Алтернативни енергоизточници > Други генератори на електрическа енергия
Компилация Барбоса - Тесла
mi68:
Здравейте колеги,
Споделям идеята на колегата Врановски за спина. Доразвивам идеята, че спина може се групира, ляво или дясно. То този извод ме доведоха днешните експерименти. Трябва ми почивка за анализ на данните от опитите, нови сили за нови опитни постановки.
врановски:
Привет mi68,
Художниците също рисуват, рисуват, пък се отдалечат за да видят цялата картина. :). Докато си почиваш искам да обсъдим една такава постановка. Идеята на ppipiica
от два дена не ми излиза от главата. Какво имам предвид:
Мисля си, че Капаген 100 е прекалено немощен. Всъщност от един толкова голям ТТ, той вади едва трийсетина киловата. Или конструкцията е само за да се демонстрира СЕ, или нещо е объркано.
Идеята за два насрещни ТТ ме наведе до една друга аналогия за близост на принципите. Ако си представим двете стоящи и удрящи се вълни и това, че се въртят в противоположни посоки изниква картината на Тестатика. Тук обаче дисковете са направени от въздух. Тази картинка сън не ми дава. :)
Донякъде това правят и руснаците с бифилярни намотки, но и това е недостатъчно осъзнато или необяснено, а от там и неефективно. Може да помислим заедно за електрическата част при Тестатика. Там четките свалят електричество и се трансформира за потребление. Ако ние накараме единия ТТ да разтоварва другия, можем на входовете да получим променливо напрежение и самозахранване. Технически обаче ми е мъгла. Моля те за помощ.
Maistora52:
Врановски и особено X_name41 нарушават общоприетия уважителен тон.
Същите нямат право да публикуват 30 дни.
mi68:
Здравейте,
Тази схема даде добри резултати. При бифилярна намотка има резонанс с удвоена честота на следване на импулсите. В палачинкова бифилярна намотка може се направи само центростремително движение на тока.
Правих опит но съществен ефект не получих, отдавам го на слабия ток в опита.
miro13:
Здравейте момчета.Мисля,че тук е ::) http://prezi.com/5u4p81mxrstx/no-lenz-but-resonance/ Точно това е .
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия