Алтернативни енергоизточници > Други генератори на електрическа енергия
Компилация Барбоса - Тесла
x_name41:
--- Цитат на: врановски в Май 28, 2014, 09:52:41 pm ---Добре, според теб това жълтото ли е намотка? Аз виждам една бяла електромагнитна, под нея има една по-къса, вероятно вторичната и най-долу една дълга, която наричам усилваща. Това са необходимите за ТТ. От горния край на тази усилваща има още една, която наричам разтоварваща. Най-отгоре е бялата намотка на товара. Та кое не съм разбрал?
А е просто, защото човека предлага документацията за 10 евро, заедно с филмчета за изработката. :)
--- Край на цитат ---
първо, това нещо цялото е съставено от две цели намотки, първичната най-отдолу е намотана във няколко слоя и в различни посоки с повече навивки, а разположената отгоре бяла намотка е индуктора, който влиза в състава на последователен КК свързан към съгласуващият трансформатор (онзи, завития с жълтото тиксо и червеното), и това е, няма никакви усилващи, разтоварващи намотки и ТТ, всъщност онова жълтото отзад е вторичната на качера, а индуктора който е върху нея е свързан към онзи транзистор на радиатора (прост качер), вторичната (жълта намотка на въпросния качер) е свързана към индуктора дето се намира върху колбаса, само от едната си страна
а това е схемата
жалко че не мога да кача оригиналните изображения в пълен мащаб и резолюция, тъй като само едно изображение е около 6-7 мегабайта
врановски:
Даа, сега се вижда много по-добре благодаря ти. Май ако не ни обясниш какво правят тия намотки ще даваме 10 евро. Не знам дали не греша, но ми се вижда тая бялата намотка да е обща за двете страни. Хайде отпуснете малко инфо и за неелектричарите. :)
Maistora52:
На вниманието на колегите, дето качват огромни файлове и пълнят с излишни мегабайти сървъра:
Използвайте за форматиране и оразмеряване програмите
Format Factory и FastStone Capcure
и после качвайте тук.
Радико:
Аз лично предпочитам Mihov image resizer
Изключително малка проста и страшно работоспособна програмка. може да преоразмери или направи преоразмерени копия на колкото си поискате снимки с една заявка, стига да са в една папка. Едновременно с това и преименува автоматично файловете с определен алгоритъм.
http://www.mihov.com/sw/en/ir.php
врановски:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/d0/FA-18_Hornet_breaking_sound_barrier_%287_July_1999%29.jpg/500px-FA-18_Hornet_breaking_sound_barrier_%287_July_1999%29.jpg
Виждам, че отново се загубихте. Отново се вторачвате в тесните понятия от училищата. Нареждайки много електроника, смятате, че тайнството е в нея. Не, не е там. Трябва да освободите мисълта си и да прочетете още веднъж принципите, които споделих с вас.
1. Свободна енергия има там, където има атомарен разпад /студена реакция/
2. Студена реакция може да бъде само ако причинителя е електрон, защото превръща енергията в заряд, а не в топлина.
3. Студена реакция може да се предизвика само от ударна вълна, най добре периодична.
4. Ударната вълна е най силна, ако е причинена от имплозия, защото се срещат насрещни ударни вълни и амплитудата се сумира.
5. Производителността на устройството зависи от напрежението и честотата.
6. Напрежението трябва да причинява скорост на въздуха от удара, по-висока от скоростта на звука. /виж картинката по-горе/
7. Честотата трябва да причинява скин ефект в метала.
8. Устройството трябва да има свободен обмен с околната среда.
9. Веществото от разбитата среда винаги има по-висока енергия под формата на честота /цвят на дъгата/ от тази на електроните, които са я разбили.
10. Приемащото устройство или намотка, трябва да усвои тази повишена енергия с минимални загуби и да предостави на средата възможност за възстановяване извън уреда.
Е и аз ги докарах до 10. :)
Понеже не мога да бъда полезен с изработката на това устройство, ви пожелавам успех- Мога да участвам с малко пари, ако се намерят практици.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия