Алтернативни енергоизточници > Други генератори на електрическа енергия
Компилация Барбоса - Тесла
врановски:
колега врановски, отново поднасяте объркваща и неясна информация, сякаш чута от тук отам и смляна набързо набързо. Ето примерно за кълбовидната мълния аз пък съм чувал че представлявала гигантски макро атом, така поне обяснява г-н Кирил Чуканов, а вие твърдите че тя е "натрупване на гонещи се скаларни вълни", кое е общото между двете
Здравей отново x name 41,
Материята е много обемиста за да ти я поднеса по- ясно, но ако се поровиш повече, ще разбереш за какво говоря. Кирил Чуканов нарича кълбовидната мълния голям атом, Тесла я нарича вихров обект, а аз и викам Хубавото Пенче, ама тя все си е стояща скаларна вълна. За да ти помогна да си представиш как става, погледни във форума има дори анимация.
Радико , за коя тема говориш. Тук не съм казал и дума за ефир. Аз дори не знам какво точно представлява, камо ли да давам мнение. През цялото време се опитвам да ви насоча към машините, а не към теорията, защото както аз така и вие само предполагаме но не знаем нищо със сигурност.
Това което знаем е, че:
1. Тесла е правил вихрови обекти, а ние не можем да щипем хубавото Пенче по задника.
2. Торнадото, кълбовидната мълния и морските бури са машини на СЕ.
3. Електрони се възбуждат с фотони за да вдигнат ел. напрежение. Четете за ускорителите и лазерите, анихилацията на античастиците т.н.
4. Гравитацията се нарушава от ударно високо волтово зареждане. Четете за опитите на Таунсенд Браун със зареждане на кондензатори. Опита с Елдридж под наблюдението на Айнщайн и Тесла и др.
5. Напрежението над 500 киловолта е критично за материята. Четете за електрическа плътност и интензитет. Точно това свойство на скаларните вълни да сгъстяват и разреждат потенциала във функция на времето се опитвам да ви посоча.
6. При волтова дъга от висок потенциал се получава чернота и черна дупка. Четете за американските точкови заварки на кораби и изчезване на инструментите по време на войната.
Всички тези факти не са моя измислица и нямам за цел да шашкам или да плаша някого. Просто се опитвам да обоснова моето мнение Що е то СЕ и как се получава от тези машини.
Ctah, напълно се присъединявам, козата си сака пръч.
Моля те сега обясни ни какво очакваш да се получи на изхода на схемата и дали това което си скицирал е ТТ.
mi68:
Здравейте колеги,
тук става дискусия по основните теории за ефира:
-флуидна-надлъжни вълни или лъчи-стоящи вълни
-кристална-черни дупки или дупки от електрони с отрицателна ефективна маса, небесна твърдина.
Двете теории са верни. Разглеждат различни фазови състояния на ефира. Да наблегнем на технически решения и опит. Примери:
-радиална енергия-Никола Тесла
-имплозивна енергия-Виктор Шаубгер
-отрицателна енергия-Бедини
-енергия на времето-Козерев
междинни варянти
-нелинейно смесване на три източника-Стени Мар.
СЕ е вихрово-диполна енергия. Има две три съставки:
-вихрово поле-индукционно поле, затворени силови линии, да не се бърка със соленоидално
-диполно поле-зарядно или електростатично поле.
-трета последна съставка е основата или базата, където става преобразуването от дипол във вихър или обратно. Може да бъде във фаза, изместено на 90 градуса, реактивна енергия, или противофаза.
Колко души от форума ще навият бобина показана на патента и ще я изследват да докладват за резултат?
Изработката на бобините е най-лесно, аз имам готова тръба и палачинка, залепвам ги с лепило капчица. Взимам готов калайдисан кен от бира Ариана около 8 пФ униполярен капацитет и го споявам най-отгоре. Макета е готов.
Какво правим след това? Отговоряйте!
врановски:
Браво, най после. Предлагам като първа стъпка с една луминисцентна лампа да намерим зоните на сгъстяване и разреждане и да помислим можем ли да проектираме възлите.
Радико:
Относно кълбовидната мълния нещо не успявам да го намеря във форума, но ето тук препратка към сайт с новината за която саваше дума:http://30dumi.eu/archives/73172
доста повече подробности могат да се намерят и по други сайтове. резултата от проучването е, че кълбовидната мълния се получава при изпаряване на някои определени химични елементи от земята и всъщност се явява акумулатор на енергия а не природно устройство за СЕ.
Просто един нажежен мехур подобен на сапунените.
П.П. Американците казват: Не викай хоп преди да си скочил. Та послушайте ги колеги и не пишете, така като чели имате вече работещо устройство преди да сте го направили. И аз мога гръмко да заявя, че имам работеща машина за СЕ защото по сметки машината работи, ама докато не стане на практика това е само хипотеза. Не теория а хипотеза защото теорията е нещо доказано с практика.
Доказателствата чрез изчисления вървят само за математическите теории.
x_name41:
--- Цитат на: врановски в Май 20, 2014, 04:30:51 pm ---Здравей отново x name 41,
Материята е много обемиста за да ти я поднеса по- ясно, но ако се поровиш повече, ще разбереш за какво говоря. Кирил Чуканов нарича кълбовидната мълния голям атом, Тесла я нарича вихров обект, а аз и викам Хубавото Пенче, ама тя все си е стояща скаларна вълна. За да ти помогна да си представиш как става, погледни във форума има дори анимация.
Радико , за коя тема говориш. Тук не съм казал и дума за ефир. Аз дори не знам какво точно представлява, камо ли да давам мнение. През цялото време се опитвам да ви насоча към машините, а не към теорията, защото както аз така и вие само предполагаме но не знаем нищо със сигурност.
Това което знаем е, че:
1. Тесла е правил вихрови обекти, а ние не можем да щипем хубавото Пенче по задника.
2. Торнадото, кълбовидната мълния и морските бури са машини на СЕ.
3. Електрони се възбуждат с фотони за да вдигнат ел. напрежение. Четете за ускорителите и лазерите, анихилацията на античастиците т.н.
4. Гравитацията се нарушава от ударно високо волтово зареждане. Четете за опитите на Таунсенд Браун със зареждане на кондензатори. Опита с Елдридж под наблюдението на Айнщайн и Тесла и др.
5. Напрежението над 500 киловолта е критично за материята. Четете за електрическа плътност и интензитет. Точно това свойство на скаларните вълни да сгъстяват и разреждат потенциала във функция на времето се опитвам да ви посоча.
6. При волтова дъга от висок потенциал се получава чернота и черна дупка. Четете за американските точкови заварки на кораби и изчезване на инструментите по време на войната.
Всички тези факти не са моя измислица и нямам за цел да шашкам или да плаша някого. Просто се опитвам да обоснова моето мнение Що е то СЕ и как се получава от тези машини.
Ctah, напълно се присъединявам, козата си сака пръч.
Моля те сега обясни ни какво очакваш да се получи на изхода на схемата и дали това което си скицирал е ТТ.
--- Край на цитат ---
колега врановски, чел съм че експеримента със Елдридж е свързан с използване не на високо напрежение, а на голям ток и силно магнитно поле. Един запознат със експеримента отблизо човек, твърди че навремето те установили че при повишаване на тока до определена стойност, се получавали подобни ефекти наблюдавани при изчезването на Елдридж, дали е било така мога само да предполагам, за останалите сложни неща които изтъквате също смятам че са безсмисленни, ако би трябвало да сме съсредоточени върху постигането на конкретен експеримент или резултат. С други думи ние не би трябвало да се разсейваме върху други аспекти и да си усложняваме живота по този начин със антигравитация, гама излъчване, гонещи се скаларни вълни и тем подобни, ако сме се концентрирали върху нещо конкретно, иначе в противен случай нищо не би последвало от това, единственно разтягане на локуми и занимание със странични неща които не водят до нищо конкретно и същественно, нека се съсредоточим върху основните неща които засягат конкретно получаването на СЕ примерно, а те съвсем не са сложни и неразбираеми, както останалите неща които се опитвате да обясните. За да се съсредоточим върху получаването на СЕ, конкретно трябва да се разгледат единственно статика и резонанс и съответните методи и конфигурации, според материалите на Тесла по въпроса. Ето както веднъж отбеляза колегата mi68, той каза че трябва да се използва обикновен електромагнитен резонанс със съсредоточени параметри във комбинация със резонанс със разпределени параметри, както е направено при Тесла трансформатора, така ние получаваме аналог на "зареден облак" от обикновен електромагнитен резонанс, който използваме на входа, той е вторичният източник на енергия, първичният източник на енергия е захранващият маломощен източник който помпа колебателния контур. След като получим така нареченият "изкуственно зареден облак" може да го разреждаме към земя, непрекъснато чрез консуматор, затова веригата трябва да е отворена по отношение на първичния маломощен източник, за да се харчи малко енергия която да поддържа единственно колебателния процес, трябва да се ползва отворена система, чрез използване на еднопроводно предаване на енергия посредством статика, накрая статиката отново може да се преобразува във обикновенно електричество посредством електростатична индукция.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия