Алтернативни енергоизточници > Други генератори на електрическа енергия

Компилация Барбоса - Тесла

<< < (46/51) > >>

Maistora52:
На дадения от Миро линк се отваря един много "шибан" видео екран, и на него са наблъскали всичките снимки. Понеже някои от нас може да нямат нужния софтуер за да ги видят, преснимах по-важните и ги качвам тук. Само редът им е разбъркан.
Някои от схемите могат да ви дадат отпратка към други сайтове, където са оригиналите, ако кликнете върху тях. Можете да си ги местите с мишката, да ги увеличавате и намалявате.

Линк към Форума където са тези схеми
http://www.overunity.com/7679/selfrunning-free-energy-devices-up-to-5-kw-from-tariel-kapanadze/msg369941/#msg369941

sabaka808:
http://mazeto.net/index.php?action=dlattach;topic=9027.0;attach=37998 В тази има логика ,но защо земното е на ниската страна?
Немога да проумея.

vsl:

--- Цитат на: Ctah в Май 31, 2014, 07:58:50 am ---  Преди време ми беше пратена тази схема от един Рус ;)
Пуснах я, но нещо не я намирам
От тук се започва братлета, само малко да се барне ;D

П.П. Специално за Веско :)
Поздрави и лек ден!

--- Край на цитат ---
Онзи ден се бях замислил да си спретна едно такова електроженче. Ей така, колкото за спорта. Но ми изникна въпрос. Аз лично като заварявам понякога ми треперят ръцете и трябва да хвана електрода. Тогава какво правя с високото напрежение? Ще бъда първият които ще заварява с гумени ръкавици.  ;) :) ще трябва да се внимава да не пипам на две места едновременно.

Това за заваръчния ток дори аз го разбрах още като видях снимката. ВН за по-лесно палене на електрода ли е?

Ctah за какво да внимавам при "лекото пипване"? За фазовата разлика ли?

Поздрави

врановски:
Здравейте колеги,
искам да ви кажа, че съжалявам за това изпускане на нервите.
X_name 41 моля да ме извиниш, аз уважавам и ценя твоето мнение.
Моля само да не се нахвърляте върху човека, изразил различно или необичайно мнение. Дори несъгласието с дадена теза може да бъде добронамерено и полезно. Културата на спора и взаимното уважение е пътят към намирането на решение.
Bat_Vanko, не можах да ти отговоря. От 10 години работя по различни неща и вече съм регистрирал 2 полезни модела. Единият е за прихващане на солитонни електромагнитни вълни и накъсването им до обикновенни електромагнитни вълни. Тази разработка ме доведе до необходимостта да разработя CNC машина за кроене на ленти от силициева ламарина. Сега мога да направя спирала от ленти всяка с дължина различна от съседната  и с точност до трети знак от милиметъра. Направих си декойлери и подаващо устройство към ексцентрик пресите. Направих си бойлер за затопляне на лак, Сушилня с програмируемо, автоматично следене на температурата и времето за изпичане. Направих чугунени матрици с конусна форма с диаметър 1 метър и се научих да огъвам алуминиева ламарина чрез взривяване на пропан бутан.

Сега разработвам генератор на електро-гравитационен принцип и се надявам скоро да мога да ви го покажа. Той ще работи на принципа на студен LENR процес. За него се наложи да разработя иновационна феростъклена сплав за направа на магнитопроводите. Разработих технолотия за трошене и активиране на входящите прахове. Направих преса и матрица за синтероване на тази сплав. Направих вакуумна пещ, в която да ги изпичам. Докато стигна до това съм направил стотици опити, усвоявал съм различни технологии за леене и синтероване, струговане и фрезоване. Купих си дори и машина за направа на бобинаж. Твърдя уверено, че без необходимата база и само с поялник трудно ще се постигне добър резултат. Принципите които съм описал в тази тема са верни и проверени от мен лично. Това което се опитвах да ви дам е основата, а вие да достигнете до собствена конструкция.
Аз не разбирам от електроника и затова не мога да бъда полезен в тази част. Независимо каква е схемата използвана за управление на процеса, той ще работи ако принципите са вярни.
Успех на всички

врановски:
Здравей mi 68,
имам чувството че се отказа. За кураж ще ти напомня твоя пост при темата "Квантово заплитане"
Цитат:
На шега написах спин, торсионно поле. Целта е заплитане с лоренцовата сила. Силата е векторно произведение на скоростта по магнитната индукция и е перпендикулярна на равнината определена от двата вектора. Но заплитането е по-дебело зарази жироскопичния момент.
Лоренцовата сила и жироскопичния момент съществуват едновременно + нютонова сила на постъпателно движение. За да стане, разделяй и владей, тази триада трябва са раздели и опише.
Най-изследван е жироскопичния момент, създава момент, който запазва оста на въртене.
Електромагнитните вълни са вследствие на възвратно-постъпателно движение на електроните, ...............
Униполярната индукция (лоренцова сила) се ползва в униполярно динамо, магнетронна диодна лампа или торсионин генератор.
Ако се измени инерчния момент на едно тяло, то се изменя ъгловата скорост, следователно трябва група електрони ( количество електричество) се движи по палачинкова намотка в магнитно поле, конструктивно магнитното поле може се направи променливо, така че силата да има една посока и с преход да се връща в центъра на намотката.
Изразявам са сложно, но нещата са прости, примерно жироскопичният момент може се разглежда като сила като при линейни движения.

Всичко това е вярно и работи в хобота на торнадото. Не се дави на края на Дунава :) :)
Успех

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия