Алтернативни енергоизточници > Други генератори на електрическа енергия
Компилация Барбоса - Тесла
врановски:
Абе x_name41, ти откъде изпълзя с тоя каруцарски език. Защо мислиш, че като си назубрил читанката си последната инстанция. Само човек който не може да различи проводник от диелектрик може да твърди, че електроните се движат по един и същи начин в двата материала. Да, за твое сведение променливия ток в проводник е ток на проводимост, независимо че не можеш да го измериш. Разликата е във вида на движението, спинално и орбитално в кристалната решетка, както и наличието на свободни електрони. И ако ти идва сложна темата не влизай в нея, вместо да обиждаш. Мисля, че не съм те оскърбил до сега, ама ти прекали.
x_name41:
добре врановски, след като има ток на проводимост (както заявявате), обяснете тогава защо във еднопроводната система има нулева консумация! на енергия от консуматора включен на изхода (спрямо захранващия източник)?
врановски:
Когато има кондензатор, свързан за проводник има и ток на проводимост. В проводника котетата дето ги беше показал, скачат напред и назад, тоест има линейна вибрация, а при диелектрика скачат нагоре и надолу, само по спина. Затова, при проводника има загуби, а в диелектрика приходи :)
Bat_Vanko:
--- Цитат на: врановски в Юни 01, 2014, 01:04:53 pm ---... а кибиците само критикуват, вместо да направят някои от експериментите.
--- Край на цитат ---
А случайно да ти е минало през междуушното пространство (не смея да го нарека глава), че тези кибици работят теоретично и практически по собствени теми! И съответно не мислят да си разсейват силите по неясните Ви указания за изпълнение!
А на теб какво ти пречи да експериментираш? Направи два - три опита за да разбереш, че това което го пише по книгите не расте по нивите! Без малко труд ще продължиш да си живееш в заблуждение! Кой тука само развива кухи теории?
врановски:
Нали вече обясних, едното движение е възвратно постъпателно, поради свободните електрони и възможността им да се движат по посока на изменението на напрежението, а при диелектрика няма свобода и затова само по спина се ускорява и забавя. В първия случай има инерционни загуби, които се трансформират в топлинни. Всъщност това вече го обяснявах и преди, би трябвало да е ясно.
Още в началото казах, че това е хипотеза, която на мен ми се струва достоверна и потърсих помощ за електрониката, защото не съм специалист. Само mi 68, работи. Аз нямам претенции да е вярна хипотезата и не задължавам никого да похарчи труд или пари, но поне уважавайте усилията на тези, които се заеха да свършат нещо.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия