Алтернативни енергоизточници > Други генератори на електрическа енергия
Компилация Барбоса - Тесла
врановски:
Виж и това. Страница 257 раздел 3-79 от книгата на Patrick J. Kelly.
The Optical Generator of Pavel Imris.
Pavel was awarded a US patent in the 1970’s. The patent is most interesting in that it describes a device which
can have an output power which is more than nine times greater than the input power. He achieves this with a device which has two pointed electrodes enclosed in a quartz glass envelope which contains xenon gas under pressure (the higher the pressure, the greater the gain of the device) and a dielectric material.
Here, the power supply to one or more standard fluorescent lamps is passed through the device. This produces a power gain which can be spectacular when the gas pressure in the area marked ‘24’ and ‘25’ in the above diagram is high.
Тук е доказано, че вълна в сгъстен газ може да генерира мощност, но генерацията задължително трябва да е в диелектрик.
В генераторната част налягането/сгъстяването/ води до повишаване на мощността, докато в частта на разсейване на енергията/товара/ увеличението на съпротивлението намалява консумацията.
Аз си обяснявам тези резултати с това, че колкото е по- сгъстен газа и по висока амплитудата, по еластична е реакцията на удара и вълната е по ефективна. Имплозионна ситуация.
При товара пък ниското налягане усвоява по добре вибрацията при ниско напрежение защото няма копиране и прехвърляне на вълни обратно към околната среда.
mi68:
Здравей колега Врановски,
Проведох доста опити, който доведоха да странни резултати.
Кратки бележки. Използвам червени светодиоди, защото са високочестотни до 2мХц, но ниско пробивно напрежение 25В.
Направих грешка в монтажа, от тази грешка съм доволен, показа, че имам генератор на ток, и трябва да увелича напрежението за увеличена мощност. Примерно да увелича броя на светодиодите. Този подход не ми харесва, за това разработвам "Разширител на напрежението".
Реших да ползвам тороидален феритен трансформатор, но ударих на камък, резултатите са лоши. Случайно го оставих на масата и се наелектризира, и от магнитопровода и намотките излизат искри. Променливото електрично поле директно поражда магнитно и ток.
Налага се да направя измерителна апаратура, два цифрови мултимери дефектираха, за това глася детекторни глави с магнито-електрични измерители.
Сега съм на етап осмисляне как да работя и законите на тези некирфовски (отворени по ток на проводимост) вериги. Тези вериги по ток на разместване, от местване, сменяване (сменени токоносители) са затворени
врановски:
Здравей mi 68,
Не мога да взема отношение, ако не покажеш при каква конкретна схема на работа се получава "генератор на ток", и къде има "променливо ел. поле" , при каква честота работи трансформатора и дали се насища сърцевината.
Моля за повече инфо.
miro13:
--- Цитат на: sabaka808 в Юни 08, 2014, 02:53:45 pm ---http://mazeto.net/index.php?action=dlattach;topic=9027.0;attach=37998 В тази има логика ,но защо земното е на ниската страна?
Не мога да проумея.
--- Край на цитат ---
Аде и на мене не ми става ясно---а като чета и на никой друг.Защо заобикалят готови схемни решения и се нищят теории,теории,таратории.....и без прочие. ;D
Velektra:
--- Цитат на: sabaka808 в Юни 08, 2014, 02:53:45 pm ---http://mazeto.net/index.php?action=dlattach;topic=9027.0;attach=37998 В тази има логика ,но защо земното е на ниската страна?
Не мога да проумея.
--- Край на цитат ---
--- Цитат на: miro13 в Юли 08, 2014, 09:27:17 pm --- Аде и на мене не ми става ясно---а като чета и на никой друг.Защо заобикалят готови схемни решения и се нищят теории,теории,таратории.....и без прочие. ;D
--- Край на цитат ---
Защо да не е ясно?
По официалната теория на Барбоса и от видеоклипа се вижда, че земното (зеления проводник) е навит индуктивно в/у дебелия (ниското напрежение с големия ток). Това според тях е "капана" за електрони от Земята.
Не е ясно друго. Защо същия този зелен кабел след като е навит индуктивно (7-8 навивки май бяха) в/у дебелия, отива и директно се свързва към края на друг дебел кабел. Не успях да сваля клипа, за да покажа за какво става въпрос. Сега не мога да го намеря по нета.
Всъщност намерих снимка на която и други си задават същия въпрос.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия