОБРЪЖАВАЩОТО НИ ПРОСТРАНСТВО!
Това го е постигнал чрез:
1. Постоянен ток.
2. Високо напрежение.
3. Постоянния ток го "накъсва" на много кратки импулси.
4. Импулсния ток задължително да е еднопосочен.
5. Отделяне на тежките електрони от леките и много по-бързи ефирни частици.
Останалото са технически подробности, усет, знания и късмет.
врановски:
Привет hiparh, да те пишем ли и теб в списъка но практиците по темата.
Щом имаш готови ТТ пробвай какво ще се получи, но си го остави на въздух да диша.
Ако СЕ се получава от разпад на частици, както си мисля, трябва да има свободен обмен. Освен това може би ще е подходящо да е конус за да концентрира на върха си. При конус пък може да почне да преиздава вълни и да губи енергията. Не съм сигурен, но Стив Джобс е казал " Иновацията различава лидера от последователя", така че карай смело след идеите си.
hyparh:
Привет Врановски,
Аз съм си практик открай време ;) Обичам и теориите, но лично аз стигнах до моята истина чрез Субквантовата кинетика и не смятам да дълбая кой знае колко още там. (Между другото след малко ще направя ъпдейт в темата ми за СК). Тук съм писал за постиженията ми с теслови тр-ри, електрогравитационните експерименти по Т. Браун, както и за студеното електричество.
Според мен за опита ще е необходим силен диелектрик, защото изходящите напрежения от ТТ са огромни и много трудно се погасяват. Празно пространство не е необходимо, етероните преминават и реагират един с друг през всичко, но в зависимост от материала (изолатор, проводник, органика и т.н.), се проявяват различни вторични сили - електрически, магнитни или гравитационни (всяка една от тях е с два полюса), а най-често някаква смес и от трите. Конусна намотка ще е интересно да се направи, макар и по-трудна за изработка. Същото се отнася и за палачинкова вторична намотка от няколкостотин навивки, която има свойствата да отблъсква органична материя. Но това са отделни експерименти. За текущия ще го измисля и може да спретна нещо.
x_name41:
--- Цитат на: hyparh в Май 21, 2014, 12:12:16 pm ---Пускам като предложение една моя схема, която драснах преди време и която имам усещането, че ще дава големи количества хладен ток. Концепцията е безконтактно да се обгърне капацитетът (сферата/тороида) на ТТ с фолио или мрежа, което ще формира втора "плоча" на кондензатора (първата е сферата). Тук съм увеличил многократно обема на сферата по съображения, че като диелектрик ще се ползва въздуха, но това усложнява доста нещата от практична гледна точка. По-добрият вариант е сферата да е с малък обем и вместо въздух като диелектрик да се ползва нещо по-силно (парафин, смола...), който да предотврати искренето. Оттам крушки с нажежаема жичка могат да се свържат към тази метална обвивка и съответно земя, и да светят с пълния си потенциал. За захранване на по-сложни електроуреди хладния ток в този си вид не върши работа и трябва да се преобразува в обикновен чрез електростатика.
Имам два броя ТТ, но все още не съм опитвал тази схема поради конструктивни спънки. Може да измисля нещо тези дни.
--- Край на цитат ---
да hyparh, точно така, не слушайте задълбочените и сложни странични разсъждения които колегите пускат, те са напълно излишни. Ето преди време аз също достигнах до подобна на вашата схема, в търсене на решение за 100 киловатовия безжичен капаген
http://www.youtube.com/v/92I5Xpmq_NQ?hl=bg_BG&
важно е повърхностните размери да са големи!, именно затова Тариел намеква че не е възможно да се намалят размерите на бобините по никакъв начин, защото се използва натрупване на статичен заряд (необходим за постоянно осигуряване на големи мощности), който впоследствие се преобразува в нормално електричество. Използва се безжично предаване на енергия посредством електрически силови линии, именно по системата на Тесла, вижда се аналогията с заредения облак от който се черпи енергия към земя (и би било добре да се ползва само едно заземяване, на изхода, между другото сетих се още нещо, създаването на изкуствен заряд или потенциал не изисква веригата да е затворена към входа спрямо заряда, както е в случая)
врановски:
Браво, браво, вече имаме и варианти на схемата. На втората скица обаче,ми се вижда, че намотката е вързана еднопосочно, а пише безиндуктивно бифилярно.
x name 41, моля коментирай двата варианта и кой според теб е по-лесен за изпълнение.
Прави впечатление, че при захранването използва акумулатор и двустепенно трансформиране. Или се избягва втора връзка със Земята, или просто му трябва голям пусков ток. Харесва ми метода с меко модулиране, ще е по щадящо за електрониката.
Благодаря ти
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия