Алтернативни енергоизточници > Други генератори на електрическа енергия

Компилация Барбоса - Тесла

<< < (10/51) > >>

x_name41:
не не, врановски и вие не разбирате, трансформаторът в случая използва явлението електростатическа индукция а не електромагнитна индукция, ето тук във този материал долу е описано

жалко единственно че не мога да се занимавам със тея неща, тъй-като се вижда колко е специфично във конструктивно отношение, изискват се някакви средства все пак

mi68:
Здравейте,
Не търся помощ само каква схема ще се ползва. Започвам с тиристорен генератор аналог на дъгов.
При отворена верига ток на проводимост не тече, а само ток на разместване. Отворената верига е верига с разпределени параметри, може да работи като кондензатор или трептящ кръг, тук е тънкия момент.
За електричен датчик може се ползва фазомер, но ще ползвам датчик на Тесла за лъчиста енергия със светодиод. За магнитен датчик, два светодиода и бобина.

врановски:
Здравей отново, да точно това имах и аз предвид. Трансформатора трябва да индуцира електростатично, а вторичната да е с малко витки и на късо. Тази част е еднаква и при Барбоса и при Тесла. Според мен понижаващата страна я изяснихме. Сега да се съсредоточим върху водещия ТТ. Мисля, че връзката чрез искра се ползва за реглаж на съпротивлението и за дефазиране с понижаващия траф. Това е важно звено във веригата и е хубаво да го избистрим.

врановски:
mi 68,
За да бъде по- оперативно, драсни една схема и я пусни на обсъждане.
Може да дойдат и други идеи. Да разбирам ли, че не харесваш искровиците.
Ако ще разтоварваме през искра, защо да не е искра и на входа.

x_name41:

--- Цитат на: врановски в Май 20, 2014, 09:34:13 pm ---Здравей отново, да точно това имах и аз предвид. Трансформатора трябва да индуцира електростатично, а вторичната да е с малко витки и на късо. Тази част е еднаква и при Барбоса и при Тесла. Според мен понижаващата страна я изяснихме. Сега да се съсредоточим върху водещия ТТ. Мисля, че връзката чрез искра се ползва за реглаж на съпротивлението и за дефазиране с понижаващия траф. Това е важно звено във веригата и е хубаво да го избистрим.

--- Край на цитат ---
да, точно така, радвам се че разбирате, искрата не е задължителна, може и без искра. Както е описано фазировката и честотата определят дали ще се използва заземяване (пластина) или не, би било да е по-добре без заземяване, тъй-като така по този начин цялата енергия която постъпва на приемната първична намотка се натрупва като заряд, от който може да се черпи непрекъснато енергия чрез електростатична индукция през вторичната намотка с малко навивки, тази енергия ще е колкото реактивната в първичната част. Тъй-като напомпващият колебателен контур е отворен по верига към изхода, то той ще се напомпва от източника почти на празен ход, колкото да поддържа незатихващите колебания на реактивната енергия

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия